Land
Spanje
Penedes
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2019

Clos Torribas Crianza

Pinord, Penedes

€ 7,96*
0.75l · € 10,61/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Traditionele Spaanse rode wijn uit het teeltgebied Penedes
  • Expressieve Crianza met 12 maanden rijping op eiken vaten
  • Aroma's van donker fruit, specerijen en geroosterd brood
  • Perfect bij sterke vleesgerechten en kaas
  • Gecertificeerd biologisch, duurzaam geproduceerd en veganistisch

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Iniesta Corazon Loco Tinto
    Iniesta
    Corazon Loco Tinto
    € 9,00*
    Bodegas Nodus Viña Capellana Tinto
    Bodegas Nodus
    Viña Capellana Tinto
    € 9,03*
    Felix Solis Mucho Mas Black Edition
    Felix Solis
    Mucho Mas Black Edition
    € 10,58*
    Bodegas Garcia Carrion Pata Negra Roble, Toro
    Bodegas Garcia Carrion
    Pata Negra Roble, Toro
    € 9,00*
    Bodegas Garcia Carrion Pata Negra Roble, Valdepenas DO
    Bodegas Garcia Carrion
    Pata Negra Roble, Valdepenas DO
    € 9,00*
Beschreibung

Wijn noot: Clos Torribas Crianza

Pinord, Penedes D.O. Spanje. Rode wijn, barrique. Druivensoort: Tempranillo. Alcohol: 12,5% vol. Langzame gisting in roestvrijstalen vaten, met maceratie op de schil gedurende 15 dagen. De wijn rijpt vervolgens 10 maanden in eikenhouten vaten. Daarna rijpt de wijn ruim een jaar op fles om de tannines zoveel mogelijk te verzachten. Licht in de mond met een aangename rijpheid. De wijn heeft een aangename balans door de rijping in vaten en een frisheid met nuances van cederhout en eikenhout. De afdronk onthult tannines die zachter worden met de tijd. De geschiedenis van BODEGAS PINORD gaat meer dan 150 jaar terug, toen de familie Tetas begon met de productie van rode en witte wijn op hun landgoed in Sant Cugat Sesgarrigues volgens de traditionele ambachtelijke methoden van de regio. In 1942 richtte José María Tetas de huidige PINORD-wijnmakerij op in Vilafranca del Penedés, op slechts vier kilometer van het oorspronkelijke landgoed. De familietraditie van wijnmaken is behouden gebleven en sinds de opening is het wijnhuis uitgebreid en is het nu een van de bekendste in de streek en het land.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Clos Torribas Crianza

Pinord's Clos Torribas Crianza past goed bij verschillende gerechten, zoals: - Gegrild of gebraden rood vlees (bijvoorbeeld biefstuk, lamsbout) - Stoofpotten of gestoofde gerechten (bijvoorbeeld bœuf bourguignon, coq au vin, chilli con carne) - Harde kazen (bijvoorbeeld parmezaan, cheddar) - Desserts met pure chocolade of fruit (bijvoorbeeld pure chocolademousse, tiramisu met bessen) Parmezaan, cheddar) - Desserts met pure chocolade of fruit (bijv. mousse van pure chocolade, tiramisu met bessen) Het aroma van de wijn wordt gekenmerkt door rijping in eiken vaten, waardoor hij bijzonder goed harmonieert met gerechten die een vergelijkbare rokerige, kruidige toets hebben.

Pinord

Pinord de wijnmaker achter Clos Torribas Crianza

Pinord is een bekende wijnmaker uit de Priorat regio in Spanje. De wortels van het familiebedrijf gaan terug tot de jaren 1500 en sindsdien is de wijnbouw van generatie op generatie geëvolueerd. Pinord, de wijnmaker, zegt dat hij een gepassioneerde wijnmaker is die toegewijd is aan het produceren van wijnen van hoge kwaliteit. De wijngaarden van Pinord liggen op de beste wijngebieden in Priorat en hun mineraalrijke bodems en zonnige klimaat maken ze perfect voor het verbouwen van druiven van hoge kwaliteit. Pinord produceert verschillende wijnen, waaronder rode, witte en roséwijnen. Vooral de rode wijnen zijn opmerkelijk, want met hun diepe kleuren en fruitige aroma's behoren ze tot de beste van Priorat. Pinord besteedt aandacht aan de hoogste kwaliteit bij elke stap van het wijnbereidingsproces, van de selectie van de druiven tot de gisting, rijping en botteling. Het resultaat zijn wijnen die de unieke kenmerken en het kleinschalige karakter van hun terroir weerspiegelen. Het bezoeken van de Priorat wijngaard en het wijnmaakproces is een ervaring die wijnliefhebbers van over de hele wereld aantrekt. Gedreven door zijn passie voor wijn heeft Pinord een reputatie opgebouwd als een van de meest gerenommeerde wijnmakers van Spanje en de wereld.


Penedes

Penedes het teeltgebied van de Clos Torribas Crianza

Penedès ligt in het schilderachtige landschap van Catalonië, tussen de prachtige kustlijn van de Middellandse Zee en de majestueuze bergen van Montserrat. Penedès is een van de belangrijkste wijngebieden van Spanje en geniet zowel nationaal als internationaal de hoogste erkenning voor zijn voortreffelijke en gevarieerde wijnen. Penedès bestaat uit drie verschillende zones, Baix Penedès aan de kust, Central Penedès en Alt Penedès in de bergen, die elk een breed scala aan druivensoorten produceren dankzij hun unieke microklimaat en bodemkenmerken. Van lichte, verfrissende witte wijnen tot krachtige rode wijnen en de beroemde Cava mousserende wijnen, Penedès biedt een verscheidenheid die nooit faalt om sommeliers zoals ik te verrukken. De regio is het meest bekend om zijn pioniersrol in de productie van Cava. Deze bruisende wijn, gemaakt volgens de traditionele methode zoals bij Franse Champagne, is het Spaanse antwoord op mousserende luxe en heeft een belangrijke plaats op het wereldtoneel verworven. Vooral cava gemaakt van de Xarel-lo druif, een inheemse trots van de regio, valt op door zijn fijne perlage, elegante structuur en indrukwekkende complexiteit. Maar Penedès is niet alleen een paradijs voor liefhebbers van cava. De regio is ook beroemd om zijn witte wijnen gemaakt van de autochtone druivensoorten Macabeo en Parellada, die fascineren door hun verfijnde frisheid en rijke spectrum aan aroma's. In het geval van rode wijnen worden dankzij het warme klimaat en de uitstekende omstandigheden voor wijnbouw zowel lokale druivenrassen zoals Garnacha en Monastrell als internationale rassen zoals Cabernet Sauvignon en Merlot verbouwd. Penedès presenteert een harmonieuze mix van traditie en innovatie, waarbij oude wijntradities hand in hand gaan met moderne oenologie. Het resultaat zijn uitzonderlijke wijnen die het karakter en de rijkdom van deze indrukwekkende regio perfect weerspiegelen. Als sommelier kan ik zeggen dat de wijnen uit Penedès altijd een aangename verrassing zijn en een uitnodiging om te ontdekken.



Clos Torribas Crianza wordt geproduceerd door Pinord in het teeltgebied Penedes in Spanje.
Als je Clos Torribas Crianza lekker vond, vind je de andere wijnen van Pinord misschien ook lekker.
Pinord en Clos Torribas Crianza zijn afkomstig van Penedes.

Details

Extra informatie: Clos Torribas Crianza

Naam Clos Torribas Crianza
Wijnbouwgebied Penedes
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2019
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten Tempranillo
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Pinord, tor Pasteur 6, E-08720 Vilafranca del Penedès
Wijnmaker Pinord

€ 7,96*
0.75l·€ 10,61/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Pinord

    Pinord Pinord Dibon Cava Brut Reserve
    Pinord
    Pinord Dibon Cava Brut Reserve
    € 7,86*
    Pinord Pinord Dibon Cava Brut Rose
    Pinord
    Pinord Dibon Cava Brut Rose
    € 10,07*
    Pinord Pinord Reynal Rosé Vino de Aguja Frizzante
    Pinord
    Pinord Reynal Rosé Vino de Aguja Frizzante
    € 6,82*
    Pinord Clos Torribas Crianza
    Pinord
    Clos Torribas Crianza
    € 7,96*
    Pinord Clos Torribas Reserva
    Pinord
    Clos Torribas Reserva
    € 8,62*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD