Preistipp
Prijs tip!
Land
Spanje
DO Catalunya
Sorte
Frizzante & Spumante
Stilisik
fijn & aromatisch
Rabatt
-18%

2021

Vilarnau Cava Brut Nature Vintage

Vilarnau, DO Catalunya

Normale prijs: € 19,37

Special Price € 15,96*

0.75l · € 21,28/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Elegante Frizzante & Spumante van DO Catalunya
  • Brut Nature Vintage voor fijne perlage
  • Spaans productiegebied garandeert fruitige, frisse smaken
  • Ideaal voor speciale gelegenheden en feesten
  • Laag restsuikergehalte voor een droge smaak

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bodegas Faustino Faustino Art Collection Cava Brut Reserva
    Bodegas Faustino
    Faustino Art Collection Cava Brut Reserva
    € 13,57*
    Vilarnau Vilarnau Cava Brut Nature Vintage
    Vilarnau
    Vilarnau Cava Brut Nature Vintage
    € 16,16*
    Castillo Perelada Cava Brut Nature Gran Claustro Castillo Perelada
    Castillo Perelada
    Cava Brut Nature Gran Claustro Castillo Perelada
    € 25,57*
    Castillo Perelada Stars Cava Brut Nature Castillo Perelada
    Castillo Perelada
    Stars Cava Brut Nature Castillo Perelada
    € 16,18*
    Bodegas Muga Cava Brut Rosé Rioja DOCa
    Bodegas Muga
    Cava Brut Rosé Rioja DOCa
    € 21,35*
Beschreibung

Wijn noot: Vilarnau Cava Brut Nature Vintage

Kleur en gloed: helder, glanzend goud, fijne mousse, persistent perlage Aroma: florale en fruitige aroma's van peren, groene appels en fruitbloesem versmelten met de tonen van lange flesrijping op de fijne droesem (hazelnoten, brioche, honing) Smaak: Levendig, fris en vol in de mond, gekenmerkt door de gelaagde aroma's van het bouquet, waaraan de sappige zuren en fijne mousseux nu extra volheid en souplesse, elegantie en lengte geven Alle druiven werden met de hand geoogst, apart ontsteeld per druivensoort, geperst en gekoeld, Om de intense aroma's van de schillen te concentreren en de druiven en most te beschermen tegen oxidatie. De most werd vervolgens niet gefilterd, maar koel bewaard om zichzelf te klaren door natuurlijke bezinking voordat de temperatuurgecontroleerde gisting bij 15 °C in roestvrijstalen tanks begon gedurende ongeveer 30 dagen. Zodra de alcoholische gisting was voltooid, was het aan de Vilarnau keldermeesters Eva Plazas en Damià Deàs om de cuvée van de basiswijn te bepalen en deze te bottelen voor de tweede gisting met de liqueur de tirage van Vilarnau's eigen gisten. Vilarnau's Brut Nature Vintage rijpt nu minstens 24 maanden in de fles op de droesem, negen maanden langer dan officieel vereist is voor een Cava Reserva, om zijn fijne perlage te ontwikkelen en af te ronden met aromatische frisheid, volheid en zachtheid. De flessen worden dan gedegorgeerd, de cava wordt aangepast met de verzendingsdosering als Brut Nature (met een maximale restzoetheid van 3 g/l), opnieuw gekurkt en vrijgegeven voor de verkoop na een laatste rustperiode in de kelder.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Vilarnau Cava Brut Nature Vintage

Een elegante begeleider van maaltijden, van aperitieven met geroosterde amandelen, noten en tapas tot fijne bladerdeeggebakjes, een gemengde schotel met zeevruchten, vis, wit vlees en gevogelte en zacht smakende koemelkkazen (Beaufort, Comté, Chaource, Langres).

Vilarnau

Vilarnau de wijnmaker achter Vilarnau Cava Brut Nature Vintage

Vilarnau is een gerenommeerde producent van cava uit de regio Catalonië in Spanje. Vilarnau werd opgericht in 1949 en heeft een lange traditie in het produceren van mousserende wijn van hoge kwaliteit. Het wijnhuis is een van de bekendste producenten van cava en heeft de afgelopen jaren verschillende prestigieuze prijzen gewonnen. De wijngaarden van Vilarnau beslaan een oppervlakte van 20 hectare en sommige zijn meer dan 50 jaar oud. De druiven waarvan de cava wordt gemaakt, worden zorgvuldig geselecteerd en met de hand geoogst. De wijn wordt gemaakt volgens traditionele methoden die de tand des tijds hebben doorstaan. De cava wordt gemaakt van een blend van Macabeo, Xarel-lo en Parellada druiven en rijpt minstens negen maanden in de kelders van Vilarnau om zijn volle karakter te ontwikkelen. Naast de cava produceert Vilarnau ook andere wijnen die dezelfde zorg en aandacht krijgen bij de productie als de mousserende wijn. Het wijnhuis heeft een modern bezoekerscentrum waar wijnliefhebbers en toeristen een rondleiding door het wijnhuis kunnen krijgen, kunnen deelnemen aan proeverijen en meer te weten kunnen komen over de geschiedenis en de smaken van de wijnen. Vilarnau is een eersteklas producent van cava en andere wijnen en staat voor kwaliteit, traditie en vakmanschap. Het wijnhuis heeft een kenmerkende stijl en biedt een breed scala aan wijnen voor verschillende smaken. Vilarnau geeft bezoekers de kans om de essentie van het Catalaanse wijnmaken te ervaren.


DO Catalunya

DO Catalunya het teeltgebied van de Vilarnau Cava Brut Nature Vintage

De wijnregio Catalonië in het noordoosten van Spanje is een betoverend landschap voor zowel de kenner als de beginner. Genesteld tussen glooiende mediterrane heuvels en gekust door de warme zon, geniet de regio van een uniek klimaat, ideaal voor het verbouwen van druiven. Hier komen oude tradities en moderne innovaties prachtig samen. Catalunya is het meest bekend om zijn Cava productie - Spaanse mousserende wijn gemaakt volgens de traditionele Champenoise methode en gewaardeerd om zijn finesse en complexiteit. Maar naast Cava produceert Catalonië ook uitstekende rode, witte en roséwijnen. De belangrijkste druivenrassen zijn Tempranillo, Garnacha, Monastrell, maar ook internationale rassen zoals Cabernet Sauvignon, Merlot en Chardonnay. Natuurlijk zou een recensie onvolledig zijn zonder de spectaculaire Priorat regio te noemen, genesteld in de kale heuvels van het Montsant gebergte, beroemd om zijn zeer aromatische, krachtige rode wijnen gemaakt van oude Garnacha wijnstokken. Deze diversiteit maakt van Catalonië een mozaïek van karakters en smaken die tot uiting komen in elk glas wijn dat uit deze regio komt. Of ze nu fris en levendig zijn of diep en complex, de wijnen van Catalonië spreken het hele spectrum van menselijke zintuigen aan. De wijnmakers hier geven blijk van een indrukwekkende toewijding aan kwaliteit en respect voor het terroir, de oude wijnstokken en de eeuwenoude wijntradities. Ze hebben zich gerealiseerd dat de toekomst ligt in de combinatie van technologie en traditie, en hun wijnen weerspiegelen dit evenwicht prachtig. De laatste tijd worden er ook steeds meer biologische wijnen geproduceerd, wat de duurzaamheid van de regio onderstreept. Ik nodig je uit om de reis te maken, fysiek of door middel van een glas van deze fijne druppels, en de diversiteit en fascinatie van het Catalaanse wijngebied met al zijn nuances te ontdekken. Proost!



Vilarnau Cava Brut Nature Vintage wordt geproduceerd door Vilarnau in het teeltgebied DO Catalunya in Spanje.
Als je Vilarnau Cava Brut Nature Vintage lekker vond, vind je de andere wijnen van Vilarnau misschien ook lekker.
Vilarnau en Vilarnau Cava Brut Nature Vintage zijn afkomstig van DO Catalunya.

Details

Extra informatie: Vilarnau Cava Brut Nature Vintage

Naam Vilarnau Cava Brut Nature Vintage
Wijnbouwgebied DO Catalunya
Wijnsoort Frizzante & Spumante
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 11.0
Druivensoorten Macabeo: 50%, Parellada: 35%, Chardonnay: 15%
Wijnverwerking Alle druiven werden met de hand geoogst, apart ontsteeld per druivensoort, geperst en gekoeld om de intense aroma's van de schillen te concentreren en de druiven en most te beschermen tegen oxidatie. De most werd vervolgens niet gefilterd, maar koel bewaard om zichzelf te klaren door natuurlijke bezinking voordat de temperatuurgecontroleerde gisting bij 15 °C in roestvrijstalen tanks begon gedurende ongeveer 30 dagen. Zodra de alcoholische gisting was voltooid, was het aan de Vilarnau keldermeesters Eva Plazas en Damià Deàs om de cuvée van de basiswijn te bepalen en deze te bottelen voor de tweede gisting met de liqueur de tirage van Vilarnau's eigen gisten. Vilarnau's Brut Nature Vintage rijpt nu minstens 24 maanden in de fles op de droesem, negen maanden langer dan officieel vereist is voor een Cava Reserva, om zijn fijne perlage te ontwikkelen en af te ronden met aromatische frisheid, volheid en zachtheid. De flessen worden dan gedegorgeerd, de cava wordt aangepast met de verzendingsdosering als Brut Nature (met een maximale restzoetheid van 3 g/l), opnieuw gekurkt en vrijgegeven voor de verkoop na een laatste rustperiode in de kelder.
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Gonzalez Byass S.A. 11403 Jerez de la Frontera
Wijnmaker Vilarnau

UVP
€ 19,37
€ 15,96*
0.75l·€ 21,28/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Vilarnau

    Vilarnau Vilarnau Cava Brut Reserva Barcelona
    Vilarnau
    Vilarnau Cava Brut Reserva Barcelona
    € 12,14*
    Vilarnau Vilarnau Brut RVA Sleeve Magnum (1,5l)
    Vilarnau
    Vilarnau Brut RVA Sleeve Magnum (1,5l)
    € 24,75*
    Vilarnau Vilarnau Ice
    Vilarnau
    Vilarnau Ice
    € 11,49*
    Vilarnau Vilarnau Cava Brut Nature Vintage
    Vilarnau
    Vilarnau Cava Brut Nature Vintage
    € 15,96*
    Vilarnau Vilarnau Cava Brut Reserva Rosado
    Vilarnau
    Vilarnau Cava Brut Reserva Rosado
    € 11,18*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD