Land
Spanje
Vino de la Tierra
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fruitig & aromatisch

2022

Corazon Loco Blanco

Iniesta, Vino de la Tierra

€ 8,93*
0.75l · € 11,91/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Verfrissende witte wijn uit de Vino de la Tierra teeltregio.
  • Tonen van citrusvruchten en groene appels
  • Goed gebalanceerde zuurgraad met medium body
  • Perfect bij visgerechten en lichte salades
  • Een topwijn uit Spanje voor alle liefhebbers van witte wijn

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Miguel Torres Natureo Free Blanco
    Miguel Torres
    Natureo Free Blanco
    € 8,95*
    CARE Moscatel Semidry Carińena DO
    CARE
    Moscatel Semidry Carińena DO
    € 8,22*
    Bocopa Marina Alta Blanco
    Bocopa
    Marina Alta Blanco
    € 9,00*
    Miguel Torres Natureo Free Blanco
    Miguel Torres
    Natureo Free Blanco
    € 9,99*
Beschreibung

Wijn noot: Corazon Loco Blanco

Bodega Iniesta, Fuentealbilla, Spanje. Witte wijn. Druivensoorten: 60% Verdejo, 25% Sauvignon Blanc en 15% Muscat. Alcohol: 12,5%.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Corazon Loco Blanco

Corazon Loco Blanco is een droge witte wijn met een zekere frisheid en levendigheid van smaak. Daarom past hij bijzonder goed bij lichte gerechten en gerechten die niet te zwaar of te gekruid zijn. Hier volgen enkele suggesties voor geschikte gerechten: - Zeevruchten en vis: Zijn frisheid en zuurgraad maken van Corazon Loco Blanco een uitstekende begeleider van zeevruchten en visgerechten. Een lichte vissoep, gegrilde vis met kruiden of een garnalenpannetje met knoflook passen goed bij de wijn. - Salades: Corazon Loco Blanco past ook goed bij salades, vooral bij salades met verse ingrediënten zoals rucola, komkommer, paprika en citroendressing. Gevogelte: Gerechten met kip of kalkoen passen ook goed bij Corazon Loco Blanco. Een lichte kippan met groenten of een geroosterde kalkoenfilet met salade zijn goede keuzes. Pasta en risotto: Hier moet je ervoor zorgen dat de gerechten niet te zwaar zijn. Een lichte truffelpasta of risotto met citroen passen goed bij Corazon Loco Blanco. - Voorgerechten: Lichte hors d'oeuvres zoals carpaccio, bruschetta of olijven gaan ook goed samen met wijn. Als algemene regel geldt dat gerechten niet te gekruid of zwaar moeten zijn om de aroma's van de wijn niet te maskeren. Corazon Loco Blanco is meer geschikt voor lichte zomergerechten dan voor zware wintergerechten.

Iniesta

Iniesta de wijnmaker achter Corazon Loco Blanco

Iniesta van Vino de la Tierra is een wijnmaker met passie en toewijding voor het vak. Zijn wijnen vallen op door hun uitstekende kwaliteit en unieke smaakprofielen. De wijnmaker weet hoe hij het terroir en de speciale kenmerken van elke druivensoort moet gebruiken om wijnen te produceren die zowel traditioneel als innovatief zijn. Iniesta is een expert in het verbouwen van Tempranillo, Garnacha en Monastrell, de belangrijkste druiven die hij verbouwt op zijn landgoed. Zijn wijnen zijn perfect in balans en bieden een prachtig samenspel van fruit- en kruidensmaken. Als je op zoek bent naar een opmerkelijke wijn gemaakt door een toegewijde en getalenteerde wijnmaker, probeer dan zeker Iniesta's wijnen van Vino de la Tierra.


Vino de la Tierra

Vino de la Tierra het teeltgebied van de Corazon Loco Blanco

Het wijngebied Vino de la Tierra, vaak 'landwijn' genoemd, vertegenwoordigt een belangrijk deel van de Spaanse wijntraditie. Gelegen in verschillende regio's van Spanje, produceert dit gebied wijnen die uniek zijn in hun complexiteit en regionale karakter. Als sommelier ben ik vooral geïnteresseerd in de diversiteit en het kwaliteitsniveau van deze wijnen. Ze vormen een belangrijke brug tussen tafelwijnen en Denominaciones de Origen-wijnen van hoge kwaliteit. Vino de la Tierra-wijnen weerspiegelen vaak het terroir van hun specifieke regio en bieden aanzienlijke variaties in geur, smaak en structuur. Een van mijn persoonlijke aanraders uit dit gebied is de Vino de la Tierra uit Castilla, bekend om zijn robuuste, fruitintensieve rode wijnen waarin de inheemse Tempranillo-druif vaak een hoofdrol speelt. Verder vallen de wijnen uit de Vino de la Tierra de Cádiz regio op door hun intrigerende witte wijnen gemaakt van de Palomino druif. De moderne productiemethoden die gebruikt worden in Vino de la Tierra, gecombineerd met traditionele Spaanse wijnbouwvaardigheden, resulteren in wijnen die het proeven meer dan waard zijn. Ze bieden een spannend alternatief voor de bekendere wijnen uit de D.O.Ca en D.O gebieden en kunnen onmisbaar zijn als je de rijkdom en diversiteit van Spaanse wijn wilt ontdekken. Samengevat vertegenwoordigt het wijnbouwgebied Vino de la Tierra een rijk en gevarieerd wijnlandschap dat zich onderscheidt door regionale kenmerken en verschillende kwaliteiten. Elke subregio heeft zijn eigen speciale kenmerken en unieke terroir, die de wijnen tot een spannend avontuur maken voor elke wijnliefhebber.



Corazon Loco Blanco wordt geproduceerd door Iniesta in het teeltgebied Vino de la Tierra in Spanje.
Als je Corazon Loco Blanco lekker vond, vind je de andere wijnen van Iniesta misschien ook lekker.
Iniesta en Corazon Loco Blanco zijn afkomstig van Vino de la Tierra.

Details

Extra informatie: Corazon Loco Blanco

Naam Corazon Loco Blanco
Wijnbouwgebied Vino de la Tierra
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten 60% Verdejo, 25% Sauvignon Blanc und 15% Muscat
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Iniesta S.L., Carretera Fuentealbilla-Villamalea,ES-02260
Wijnmaker Iniesta

€ 8,93*
0.75l·€ 11,91/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Iniesta

    Iniesta Corazon Loco Blanco
    Iniesta
    Corazon Loco Blanco
    € 8,93*
    Iniesta Corazon Loco Tinto
    Iniesta
    Corazon Loco Tinto
    € 9,00*
    Iniesta Corazon Loco Blanco SALE
    Iniesta
    Corazon Loco Blanco SALE
    € 7,34*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD