Land
Duitsland
Rheinhessen
Sorte
Witte wijn
Stilisik
aromatisch & fris
Bio
Bio

2023

Grauburgunder QW

Maria Schwan, Rheinhessen

€ 7,99*
0.75l · € 10,65/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Kwaliteits Pinot Gris uit Rheinhessen
  • Exquise wijnen uit Duitsland
  • Krachtig fruitig met evenwichtige zuren
  • Perfect bij lichte gerechten en vis
  • Traditioneel wijnhuis met hoge kwaliteitsnormen

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Paul Anheuser Grauburgunder Nahe QbA trocken
    Paul Anheuser
    Grauburgunder Nahe QbA trocken
    € 7,96*
    Pfannebecker Grauburgunder QbA trocken
    Pfannebecker
    Grauburgunder QbA trocken
    € 10,57*
    Klaus Hattemer Weißweincuvée "Blanc de Blanc" Rheinhessen QbA Trocken
    Klaus Hattemer
    Weißweincuvée "Blanc de Blanc" Rheinhessen QbA Trocken
    € 9,34*
    Diehl A. Diehl Grauer Burgunder
    Diehl
    A. Diehl Grauer Burgunder 'eins zu eins' QbA trocken
    € 7,89*
    Klaus Hattemer Weißweincuvée "Blanc de Blanc" Rheinhessen QbA Trocken
    Klaus Hattemer
    Weißweincuvée "Blanc de Blanc" Rheinhessen QbA Trocken
    € 7,21*
Beschreibung

Wijn noot: Grauburgunder QW

De Pinot Gris QW van Maria Schwan is een uitstekende witte wijn uit het teeltgebied Rheinhessen in Duitsland. De wijn wordt gekenmerkt door zijn elegante en harmonieuze smaak, die gepaard gaat met een aangenaam aroma van peren en citrusvruchten. Zijn frisse zuren en volle body maken hem een ideale begeleider van lichte zomergerechten zoals salades, vis of wit vlees. Maria Schwan's Pinot Gris QW wordt gemaakt van handgeplukte druiven en rijpt zachtjes onder toezicht van ervaren wijnmakers. Hierdoor behoudt het zijn natuurlijke frisheid en fruitigheid en maakt het zelfs indruk op veeleisende kenners met zijn bijzondere karakter.


Maria Schwan

Maria Schwan de wijnmaker achter Grauburgunder QW

Maria Schwan is een gepassioneerde wijnmaker uit de wijnstreek Rheinhessen. Ze erfde haar liefde voor de natuur en haar kennis van wijnproductie van haar vader, die ook een succesvol wijnmaker was. Met veel inzet en ambitie runt Maria Schwan nu al vele jaren het familiebedrijf en produceert uitstekende wijnen van de hoogste kwaliteit. De wijngaarden van Maria Schwan liggen in de glooiende heuvels van de wijnstreek Rijnland-Palts en profiteren van een ideale ligging en vruchtbare grond. Door zachte handarbeid en duurzaam beheer van de wijngaarden slaagt ze erin om de natuurlijke rijpheid en het volle aroma van de druiven te behouden. Maria Schwan vertrouwt op traditionele productiemethoden, die de wijn zijn karakteristieke smaak geven en hem een speciale persoonlijkheid geven. Ze hecht veel belang aan een voorzichtige verwerking en zorgvuldige opslag van de wijnen om hun kwaliteit te behouden. De wijnen van Maria Schwan hebben al verschillende prijzen gewonnen en overtuigen door hun harmonieuze smaak en gevarieerde aroma's. Droog of zoet, rood of wit - de veelzijdige wijnen van Maria Schwan bieden voor elke smaak de juiste ervaring. Iedereen die ooit de wijnen van Maria Schwan heeft geproefd, weet hoeveel passie en liefde er in elke druppel gaat. De wijnmakerij Maria Schwan is een must voor elke wijnkenner en een place to go voor wijnliefhebbers.


Rheinhessen

Rheinhessen het teeltgebied van de Grauburgunder QW

Rheinhessen, gelegen in het gematigde klimaat van het zuidwesten van Duitsland, is het grootste wijngebied in de Bondsrepubliek en een plaats van opmerkelijke diversiteit en kwaliteit. Deze vruchtbare halve cirkel van wijngaarden, die zich uitstrekt over de linker- en rechteroever van de kronkelende Rijn, kan met recht het hart van de Duitse wijncultuur worden genoemd. Rheinhessen staat bekend om zijn diversiteit aan bodems, van kalkhoudende leem tot zandbodems en bodems rijk aan schelpkalk en klei. Deze diversiteit aan bodems zorgt voor een verbazingwekkende reeks smaakprofielen die je terugvindt in elke fles uit deze regio. De belangrijkste witte wijndruif in Rheinhessen is riesling, waarvoor de regio internationaal erkend is. Riesling uit deze regio heeft een breed smaakprofiel, van de klassieke minerale tonen waar Duitse Riesling bekend om staat, tot fruitige, bloemige en kruidige aroma's, maar Rheinhessen heeft veel meer te bieden dan zijn befaamde Riesling. De regio staat ook bekend om de productie van Spätburgunder, een verfijnde rode wijn met karakteristieke aroma's van rood fruit aangevuld met een subtiele kruidigheid. Op dezelfde manier is er hier een breed scala aan Müller-Thurgau, Pinot Blanc, Pinot Gris en Silvaner, elk ras met zijn eigen unieke smaken en texturen. De wijnmakerijen maken Rheinhessen ook aantrekkelijk. Je vindt hier families die hun vak van generatie op generatie doorgeven, maar ook jonge, dynamische wijnmakers die experimenteren met moderne methoden terwijl ze diep geworteld blijven in de traditie. De kwaliteit van de wijnen, in combinatie met de gastvrijheid en het prachtige landschap, maakt van Rheinhessen een onvergelijkbare ervaring voor elke wijnliefhebber. Als sommelier raad ik aan om een reis door het wijnlandschap van Rheinhessen te maken en de soortenrijke verscheidenheid aan smaken en de gastvrijheid van de lokale wijnboeren te ontdekken om alle subtiliteiten van dit prachtige wijngebied te ervaren.



Grauburgunder QW wordt geproduceerd door Maria Schwan in het teeltgebied Rheinhessen in Duitsland.
Als je Grauburgunder QW lekker vond, vind je de andere wijnen van Maria Schwan misschien ook lekker.
Maria Schwan en Grauburgunder QW zijn afkomstig van Rheinhessen.

Details

Extra informatie: Grauburgunder QW

Naam Grauburgunder QW
Wijnbouwgebied Rheinhessen
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten Grauburgunder
Restsuiker (g/l) 4,5
Zuurgraad (g/l) 6,4
Serveertemperatuur 8-10°C
Smaak droog
Bio DE-ÖKO-022
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Peter Riegel Weinimport GmbH - 78359 Orsingen
Wijnmaker Maria Schwan

€ 7,99*
0.75l·€ 10,65/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Maria Schwan

    Maria Schwan Grauburgunder QW
    Maria Schwan
    Grauburgunder QW
    € 7,99*
    Maria Schwan Riesling QW
    Maria Schwan
    Riesling QW
    € 7,99*
    Maria Schwan 6 Voordeelpakket Grauburgunder QW
    Maria Schwan
    6 Voordeelpakket Grauburgunder QW
    € 47,32*
    Maria Schwan 12 Voordeelpakket Grauburgunder QW
    Maria Schwan
    12 Voordeelpakket Grauburgunder QW
    € 94,30*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD