Land
Spanje
Alicante
Sorte
Witte wijn
Stilisik
aromatisch & fris

2023

Marina Alta Blanco

Bocopa, Alicante

€ 9,00*
0.75l · € 12,00/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Verfrissende witte wijn uit de regio Alicante
  • Fruitige tonen van groene appels en witte bloemen
  • Perfect bij visgerechten en zeevruchten
  • Aangenaam lichte zuren en harmonieus afgerond
  • Spaanse witte wijn met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Ego Bodegas Goru El Blanco
    Ego Bodegas
    Goru El Blanco
    € 7,05*
    Miguel Torres Natureo Free Blanco
    Miguel Torres
    Natureo Free Blanco
    € 8,95*
    CARE Moscatel Semidry Carińena DO
    CARE
    Moscatel Semidry Carińena DO
    € 8,22*
    Iniesta Corazon Loco Blanco
    Iniesta
    Corazon Loco Blanco
    € 8,93*
    Miguel Torres Natureo Free Blanco
    Miguel Torres
    Natureo Free Blanco
    € 9,99*
Beschreibung

Wijn noot: Marina Alta Blanco

Bodega Bocopa, Alicante D.O.P, Spanje. Witte wijn. Druivensoort: 100% Moscatel de Alejandria. Alcohol: 11% vol. Lichtgeel van kleur. Zeer frisse, fruitige smaak met typische Moscateltonen.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Marina Alta Blanco

De Marina Alta Blanco witte wijn van Bocopa is een uitstekende begeleider van verschillende gerechten, zoals: - Zeevruchten: De witte wijn uit de Marina Alta regio is perfect bij zeevruchten zoals mosselen, krab, garnalen en kreeft - Vis: Lichtere visgerechten zoals gebakken kabeljauw of gegrilde zalm harmoniëren uitstekend met deze frisse wijn. - Pasta met een romige saus: De lichte smaken van de wijn passen goed bij gerechten zoals pasta met roomsaus of ricotta. - Gevogelte gerechten: Gerechten met kip of kalkoen kunnen perfect gecombineerd worden met deze witte wijn. - Frisse salades: Een lichte salade met tomaat, komkommer en citroen past uitstekend bij deze wijn. Over het algemeen past de wijn heel goed bij lichte en frisse gerechten, hoewel zwaardere, pittigere gerechten beter vermeden kunnen worden.

Bocopa

Bocopa de wijnmaker achter Marina Alta Blanco

Bocopa is een wijnmaker uit Alicante die al meer dan 30 jaar uitstekende wijnen produceert. Met een toegewijd team van professionals en state-of-the-art technologie produceert Bocopa premium wijnen die aanwezig zijn op zowel de lokale als de internationale markt. Bocopa staat bekend om zijn uitstekende rode, witte en rosé wijnen gemaakt van lokale druiven. De wijnen van het merk worden gekenmerkt door hun karakteristieke aroma, textuur en complexiteit en worden gewaardeerd door bewonderaars over de hele wereld. Naast het produceren van uitstekende wijnen presenteert Bocopa ook een reeks nieuwe producten, waaronder biologische wijnen en charmante wijnbitterdranken. Deze producten weerspiegelen Bocopa's innovatie en creatieve persoonlijkheid, met de nadruk op smaken die uniek en avontuurlijk zijn. Met behulp van traditionele productiemethoden en geavanceerde technologie produceert Bocopa wijnen van de hoogste kwaliteit die het beste van de mediterrane cultuur en wijnbouw weerspiegelen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de wijnen van Bocopa consequent worden geprezen door wijnkenners en regelmatig meerdere onderscheidingen krijgen in vakbladen en wijncompetities.


Alicante

Alicante het teeltgebied van de Marina Alta Blanco

Alicante, gelegen aan de zonovergoten zuidoostkust van Spanje, is een fascinerend wijnbouwgebied onder invloed van de Middellandse Zee en de verwarmende bodems. Als sommelier is het dit gebied dat mijn nieuwsgierigheid prikkelt, met zijn autochtone druivensoorten en verbluffende wijnen. Al sinds de tijd van de Feniciërs en Romeinen staat Alicante bekend om zijn wijnbouw en vandaag de dag is het een schitterende mix van traditie en moderniteit. De wijnstokken groeien op verschillende bodems - van zanderig tot kleiachtig en kalkrijk. Het landschap wordt gekenmerkt door prachtige wijngaarden die zich schilderachtig tegen de heuvels nestelen. Onder de variëteiten die hier worden verbouwd, valt de Monastrell op, die ideaal geschikt is voor de bodem en het klimaat van Alicante. Deze druif produceert dichte, robuuste rode wijnen met donker bessenfruit en wrange, kruidige nuances, vaak vergezeld van een verleidelijke zoetheid. Maar Alicante heeft nog andere smaaksensaties in petto. De witte Moscatel-druiven produceren zoete, aromatische wijnen die worden gekenmerkt door hun weelderige, fruitige en bloemige tonen, en Alicante verrast ook met uitzonderlijke dessertwijnen zoals Fondillón, gemaakt van overrijpe Monastrell-druiven en tot tien jaar gerijpt in eiken vaten. Deze wijn, met zijn complexe aromaprofiel van pruimen, chocolade, koffie en vanille, is een echt hoogtepunt voor elke wijnliefhebber. De wijnen uit Alicante zijn indrukwekkend door hun veelzijdigheid, variërend van klassieke rode wijnen en verfrissende witte wijnen tot uitstekende mousserende wijnen en elegante dessertwijnen. De constante is echter de kwaliteit, die gegarandeerd wordt door zorgvuldige handmatige sortering, lage opbrengsten en een voorzichtige behandeling van de druiven. Het wijngebied van Alicante weerspiegelt een warme regio, rijk aan geschiedenis, cultuur en gepassioneerde wijnmakers. Het is een feest voor de zintuigen dat de wijnkenner blijft boeien en laat zien dat Spanje veel in huis heeft.



Marina Alta Blanco wordt geproduceerd door Bocopa in het teeltgebied Alicante in Spanje.
Als je Marina Alta Blanco lekker vond, vind je de andere wijnen van Bocopa misschien ook lekker.
Bocopa en Marina Alta Blanco zijn afkomstig van Alicante.

Details

Extra informatie: Marina Alta Blanco

Naam Marina Alta Blanco
Wijnbouwgebied Alicante
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 11
Druivensoorten 100 % Moscatel de Alejandria.
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Bodega Bocopa, R.E. 6948-A - Alicante, Spanien
Wijnmaker Bocopa

€ 9,00*
0.75l·€ 12,00/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Bocopa

    Bocopa Marina Alta Blanco
    Bocopa
    Marina Alta Blanco
    € 9,00*
    Bocopa 12 Voordeelpakket Marina Alta Blanco
    Bocopa
    12 Voordeelpakket Marina Alta Blanco
    € 106,28*
    Bocopa 6 Voordeelpakket Marina Alta Blanco
    Bocopa
    6 Voordeelpakket Marina Alta Blanco
    € 53,33*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD