Land
Duitsland
Baden-Kaiserstuhl
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fijn & aromatisch

2023

Grauburgunder Eichstetter Herrenbuck Kabinett

Hiss, Baden-Kaiserstuhl

€ 10,19*
0.75l · € 13,59/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Fijne, zure witte wijn uit het teeltgebied Baden-Kaiserstuhl
  • Hoogwaardige Pinot Gris met Kabinett-kwaliteitsniveau
  • Frisse smaken van peer, appel en citrusvruchten
  • Uitstekende balans tussen zuurgraad en zoetheid
  • Eichstetter Herrenbuck - ideale begeleider van visgerechten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bernhart Grauburgunder QbA trocken Auf der Grenze
    Bernhart
    Grauburgunder QbA trocken Auf der Grenze
    € 10,03*
    Bischel Grauer Burgunder Trocken
    Bischel
    Grauer Burgunder Trocken
    € 11,63*
    Maria Schwan Grauburgunder QW
    Maria Schwan
    Grauburgunder QW
    € 7,99*
    Walz Grauer Burgunder trocken
    Walz
    Grauer Burgunder trocken
    € 10,99*
    Dr. Josef Köhr Dr. Josef Köhr Ruppertsberg Grauburgunder QbA
    Dr. Josef Köhr
    Dr. Josef Köhr Ruppertsberg Grauburgunder QbA
    € 12,35*
Beschreibung

Wijn noot: Grauburgunder Eichstetter Herrenbuck Kabinett

Het gehemelte onthult een uitstekende variëteit aan smaken van ananas en citrusvruchten, amandelen en groene noten. Zijn pittige, robuuste structuur en knisperende zuren maken er een unieke smaakervaring van. Alle wijnstokken staan aangeplant in de Eichstetter Herrenbuck wijngaard. Na de oogst wordt de most alleen geklaard door bezinking, gevolgd door een koele, gecontroleerde en langzame gisting bij 16-18°C. Daarna volgt een gedeeltelijke raffinage. Dit wordt gevolgd door een gedeeltelijke verfijning in grote houten vaten voordat de wijn jong wordt gebotteld. De Hiss wijnmakerij ligt in Eichstetten aan de beroemde Kaiserstuhl in de wijnstreek Baden en werd in 1962 opgericht door Karl Heinz Hiss als eerste wijnmakerij in Eichstetten. Zijn vader, Karl Hiss, had de basis al gelegd door vakkundig te werken als kuiper en wijnmaker. Inmiddels heeft Andreas Hiss, een door de staat gediplomeerd wijnbouwtechnicus, als derde generatie de leiding overgenomen en leidt hij het wijnhuis met veel energie en een innovatieve geest. Samen met zijn vrouw Alexandra en goed opgeleide medewerkers bouwt hij verder aan de gevestigde kwaliteit van het familiebedrijf. De filosofie bestaat uit kwaliteitsgerichte wijnbouw door middel van opbrengstbeperking, duurzaam bodembeheer door een constante aanvoer van humus en het zaaien van bloeiende grassen en bloemen. Er wordt nu ongeveer 22 hectare wijn verbouwd, waarvan ongeveer 180.000 liter wijn wordt geproduceerd.

Awards

Awards für Grauburgunder Eichstetter Herrenbuck Kabinett

AWC zilveren medaille in Wenen voor het wijnjaar 2015.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Grauburgunder Eichstetter Herrenbuck Kabinett

Ideal zu kräftigem Seefisch, Pasta, Lamm, Wildgeflügel oder Reh. Empfohlene Trinktemperatur ca. 10-12°C.

Hiss

Hiss de wijnmaker achter Grauburgunder Eichstetter Herrenbuck Kabinett

De Hiss wijnmaker uit Baden-Kaiserstuhl is een meester in zijn vak. De familie Hiss bewerkt haar wijngaarden al vele generaties lang en heeft een grote expertise opgebouwd in de omgang met de edele druivensoorten. De Kaiserstuhl wordt beschouwd als een van de beste wijngebieden in Duitsland en Hiss heeft het tot zijn missie gemaakt om deze traditie en de reputatie van de regio hoog te houden en te versterken. Het wijnhuis legt grote nadruk op kwaliteit en duurzaamheid. De wijngaarden worden zorgvuldig onderhouden en de druiven worden met de hand geplukt om alleen de beste en rijpste druiven te oogsten. Het resultaat zijn wijnen van hoge kwaliteit die het karakter en de aroma's van de betreffende druivensoort en bodem weerspiegelen. Het assortiment omvat een brede selectie wijnen, van fruitige witte wijnen tot volle rode wijnen. Er worden ook rosé en mousserende wijnen aangeboden. Een bijzonder hoogtepunt zijn de rode wijnen gerijpt in barriques, die een unieke diepte en complexiteit hebben. De wijnen van wijnmaker Hiss zijn populair bij zowel wijnkenners als fijnproevers, en bezoekers kunnen ze proeven en kopen in de eigen wijnwinkel van de wijnmakerij. Er worden ook wijnproeverijen en rondleidingen door de wijngaarden aangeboden. Het wijnhuis Hiss uit Baden-Kaiserstuhl is een echt juweeltje in het Duitse wijnlandschap en is zeker een bezoekje waard.


Baden-Kaiserstuhl

Baden-Kaiserstuhl het teeltgebied van de Grauburgunder Eichstetter Herrenbuck Kabinett

Het wijngebied Baden-Kaiserstuhl is ongetwijfeld een van de meest fascinerende en diverse wijngebieden in Duitsland. Als sommelier kan ik bevestigen dat deze regio wijnen produceert van uitzonderlijke kwaliteit en uniciteit, vooral de beroemde Pinot Noir, die wordt beschouwd als een van de beste in Duitsland. Geografisch gelegen in het zuidwesten van Duitsland, op de warmste plek van het land, strekt de Baden-Kaiserstuhl wijnstreek zich uit van noord naar zuid langs de Boven-Rijn. Het terroir van dit gebied is uniek en draagt zeker bij aan de karakteristieke smaken van de witte en rode wijnen die hier worden verbouwd. De vulkanische oorsprong van de Kaiserstuhl heeft een vruchtbare bodem van löss en vulkanisch verweerd gesteente opgeleverd, en het warme, bijna mediterrane klimaat van dit gebied biedt de perfecte omstandigheden voor het verbouwen van druiven. De wijnen van de Baden-Kaiserstuhl staan bekend om hun krachtige karakter en subtiele elegantie. Ze worden verwend door de zon, en deze warmte komt tot uiting in de rijke, volle textuur en opmerkelijke fruitintensiteit die zowel de rode als de witte wijnen kenmerken. De belangrijkste druivenrassen die hier verbouwd worden zijn riesling, müller-thurgau en vooral pinot noir. De pinot noirs uit Baden-Kaiserstuhl zijn van een bijzondere klasse. Ze bekoren met hun donkere, robijnrode kleur en de uitgesproken aroma's van rijp rood fruit. Deze wijnen hebben een indrukwekkende diepte en complexiteit die het resultaat zijn van een harmonieuze balans tussen fruitintensiteit, kruidigheid en een fijne tanninestructuur. De wijnregio Baden-Kaiserstuhl is een indrukwekkend juweel in het Duitse wijnlandschap dat wijnkenners over de hele wereld in verrukking brengt. Deze unieke combinatie van specifiek terroir, verfijnde wijnbouw en kwaliteitsgerichte wijnmakers maakt het gebied een bezoek meer dan waard. De wijnen die hier worden geproduceerd bieden een sensuele ervaring die wijngenot, cultuur en natuur combineert.



Grauburgunder Eichstetter Herrenbuck Kabinett wordt geproduceerd door Hiss in het teeltgebied Baden-Kaiserstuhl in Duitsland.
Als je Grauburgunder Eichstetter Herrenbuck Kabinett lekker vond, vind je de andere wijnen van Hiss misschien ook lekker.
Hiss en Grauburgunder Eichstetter Herrenbuck Kabinett zijn afkomstig van Baden-Kaiserstuhl.

Details

Extra informatie: Grauburgunder Eichstetter Herrenbuck Kabinett

Naam Grauburgunder Eichstetter Herrenbuck Kabinett
Wijnbouwgebied Baden-Kaiserstuhl
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten 100% Grauburgunder
Wijnverwerking Alle wijnstokken staan aangeplant in de Eichstetter Herrenbuck wijngaard. Na de oogst wordt de most alleen geklaard door bezinking, gevolgd door een koele, gecontroleerde en langzame gisting bij 16-18°C. De wijn wordt dan gedeeltelijk geraffineerd in grote houten vaten voordat hij jong wordt gebotteld. Daarna volgt een gedeeltelijke verfijning in grote houten vaten voordat de wijn jong wordt gebotteld.
Restsuiker (g/l) 2,6 g/l
Zuurgraad (g/l) 6,0 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weingut Andreas Hiss, Inh. Andreas Hiss, Hauptstrasse. 31 , 79356 Eichstetten, Deutschland
Wijnmaker Hiss

€ 10,19*
0.75l·€ 13,59/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Hiss

    Hiss Spätburgunder Eichstetter Herrenbuck Kabinett trocken
    Hiss
    Spätburgunder Eichstetter Herrenbuck Kabinett trocken
    € 9,05*
    Hiss Spätburgunder Eichstetter Herrenbuck QbA
    Hiss
    Spätburgunder Eichstetter Herrenbuck QbA
    € 9,68*
    Hiss Sekt vom Hiss Pinot Brut Winzersekt - traditionelle Flaschengärung
    Hiss
    Sekt vom Hiss Pinot Brut Winzersekt - traditionelle Flaschengärung
    € 13,70*
    Hiss Weißburgunder Eichstetter Herrenbuck Kabinett
    Hiss
    Weißburgunder Eichstetter Herrenbuck Kabinett
    € 8,68*
    Hiss Grauburgunder Eichstetter Herrenbuck QbA
    Hiss
    Grauburgunder Eichstetter Herrenbuck QbA
    € 8,19*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD