Land
Duitsland
Pfalz
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fijn & aromatisch

2023

Dr. Josef Köhr Ruppertsberg Grauburgunder QbA

Dr. Josef Köhr, Pfalz

€ 12,35*
0.75l · € 16,47/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Witte Pinot Gris druivensoort uit de Pfalz
  • Kwaliteitswijn met zachte zuren en subtiele zoetheid
  • Fruitige tonen van appel, peer en een vleugje citrus
  • Ideaal bij vis, gevogelte en wit vlees
  • Duitse wijnkunst met vele jaren traditie en vakmanschap

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bäder Bäder Grauburgunder QbA trocken
    Bäder
    Bäder Grauburgunder QbA trocken
    € 12,95*
    Bernhart Grauburgunder QbA trocken Auf der Grenze
    Bernhart
    Grauburgunder QbA trocken Auf der Grenze
    € 10,03*
    Weedenborn Grauburgunder
    Weedenborn
    Grauburgunder
    € 12,67*
    Walz Grauer Burgunder trocken
    Walz
    Grauer Burgunder trocken
    € 11,09*
    Wagner - Stempel Grauburgunder Rheinhessen QbA trocken
    Wagner - Stempel
    Grauburgunder Rheinhessen QbA trocken
    € 11,99*
Beschreibung

Wijn noot: Dr. Josef Köhr Ruppertsberg Grauburgunder QbA

Mild met fijn geïntegreerde zuren. Aroma's van peer, kweepeer en subtiele ananas. De familie Köhr cultiveert al generaties lang wijngaarden op traditionele locaties in de Pfalz in Ruppertsberg aan de Duitse wijnroute. Bij het telen van de druiven en het maken van de wijnen stelt Dr. Köhr vakmanschap centraal in het creatieve proces. De kwaliteit van de wijnen kan aanzienlijk worden beïnvloed door het ontwerp en de controle van elke stap in dit proces. Hier wordt gebruik gemaakt van de kennis en ervaring van meerdere generaties.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Dr. Josef Köhr Ruppertsberg Grauburgunder QbA

De witte wijn Dr. Josef Köhr Ruppertsberg Grauburgunder QbA van wijnhuis Dr. Josef Köhr past goed bij gerechten met wit vlees zoals kip, varkensvlees of kalfsvlees, maar ook bij visgerechten zoals geroosterde zalm of forel. Salades met kaas en noten passen er ook goed bij. Rijst of aardappelen zijn geschikte bijgerechten. Voor vegetariërs past de witte wijn goed bij paddenstoelgerechten en risotto.

Dr. Josef Köhr

Dr. Josef Köhr de wijnmaker achter Dr. Josef Köhr Ruppertsberg Grauburgunder QbA

Dr. Josef Köhr is een wijnmaker uit de prachtige Pfalz regio in Duitsland. Zijn passie voor druiven en wijnmaken is al terug te zien in de wijnen van zijn wijnmakerij. De wijnen van Dr. Josef Köhr staan bekend om hun speciale kwaliteit en kenmerkende smaak. Dr. Josef Köhr vertrouwt op traditionele methoden voor het maken van wijn en gebruikt alleen druiven van hoge kwaliteit uit zijn eigen wijngaarden. Zijn wijnen worden met de hand geoogst en ondergaan een zorgvuldige en voorzichtige verwerking om een unieke kwaliteit te garanderen. Het wijnhuis van Dr. Köhr staat bekend om zijn brede scala aan wijnen, waaronder Riesling, Pinot Noir en Pinot Blanc. Elke wijn heeft zijn eigen karakter en aroma's, die allemaal onder persoonlijk toezicht van Dr. Köhr staan. Dr. Josef Köhr is een bekende naam in de wijnwereld en heeft talloze prijzen ontvangen voor zijn wijnen. Zijn wijnen worden niet alleen in Duitsland, maar ook internationaal gewaardeerd en worden op vele evenementen en feesten geschonken. Iedereen die op zoek is naar uitstekende wijnen uit de Pfalz moet zeker een bezoek brengen aan Dr. Josef Köhr en zijn wijnen proberen. Met zijn passie voor wijn en tientallen jaren ervaring is hij een wijnmaker die je kunt vertrouwen.


Pfalz

Pfalz het teeltgebied van de Dr. Josef Köhr Ruppertsberg Grauburgunder QbA

De Pfalz, in Duitsland vaak 'Duits Toscane' genoemd, is een van de oudste en op een na grootste Duitse wijnbouwgebieden. Het ligt in het zonovergoten, mediterrane gebied in het zuidwesten van Duitsland en is een waar paradijs voor wijnliefhebbers. Als sommelier beschouw ik de Pfalz in vele opzichten als een van de meest uitzonderlijke wijngebieden ter wereld. Geografisch gezien ligt de Pfalz eigenlijk tussen het Pfälzerwald en de Rijn, maar voor ons sommeliers wordt het gedefinieerd door een verscheidenheid aan terroirs bestaande uit löss, klei, zandsteen en zelfs basalt. Deze verschillende terroirs ondersteunen de productie van een indrukwekkende reeks verschillende wijnen - van krachtige, volle rode wijnen tot elegante, frisse witte wijnen. De Pfalz is het meest bekend om zijn Rieslings, die meer dan de helft van de geproduceerde wijnen uitmaken. Als koningin van de witte wijnsoorten gedijt riesling goed op de warme bodems en profiteert het van het relatief droge klimaat in deze regio. Rieslings uit de Pfalz worden gewaardeerd om hun dichte, complexe karakter en levendige zuren, vaak met nuances van appel, peer, perzik en exotisch fruit. Maar de Pfalz heeft nog meer te bieden: Veel andere druivenrassen vinden hier de perfecte omstandigheden. Pinot Noir, Dornfelder, Portugieser voor rode wijn, maar ook Pinot Gris, Pinot Blanc, Silvaner en Gewürztraminer voor witte wijn zijn slechts enkele van de variëteiten die hier vertegenwoordigd zijn. Weg van de rijen wijnstokken biedt de Pfalz ook een schat aan historische bezienswaardigheden, waaronder talrijke middeleeuwse kastelen en charmante wijndorpjes met typische wijnbars en schilderachtige wijntavernes. Als sommelier kan ik met zekerheid zeggen dat de wijncultuur en -levensstijl in de Pfalz elke wijnliefhebber in verrukking zal brengen. De Pfalz is een wijngebied dat verrukt met zijn gevarieerde terroir, onderscheidende wijnbouwtraditie en een spannende mix van traditionele en innovatieve wijnen. De wijnen zijn net zo veelzijdig en complex als de regio zelf - een genot voor elke wijnliefhebber.



Dr. Josef Köhr Ruppertsberg Grauburgunder QbA wordt geproduceerd door Dr. Josef Köhr in het teeltgebied Pfalz in Duitsland.
Als je Dr. Josef Köhr Ruppertsberg Grauburgunder QbA lekker vond, vind je de andere wijnen van Dr. Josef Köhr misschien ook lekker.
Dr. Josef Köhr en Dr. Josef Köhr Ruppertsberg Grauburgunder QbA zijn afkomstig van Pfalz.

Details

Extra informatie: Dr. Josef Köhr Ruppertsberg Grauburgunder QbA

Naam Dr. Josef Köhr Ruppertsberg Grauburgunder QbA
Wijnbouwgebied Pfalz
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 0.0
Druivensoorten Grauburgunder
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weingut Dr. Josef Köhr GbR, Hauptstrasse 68, D-67152 Ruppertsberg, Deutschland
Wijnmaker Dr. Josef Köhr

€ 12,35*
0.75l·€ 16,47/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Dr. Josef Köhr

    Dr. Josef Köhr Dr. Josef Köhr Hambach Riesling QbA
    Dr. Josef Köhr
    Dr. Josef Köhr Hambach Riesling QbA
    € 11,06*
    Dr. Josef Köhr Dr. Josef Köhr Ruppertsberg Weißburgunder QbA
    Dr. Josef Köhr
    Dr. Josef Köhr Ruppertsberg Weißburgunder QbA
    € 12,15*
    Dr. Josef Köhr Dr. Josef Köhr Ruppertsberg Grauburgunder QbA
    Dr. Josef Köhr
    Dr. Josef Köhr Ruppertsberg Grauburgunder QbA
    € 12,35*
    Dr. Josef Köhr Dr. Josef Köhr Ruppertsberg Weißburgunder QbA
    Dr. Josef Köhr
    Dr. Josef Köhr Ruppertsberg Weißburgunder QbA
    € 12,15*
    Dr. Josef Köhr Dr. Josef Köhr Sauvignon Blanc Pfalz QbA
    Dr. Josef Köhr
    Dr. Josef Köhr Sauvignon Blanc Pfalz QbA
    € 13,29*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD