Preistipp
Prijs tip!
Land
Spanje
Katalonien
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fruitig & aromatisch
Rabatt
-16%


Vilarnau Ice

Vilarnau, Katalonien

Normale prijs: € 13,70

Special Price € 11,49*

0.750l · € 15,32/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Verfrissende Spaanse ijswijn uit Catalonië.
  • Heerlijk fruitig met tonen van citrus en tropisch fruit
  • Elegante zoetheid in combinatie met aangename zuren
  • Ideaal als dessertwijn of bij kruidige gerechten
  • Gemaakt van handgeplukte, bevroren druiven

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bodegas Maximo Maximo Blanco
    Bodegas Maximo
    Maximo Blanco
    € 6,30*
    Finca Constancia Altozano Verdejo  Sauvignon Blanc
    Finca Constancia
    Altozano Verdejo Sauvignon Blanc
    € 8,15*
    Vinas del Vero La Miranda de Secastilla Garnacha Blanca
    Vinas del Vero
    La Miranda de Secastilla Garnacha Blanca
    € 11,01*
    Bodegas Terra de Falanis Castell de Santueri Blanc
    Bodegas Terra de Falanis
    Castell de Santueri Blanc
    € 13,13*
    Bodegas CVNE - CUNE Rueda Blanco Verdejo CVNE DO Rueda
    Bodegas CVNE - CUNE
    Rueda Blanco Verdejo CVNE DO Rueda
    € 10,08*
Beschreibung

Wijn noot: Vilarnau Ice

Vilarnau heeft zijn nieuwe cava Vilarnau ICE gelanceerd in de levendige geest van Barcelona met zijn jetsetfeesten. De Subirat Parent druif is bouquet-gedreven en levert aroma's die doen denken aan rozenblaadjes, lychees en vlierbloesems.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Vilarnau Ice

Omdat Vilarnau Ice een zoete witte wijn is, past hij het best bij desserts zoals fruittaarten, kaastaarten, crème brulee of chocoladedesserts. Fruitsalades met exotisch fruit of sultana broodsalade passen er ook goed bij. Als je hem toch liever bij een hoofdgerecht serveert, kun je hem serveren bij pittige Aziatische gerechten zoals eend of varkensvlees met zoetzure saus of bij pittige kazen zoals blauwe kaas.

Vilarnau

Vilarnau de wijnmaker achter Vilarnau Ice

Vilarnau is een gerenommeerde producent van cava uit de regio Catalonië in Spanje. Vilarnau werd opgericht in 1949 en heeft een lange traditie in het produceren van mousserende wijn van hoge kwaliteit. Het wijnhuis is een van de bekendste producenten van cava en heeft de afgelopen jaren verschillende prestigieuze prijzen gewonnen. De wijngaarden van Vilarnau beslaan een oppervlakte van 20 hectare en sommige zijn meer dan 50 jaar oud. De druiven waarvan de cava wordt gemaakt, worden zorgvuldig geselecteerd en met de hand geoogst. De wijn wordt gemaakt volgens traditionele methoden die de tand des tijds hebben doorstaan. De cava wordt gemaakt van een blend van Macabeo, Xarel-lo en Parellada druiven en rijpt minstens negen maanden in de kelders van Vilarnau om zijn volle karakter te ontwikkelen. Naast de cava produceert Vilarnau ook andere wijnen die dezelfde zorg en aandacht krijgen bij de productie als de mousserende wijn. Het wijnhuis heeft een modern bezoekerscentrum waar wijnliefhebbers en toeristen een rondleiding door het wijnhuis kunnen krijgen, kunnen deelnemen aan proeverijen en meer te weten kunnen komen over de geschiedenis en de smaken van de wijnen. Vilarnau is een eersteklas producent van cava en andere wijnen en staat voor kwaliteit, traditie en vakmanschap. Het wijnhuis heeft een kenmerkende stijl en biedt een breed scala aan wijnen voor verschillende smaken. Vilarnau geeft bezoekers de kans om de essentie van het Catalaanse wijnmaken te ervaren.


Katalonien

Katalonien het teeltgebied van de Vilarnau Ice

Genesteld in het hart van Spanje, aan het oostelijke uiteinde van het Iberisch schiereiland, ontvouwt zich het beroemde wijngebied Catalonië. Als sommelier is het voor mij altijd een plezier om de wijnen uit deze regio te proeven, omdat ze een indrukwekkende verscheidenheid aan smaken, nuances en stijlen laten zien. Catalonië staat bekend om zijn rijke biodiversiteit en gevarieerde terroir, dat wordt gekenmerkt door vier belangrijke bodems - krijt, klei, kalksteen en schist. Deze uiteenlopende geologische omstandigheden maken een breed scala aan druiven mogelijk, waaronder Garnacha, Monastrell, Macabeo, Parellada en Xarel-lo, evenals de internationale variëteit Cabernet Sauvignon. De wereldwijde successen van Catalonië komen echter met de productie van Cava, het Spaanse equivalent van Champagne. De Penedés regio produceert het merendeel van deze krachtig mousserende, verfrissende wijnen en het belang van het regionale klimaat kan niet over het hoofd worden gezien. De milde winters en warme, droge zomers, beïnvloed door de Middellandse Zee en de Pyreneeën, bieden optimale omstandigheden voor wijnbouw. In hun complexiteit weerspiegelen de wijnen deze landschappelijke diversiteit. Wijnhuizen als Torres, Codorníu en Freixenet hebben wereldwijd naam gemaakt, maar er zijn ook talloze kleinere wijnhuizen die wijnen van uitzonderlijke kwaliteit produceren. Een juweeltje is het Priorat-gebied, met zijn steile hellingen en unieke 'Llicorella'-bodem die mineraalrijke, dieprode wijnen voortbrengt. De wijncultuur van Catalonië is diep geworteld, met eeuwenoude wijnstokken en moderne landbouwmethoden die hand in hand gaan. Wijnliefhebbers zullen verrukt zijn over de krachtige rode wijnen, elegante witte wijnen en sprankelende cava's die de essentie van het Middellandse Zeegebied in elke slok vangen. Als sommelier waardeer ik de verscheidenheid aan smaken die deze regio te bieden heeft - van de volle rode bessen tot de frisse, fruitige witte wijnen. Catalonië is zonder twijfel een wijngebied dat op geen enkele wijnroute mag ontbreken.



Vilarnau Ice wordt geproduceerd door Vilarnau in het teeltgebied Katalonien in Spanje.
Als je Vilarnau Ice lekker vond, vind je de andere wijnen van Vilarnau misschien ook lekker.
Vilarnau en Vilarnau Ice zijn afkomstig van Katalonien.

Details

Extra informatie: Vilarnau Ice

Naam Vilarnau Ice
Wijnbouwgebied Katalonien
Wijnsoort Witte wijn
Alcoholgehalte (% vol.) 11.5
Druivensoorten Subirat Parent
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Gonzalez Byass S.A., , Jerez de la Frontera, Spanien
Wijnmaker Vilarnau

UVP
€ 13,70
€ 11,49*
0.750l·€ 15,32/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Vilarnau

    Vilarnau Vilarnau Cava Brut Reserva Barcelona
    Vilarnau
    Vilarnau Cava Brut Reserva Barcelona
    € 12,14*
    Vilarnau Vilarnau Brut RVA Sleeve Magnum (1,5l)
    Vilarnau
    Vilarnau Brut RVA Sleeve Magnum (1,5l)
    € 24,75*
    Vilarnau Vilarnau Ice
    Vilarnau
    Vilarnau Ice
    € 11,49*
    Vilarnau Vilarnau Cava Brut Nature Vintage SALE
    Vilarnau
    Vilarnau Cava Brut Nature Vintage SALE
    € 13,78*
    Vilarnau Vilarnau Cava Brut Nature Vintage
    Vilarnau
    Vilarnau Cava Brut Nature Vintage
    € 15,96*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD