Land
Spanje
Vino de la Tierra
Sorte
Rode wijn
Stilisik
sterk & kruidig

2022

Corazon Loco Tinto

Iniesta, Vino de la Tierra

€ 10,03*
0.75l · € 13,37/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Uitstekende Spaanse rode wijn van Vino de la Tierra
  • Intense smaak van rood fruit en kruidige tonen
  • Aangenaam zachte tannines en evenwichtige zuurgraad
  • Perfect bij vleesgerechten en kaas
  • Uitstekende kwaliteit geproduceerd door de voetbalster

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Miguel Torres Sangre de Toro Reserva
    Miguel Torres
    Sangre de Toro Reserva
    € 11,10*
    Tinedo Max  VdlT de Castilla
    Tinedo
    Max VdlT de Castilla
    € 11,92*
    Bodegas Costers del Sio La Boscana Tinto Costers del Segre DO
    Bodegas Costers del Sio
    La Boscana Tinto Costers del Segre DO
    € 11,01*
    Felix Solis Mucho Mas Black Edition
    Felix Solis
    Mucho Mas Black Edition
    € 10,58*
    Raices Ibericas Ramito Tinto Tempranillo Syrah
    Raices Ibericas
    Ramito Tinto Tempranillo Syrah
    € 9,00*
Beschreibung

Wijn noot: Corazon Loco Tinto

De Corazon Loco Tinto rode wijn van Iniesta wordt geproduceerd in de gerenommeerde Vino de la Tierra regio in Spanje. Een waar meesterwerk van de wereldberoemde voetbalster Andrés Iniesta, die zijn passie voor wijnmaken heeft gecombineerd in deze uitzonderlijke cuvée. Corazon Loco Tinto maakt indruk met zijn intense robijnrode kleur en laat het gehemelte trillen door zijn intense complexiteit vol aroma's van rijp fruit, zoals zwarte kersen en bessen, maar ook een vleugje specerijen en vanille. De elegante structuur met zijdezachte tannines geeft deze wijn een harmonieus evenwicht en een lange afdronk. Deze rode wijn is een uitstekende begeleider van stevige vleesgerechten zoals gegrilde steak of wildspecialiteiten. Het is ook een gewaardeerde begeleider van belegen kaas of tapas. Met zijn uitstekende kwaliteit en aanpassingsvermogen is Corazon Loco Tinto een favoriet onder wijnliefhebbers wereldwijd. Iniesta, die bekend staat om zijn uitzonderlijke vaardigheden op het voetbalveld, laat met deze eigen wijnlijn opnieuw zijn buitengewone talent en passie voor detail zien. Corazon Loco Tinto by Iniesta is meer dan zomaar een wijn - het is een uiting van passie, toewijding en uitmuntendheid. Laat je inspireren door dit Spaanse meesterwerk en duik in de fascinerende wereld van Corazon Loco Tinto.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Corazon Loco Tinto

De Corazon Loco Tinto van Iniesta is een fruitige en aangenaam zachte rode wijn met een gemiddelde body en een licht kruidige afdronk. Hij past daarom goed bij verschillende gerechten, waaronder: 1. Gegrild vlees: De Tinto past heel goed bij gegrild rund-, lams- of varkensvlees. De zachte textuur van de wijn is ideaal om de smaak van gegrild vlees in balans te brengen. 2. Stoofschotels en stoofschotels: Corazon Loco Tinto is ook een goede keuze bij rustieke gerechten zoals stoofschotels, gestoofde gerechten en stoofschotels. De wijn heeft genoeg zuren en pit om de volle smaak van tomaten- of groentesauzen aan te vullen. 3. kaas: Een kaasplateau is een uitstekende begeleider van deze wijn. De Tinto gaat goed samen met een verscheidenheid aan kazen, waaronder cheddar, gouda en parmezaan. 4. Geroosterde groenten: deze rode wijn is een geweldige begeleider van geroosterde groenten zoals aubergines, courgettes en paprika's. De pittige afdronk van de wijn past perfect bij deze wijn. De kruidige afdronk van de wijn gaat perfect samen met de geroosterde smaken van de groenten. 5. pizza: De Tinto is ook een uitstekende keuze bij pizza. Hij vult een verscheidenheid aan toppings zoals tomaten, champignons, olijven en geroosterde groenten op een heerlijke manier aan.

Iniesta

Iniesta de wijnmaker achter Corazon Loco Tinto

Iniesta van Vino de la Tierra is een wijnmaker met passie en toewijding voor het vak. Zijn wijnen vallen op door hun uitstekende kwaliteit en unieke smaakprofielen. De wijnmaker weet hoe hij het terroir en de speciale kenmerken van elke druivensoort moet gebruiken om wijnen te produceren die zowel traditioneel als innovatief zijn. Iniesta is een expert in het verbouwen van Tempranillo, Garnacha en Monastrell, de belangrijkste druiven die hij verbouwt op zijn landgoed. Zijn wijnen zijn perfect in balans en bieden een prachtig samenspel van fruit- en kruidensmaken. Als je op zoek bent naar een opmerkelijke wijn gemaakt door een toegewijde en getalenteerde wijnmaker, probeer dan zeker Iniesta's wijnen van Vino de la Tierra.


Vino de la Tierra

Vino de la Tierra het teeltgebied van de Corazon Loco Tinto

Het wijngebied Vino de la Tierra, vaak 'landwijn' genoemd, vertegenwoordigt een belangrijk deel van de Spaanse wijntraditie. Gelegen in verschillende regio's van Spanje, produceert dit gebied wijnen die uniek zijn in hun complexiteit en regionale karakter. Als sommelier ben ik vooral geïnteresseerd in de diversiteit en het kwaliteitsniveau van deze wijnen. Ze vormen een belangrijke brug tussen tafelwijnen en Denominaciones de Origen-wijnen van hoge kwaliteit. Vino de la Tierra-wijnen weerspiegelen vaak het terroir van hun specifieke regio en bieden aanzienlijke variaties in geur, smaak en structuur. Een van mijn persoonlijke aanraders uit dit gebied is de Vino de la Tierra uit Castilla, bekend om zijn robuuste, fruitintensieve rode wijnen waarin de inheemse Tempranillo-druif vaak een hoofdrol speelt. Verder vallen de wijnen uit de Vino de la Tierra de Cádiz regio op door hun intrigerende witte wijnen gemaakt van de Palomino druif. De moderne productiemethoden die gebruikt worden in Vino de la Tierra, gecombineerd met traditionele Spaanse wijnbouwvaardigheden, resulteren in wijnen die het proeven meer dan waard zijn. Ze bieden een spannend alternatief voor de bekendere wijnen uit de D.O.Ca en D.O gebieden en kunnen onmisbaar zijn als je de rijkdom en diversiteit van Spaanse wijn wilt ontdekken. Samengevat vertegenwoordigt het wijnbouwgebied Vino de la Tierra een rijk en gevarieerd wijnlandschap dat zich onderscheidt door regionale kenmerken en verschillende kwaliteiten. Elke subregio heeft zijn eigen speciale kenmerken en unieke terroir, die de wijnen tot een spannend avontuur maken voor elke wijnliefhebber.



Corazon Loco Tinto wordt geproduceerd door Iniesta in het teeltgebied Vino de la Tierra in Spanje.
Als je Corazon Loco Tinto lekker vond, vind je de andere wijnen van Iniesta misschien ook lekker.
Iniesta en Corazon Loco Tinto zijn afkomstig van Vino de la Tierra.

Details

Extra informatie: Corazon Loco Tinto

Naam Corazon Loco Tinto
Wijnbouwgebied Vino de la Tierra
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten 90% Tempranillo und 10% Syrah
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Iniesta S.L., Carretera Fuentealbilla-Villamalea,ES-02260
Wijnmaker Iniesta

€ 10,03*
0.75l·€ 13,37/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Iniesta

    Iniesta Corazon Loco Blanco
    Iniesta
    Corazon Loco Blanco
    € 8,93*
    Iniesta Corazon Loco Tinto
    Iniesta
    Corazon Loco Tinto
    € 10,03*
    Iniesta Corazon Loco Blanco SALE
    Iniesta
    Corazon Loco Blanco SALE
    € 7,34*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD