Preistipp
Prijs tip!
Land
Duitsland
Pfalz
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fijn & aromatisch
Rabatt
-17%

2022

Grauburgunder QbA trocken Auf der Grenze

Bernhart, Pfalz

Normale prijs: € 12,15

Special Price € 10,03*

0.75l · € 13,37/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Kwaliteitswijn QbA, droog, uit Duitsland
  • Groeigebied Pfalz, ideaal voor witte druivensoort
  • Pinot Gris, complex van smaak, veelzijdig
  • Aan de grens geteeld, speciaal klimaat
  • Perfect bij vis en wit vlees

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bischel Grauer Burgunder Trocken
    Bischel
    Grauer Burgunder Trocken
    € 11,63*
    Dr. Koehler Grauburgunder Kaisermantel QbA trocken
    Dr. Koehler
    Grauburgunder Kaisermantel QbA trocken
    € 8,53*
    Dr. Josef Köhr Dr. Josef Köhr Ruppertsberg Grauburgunder QbA
    Dr. Josef Köhr
    Dr. Josef Köhr Ruppertsberg Grauburgunder QbA
    € 12,35*
    Klaus Hattemer Weißweincuvée "Blanc de Blanc" Rheinhessen QbA Trocken
    Klaus Hattemer
    Weißweincuvée "Blanc de Blanc" Rheinhessen QbA Trocken
    € 9,72*
    Hessische Staatsweinkellerei Eberbach Grauburgunder
    Hessische Staatsweinkellerei Eberbach
    Grauburgunder
    € 10,03*
Beschreibung

Wijn noot: Grauburgunder QbA trocken Auf der Grenze

Doordringende neus met veel rijpe appel, kruiden en hooi. Helder en fijnkruidig; stevige body met kracht en ruggengraat; levendig en verfrissend; vrij compact met rijp steenfruit, wat zoete abrikoos, custard en kruidige ziltigheid met duidelijke druk; goede balans; diep en complex; hoge minerale ziltigheid op de afdronk met duidelijke druk en appelschil. (P. Dautel 24 februari 2020) Coup de Coeur

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Grauburgunder QbA trocken Auf der Grenze

Een Grauburgunder QbA trocken van Bernhart gaat goed samen met verschillende gerechten zoals: 1. Geroosterde kip met kruiden 2. Spaghetti carbonara 3. Gegrilde vis met citroen 4. Gevulde paprika's met rijst en gehakt 5. Geroosterde groenten met parmezaan 6. Kip kerrie met basmatirijst 7. Gegrilde zomergroenten met pesto en parmezaan 8. Geroosterde varkensfilet met champignon roomsaus en spaetzle 9. Pompoen risotto met salie 10. Cousous salade met geroosterde groenten en feta. Gebraden varkensfilet met champignonroomsaus en spätzle 9. Pompoenrisotto met salie 10. Couscoussalade met geroosterde groenten en feta Over het algemeen kunnen eenvoudige en lichte gerechten die niet te pittig of sterk zijn goed samengaan met deze wijn, omdat de Grauburgunder QbA trocken een vrij elegante en subtiele wijn is.

Bernhart

Bernhart de wijnmaker achter Grauburgunder QbA trocken Auf der Grenze

Bernhart is een gerenommeerde producent uit de Pfalz en staat voor de hoogste kwaliteit en uitmuntend vakmanschap. Al vele jaren wordt hier wijn van de hoogste kwaliteit geproduceerd, die niet alleen nationaal maar ook internationaal wordt erkend. Het wijnhuis van Bernhart staat voor uitstekende Rieslings en Pinot Noirs, maar ook voor innovatieve creaties op basis van traditionele wijnmaaktechnieken. Het geheim van het succes ligt in de perfecte balans tussen moderne technologie en traditioneel vakmanschap. Zorgvuldige verzorging van de wijnstokken en het gebruik van moderne vinificatietechnieken leveren wijnen op die aromatisch, elegant en expressief zijn. De familie Bernhart zit al generaties in het wijnbedrijf en heeft vele jaren ervaring in het verbouwen en maken van wijn. Hier wordt aandacht besteed aan een respectvolle relatie met de natuur en het milieu. Bernhart werkt duurzaam en vertrouwt op natuurlijke teelt van de wijngaarden om de natuurlijke diversiteit te behouden en de bodem te beschermen. Als je op zoek bent naar uitstekende wijnen geproduceerd door een familiebedrijf dat traditie en moderniteit in perfecte harmonie combineert, dan moet je zeker de wijnen van Bernhart in de Pfalz proberen.


Pfalz

Pfalz het teeltgebied van de Grauburgunder QbA trocken Auf der Grenze

De Pfalz, in Duitsland vaak 'Duits Toscane' genoemd, is een van de oudste en op een na grootste Duitse wijnbouwgebieden. Het ligt in het zonovergoten, mediterrane gebied in het zuidwesten van Duitsland en is een waar paradijs voor wijnliefhebbers. Als sommelier beschouw ik de Pfalz in vele opzichten als een van de meest uitzonderlijke wijngebieden ter wereld. Geografisch gezien ligt de Pfalz eigenlijk tussen het Pfälzerwald en de Rijn, maar voor ons sommeliers wordt het gedefinieerd door een verscheidenheid aan terroirs bestaande uit löss, klei, zandsteen en zelfs basalt. Deze verschillende terroirs ondersteunen de productie van een indrukwekkende reeks verschillende wijnen - van krachtige, volle rode wijnen tot elegante, frisse witte wijnen. De Pfalz is het meest bekend om zijn Rieslings, die meer dan de helft van de geproduceerde wijnen uitmaken. Als koningin van de witte wijnsoorten gedijt riesling goed op de warme bodems en profiteert het van het relatief droge klimaat in deze regio. Rieslings uit de Pfalz worden gewaardeerd om hun dichte, complexe karakter en levendige zuren, vaak met nuances van appel, peer, perzik en exotisch fruit. Maar de Pfalz heeft nog meer te bieden: Veel andere druivenrassen vinden hier de perfecte omstandigheden. Pinot Noir, Dornfelder, Portugieser voor rode wijn, maar ook Pinot Gris, Pinot Blanc, Silvaner en Gewürztraminer voor witte wijn zijn slechts enkele van de variëteiten die hier vertegenwoordigd zijn. Weg van de rijen wijnstokken biedt de Pfalz ook een schat aan historische bezienswaardigheden, waaronder talrijke middeleeuwse kastelen en charmante wijndorpjes met typische wijnbars en schilderachtige wijntavernes. Als sommelier kan ik met zekerheid zeggen dat de wijncultuur en -levensstijl in de Pfalz elke wijnliefhebber in verrukking zal brengen. De Pfalz is een wijngebied dat verrukt met zijn gevarieerde terroir, onderscheidende wijnbouwtraditie en een spannende mix van traditionele en innovatieve wijnen. De wijnen zijn net zo veelzijdig en complex als de regio zelf - een genot voor elke wijnliefhebber.



Grauburgunder QbA trocken Auf der Grenze wordt geproduceerd door Bernhart in het teeltgebied Pfalz in Duitsland.
Als je Grauburgunder QbA trocken Auf der Grenze lekker vond, vind je de andere wijnen van Bernhart misschien ook lekker.
Bernhart en Grauburgunder QbA trocken Auf der Grenze zijn afkomstig van Pfalz.

Details

Extra informatie: Grauburgunder QbA trocken Auf der Grenze

Naam Grauburgunder QbA trocken Auf der Grenze
Wijnbouwgebied Pfalz
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 12.0
Druivensoorten Grauburgunder
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weingut Bernhart 76889 Schweigen Deutschland
Wijnmaker Bernhart

UVP
€ 12,15
€ 10,03*
0.75l·€ 13,37/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Bernhart

    Bernhart Weissburgunder QbA trocken Auf der Grenze
    Bernhart
    Weissburgunder QbA trocken Auf der Grenze
    € 10,07*
    Bernhart Schweigener Auxerrois QbA trocken Tonmergel
    Bernhart
    Schweigener Auxerrois QbA trocken Tonmergel
    € 14,16*
    Bernhart Grauburgunder QbA trocken Auf der Grenze
    Bernhart
    Grauburgunder QbA trocken Auf der Grenze
    € 10,03*
    Bernhart Auf der Grenze Spätburgunder
    Bernhart
    Auf der Grenze Spätburgunder
    € 12,75*
    Bernhart Schweigener Grauburgunder QbA trocken Kalkmergel
    Bernhart
    Schweigener Grauburgunder QbA trocken Kalkmergel
    € 14,49*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD