Land
Spanje
DO Kastilien-La Mancha
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris & fruitig

2022

Altozano Verdejo Sauvignon Blanc

Finca Constancia, DO Kastilien-La Mancha

>> Slechts 2 stukken beschikbaar

€ 8,15*
0.75l · € 10,87/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Mousserende witte wijn uit DO Castilla-La Mancha, Spanje.
  • Blending van Verdejo en Sauvignon Blanc druiven
  • Levendige fruitaroma's met hints van exotisch fruit
  • Ideaal bij visgerechten en lichte zomerse gerechten
  • Uitgebalanceerde zuurgraad, elegant en fris in de mond

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Iniesta Corazon Loco Blanco
    Iniesta
    Corazon Loco Blanco
    € 8,93*
    Raices Ibericas Ramito Blanco Verdejo-Sauvignon Blanc
    Raices Ibericas
    Ramito Blanco Verdejo-Sauvignon Blanc
    € 9,00*
    Wines N
    Wines N' Roses Viticultores
    Sympathy For The Devil Blanco
    € 9,03*
    Vina Albali Blanco Verdejo
    Vina Albali
    Blanco Verdejo
    € 6,46*
    Bodegas Barahonda Barahonda Blanco Organic
    Bodegas Barahonda
    Barahonda Blanco Organic
    € 7,96*
Beschreibung

Wijn noot: Altozano Verdejo Sauvignon Blanc

Kleur: licht goudkleurig met groenige reflecties Bouquet: de expressieve aroma's van zomerbloemen, venkel en vers gemaaid gras van de Verdejo versmelten met het sappige exotische fruit (mango, passievrucht) van de Sauvignon Blanc Smaak: Sappig in de mond, zacht met een harmonieuze balans van smelt en frisheid, elegant en zeer verleidelijk met een mooie lengte Om hun sappige fruit en frisheid maximaal te behouden, worden de Verdejo en Sauvignon Blanc in de koele uren van de nacht geoogst en onmiddellijk naar de wijnmakerij in Otero gebracht. Zonder zuurstof worden de druiven eerst korte tijd koud gekneusd, daarna voorzichtig geperst en de most wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks bij strikt gecontroleerde temperaturen. Nadat de alcoholische gisting is voltooid, blijven de wijnen ongeveer acht tot negen weken op de fijne droesem, waardoor de aroma's van de druivensoort nog meer expressie, diepte en volheid krijgen en de witte Altozano-melange wordt vervolledigd met een zachte zachtheid en lengte in de mond.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Altozano Verdejo Sauvignon Blanc

verfrissend als aperitief of bij vis en zeevruchten, kip, salades, verse pasta met paddenstoelen, jonge geitenkaas - of gewoon bij de lunch of zondagse brunch op het terras.

Finca Constancia

Finca Constancia de wijnmaker achter Altozano Verdejo Sauvignon Blanc

Finca Constancia is een gerenommeerde wijnmaker uit de regio Castilla-La Mancha in Spanje. De wijngaarden van het wijnhuis liggen op een hoogte van 500-800 meter en worden gekenmerkt door extreme temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Deze omstandigheden zorgen voor expressieve en complexe wijnen, die worden gekenmerkt door het speciale terroir. Het team van Finca Constancia hecht veel belang aan duurzaamheid en milieubescherming. De wijnstokken worden verbouwd volgens strikte biologische richtlijnen en er worden geen pesticiden of herbiciden gebruikt. De vermindering van de CO2-uitstoot is ook een prioriteit bij de productie van de wijnen. De wijnen van Finca Constancia worden gekenmerkt door hun helderheid, frisheid en elegantie. De rode wijnen worden gekenmerkt door een donkere, dieprode kleur en tonen van zwart fruit, vanille en cacao. De witte wijnen daarentegen zijn fruitig, aromatisch en verfrissend. Finca Constancia heeft verschillende prijzen gewonnen en is een van de toonaangevende wijnhuizen van Spanje. De wijnmaker richt zich op traditie, kwaliteit en innovatie en inspireert wijnliefhebbers over de hele wereld.


DO Kastilien-La Mancha

DO Kastilien-La Mancha het teeltgebied van de Altozano Verdejo Sauvignon Blanc

Castilla-La Mancha, gelegen in het midden van Spanje, is een prachtig en pittoresk wijnbouwgebied dat in de wijnwereld bekend staat om zijn opmerkelijke producten van wereldklasse. Vanuit mijn perspectief als sommelier vertegenwoordigt deze regio een unieke harmonie van traditie, innovatie en ongelooflijke terroir. Dit vlakke, uitgestrekte land, ook wel bekend als het huis van Don Quichot, beslaat meer dan 500.000 hectare wijngaarden, waardoor het de grootste wijnregio ter wereld is. Gekenmerkt door een continentaal klimaat - hete droge zomers en koude winters - en kalkrijke bodems, biedt het terroir ideale omstandigheden voor wijnbouw. De overheersende witte wijndruivenrassen zijn Airen en Macabeo (ook bekend als Viura), gevolgd door rode rassen zoals Tempranillo en Grenache. Maar Castilla-La Mancha heeft meer te bieden, waaronder internationale variëteiten zoals Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah. De wijnen uit deze regio worden gekenmerkt door hun intense smaken en aroma's. De witte wijnen gemaakt van Airen-wijnstokken worden gekenmerkt door een uitstekende frisheid, met een kenmerkende en volle smaak aangevuld met geurige bloementonen. Tempranillo daarentegen produceert robuuste, fluweelzachte rode wijnen met rijpe, donkere fruitsmaken en hints van zoete specerijen. De wijnproductie in Castilla-La Mancha is innovatief en divers, met onder andere stille en mousserende wijnen, crianzas, reservas en gran reservas. Op hun reis door deze legendarische regio kunnen wijnliefhebbers ook biologisch en biodynamisch geproduceerde wijnen ontdekken. De wijnen van Castilla-La Mancha zijn niet alleen verrukkelijk door hun smaaksensaties, ze zijn ook een uitdrukking van het agrarisch erfgoed, de cultuur en de trots van de mensen. Het is zonder twijfel een eersteklas wijngebied dat het verdient om ontdekt en genoten te worden. Elke slok wordt een levendige herinnering aan het verlangen van het land en de gepassioneerde toewijding van de wijnmakers. Een genot voor elke wijnliefhebber!



Altozano Verdejo Sauvignon Blanc wordt geproduceerd door Finca Constancia in het teeltgebied DO Kastilien-La Mancha in Spanje.
Als je Altozano Verdejo Sauvignon Blanc lekker vond, vind je de andere wijnen van Finca Constancia misschien ook lekker.
Finca Constancia en Altozano Verdejo Sauvignon Blanc zijn afkomstig van DO Kastilien-La Mancha.

Details

Extra informatie: Altozano Verdejo Sauvignon Blanc

Naam Altozano Verdejo Sauvignon Blanc
Wijnbouwgebied DO Kastilien-La Mancha
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 12.0
Druivensoorten Verdejo: 70%, Sauvignon Blanc: 30%
Wijnverwerking Om hun sappige fruit en frisheid maximaal te behouden, worden Verdejo en Sauvignon Blanc in de koele uren van de nacht geoogst en onmiddellijk naar de wijnmakerij in Otero gebracht. Hier worden de druiven eerst korte tijd koud geperst in afwezigheid van zuurstof, daarna voorzichtig geperst en de most wordt gefermenteerd bij strikt gecontroleerde temperaturen in roestvrijstalen tanks. Zodra de alcoholische gisting is voltooid, blijven de wijnen ongeveer acht tot negen weken op de fijne droesem, die de typische druivensmaak nog meer expressie, diepte en volheid geeft en de witte Altozano blend afrondt met zachte soepelheid en lengte in de mond.
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Gonzalez Byass S.A., Calle Manuel María González, 12, 11403 Jerez de la Frontera, Cádiz, Spanien
Wijnmaker Finca Constancia

>> Nur noch 2 Stück verfügbar

€ 8,15*
0.75l·€ 10,87/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Finca Constancia

    Finca Constancia Altozano Tempranillo
    Finca Constancia
    Altozano Tempranillo
    € 7,76*
    Finca Constancia Altozano Verdejo  Sauvignon Blanc
    Finca Constancia
    Altozano Verdejo Sauvignon Blanc
    € 8,15*
    Finca Constancia Selección
    Finca Constancia
    Selección
    € 9,04*
    Finca Constancia Altos de la Finca
    Finca Constancia
    Altos de la Finca
    € 20,30*
    Finca Constancia Parcela 52 Verdejo
    Finca Constancia
    Parcela 52 Verdejo
    € 10,99*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD