Land
Spanje
Valdepenas
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2021

Pata Negra Roble, Valdepenas DO

Bodegas Garcia Carrion, Valdepenas

€ 9,00*
0.75l · € 12,00/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Edele rode wijn uit het teeltgebied Valdepenas
  • Intense smaken van rijp fruit en fijne vanille
  • Afgerond met een vleugje eikenhout van het Roble rijpingsproces
  • Perfect bij hartige gerechten en kaas
  • Spaanse rode wijn met een evenwichtige, volle body

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Neleman 30 Wishes Tempranillo
    Neleman
    30 Wishes Tempranillo
    € 10,60*
    Bodegas Larchago Fabulas Rioja Jóven DO
    Bodegas Larchago
    Fabulas Rioja Jóven DO
    € 12,06*
    Tinedo Max  VdlT de Castilla
    Tinedo
    Max VdlT de Castilla
    € 11,92*
    Bodegas Nodus Viña Capellana Tinto de Autor Barrica
    Bodegas Nodus
    Viña Capellana Tinto de Autor Barrica
    € 11,09*
    Bodegas Ondarre Seniorio de Ondarre Reserva Rioja
    Bodegas Ondarre
    Seniorio de Ondarre Reserva Rioja
    € 12,10*
Beschreibung

Wijn noot: Pata Negra Roble, Valdepenas DO

De rode wijn Pata Negra Roble, Valdepenas DO, van Bodegas Garcia Carrion is een uitstekende wijn uit het gerenommeerde wijngebied Valdepenas in Spanje. Gemaakt van zorgvuldig geselecteerde Tempranillo druiven biedt deze wijn een unieke smaakervaring. In het glas presenteert de Pata Negra Roble zich met een donkere, robijnrode kleur die zijn intensiteit en rijpheid weerspiegelt. De neus onthult aroma's van rijp rood fruit, vergezeld van fijne houttonen en een vleugje specerijen. In de mond is de wijn vol en fluweelachtig met een aangename structuur. De fruitige tonen van kersen, bramen en zwarte bessen zijn harmonieus verweven met een subtiele hint van vanille, het resultaat van rijping in eiken vaten. De tannines zijn goed geïntegreerd en geven de wijn een lange en elegante afdronk. De Pata Negra Roble is een uitstekende begeleider van rood vlees, wildgerechten of sterke kazen. Bodegas Garcia Carrion, een gerenommeerd wijnhuis in Spanje, heeft met de Pata Negra Roble opnieuw zijn expertise en passie voor kwaliteitswijnen aangetoond. Deze rode wijn combineert traditie en moderniteit op harmonieuze wijze en is een echte traktatie voor elke wijnkenner. Laat je betoveren door zijn elegantie en geniet van de Pata Negra Roble bij speciale gelegenheden of gewoon om te ontspannen.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Pata Negra Roble, Valdepenas DO

De rode wijn Roble van Pata Negra past heel goed bij gerechten met sterke smaken, zoals gegrild vlees, wild, stoofschotels van rundvlees, paella of andere kruidige rijstgerechten. Kazen zoals Manchego of Parmezaanse kaas passen ook heel goed bij deze wijn.

Bodegas Garcia Carrion

Bodegas Garcia Carrion de wijnmaker achter Pata Negra Roble, Valdepenas DO

Bodegas Garcia Carrion is een gerenommeerd en traditioneel wijnbouwbedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van kwaliteitswijnen. Bodegas Garcia Carrion werd opgericht in 1890 en heeft zijn hoofdkantoor in de Spaanse regio La Mancha. De wijngaarden van Bodegas Garcia Carrion beslaan een oppervlakte van meer dan 7.500 hectare, verspreid over verschillende regio's in Spanje zoals La Mancha, Rioja en Rueda. De combinatie van bodem, klimaat en de diepgaande kennis van de ervaren wijnmakers zorgt voor een unieke kwaliteit van de druiven. De wijnen van Bodegas Garcia Carrion worden gekenmerkt door hun intense aroma, heldere kleur en volle smaak. Dankzij de modernste technologie en het gebruik van Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten worden de verschillende aroma's optimaal gecombineerd en geven ze de wijnen hun individuele profiel. Het bedrijf heeft zich ten doel gesteld om op een milieuvriendelijke en duurzame manier te werken. Het gebruikt bijvoorbeeld geen pesticiden en vertrouwt in plaats daarvan op ongediertebestrijding via natuurlijke methoden. Bodegas Garcia Carrion is een gerenommeerde wijnproducent met een lange traditie en een duidelijke focus op kwaliteitswijnen die de Spaanse landschappen weerspiegelen. Een feest voor het gehemelte dat elke wijnkenner zal bekoren.


Valdepenas

Valdepenas het teeltgebied van de Pata Negra Roble, Valdepenas DO

De wijnregio Valdepeñas in Spanje, liefkozend 'De Vallei van de Stenen' genoemd, is een waar juweel onder de wijnregio's dat je in vervoering zal brengen. Ver van de zee en goed beschermd tegen koud en vochtig weer, droog maar nooit dorstig, biedt deze regio een paradijs voor sommelier's. Schitterend gelegen in de Spaanse hoogvlakte van het zuiden van La Mancha en begunstigd door een continentaal klimaat met extreem warme zomers en koude winters, ontvangt Valdepeñas een royale hoeveelheid zon. Meng dat met een uniek kalksteenmengsel en een ondergrond van klei en je hebt het perfecte recept voor een wijn die echt zingt. Dit speciale terroir leidt tot de productie van krachtige, expressieve wijnen met een uitstekende structuur, diepte en complexiteit. Het belangrijkste product van de regio is ongetwijfeld de Tempranillo druif, ook bekend onder de lokale naam 'Cencibel'. Deze druif gedijt hier zo goed dat hij meer dan 90% van het totale areaal in beslag neemt. Het is deze inheemse druivensoort die de rode wijnen van Valdepeñas hun typische intense bessenkarakter en weelderige rijkdom geeft. Daarnaast staat Valdepeñas ook bekend om zijn indrukwekkende witte en roséwijnen die worden gemaakt van de anders eerder verwaarloosde druivensoorten Airén en Macabeo. De witte wijnen stralen vaak een knisperende frisheid uit, terwijl de rosés fascineren door hun aromatische zachtheid en gracieuze balans. De wijnen uit Valdepeñas getuigen zonder voorbehoud van de gepassioneerde toewijding en knowhow van de wijnmakers. Het productiegebied bewijst dat het niet altijd de beroemdste wijngebieden zijn die de diepste indruk achterlaten. Het is een plek die zijn gasten uitnodigt om nieuwe ontdekkingen te doen buiten de mainstream en om de diversiteit en kwaliteit van de wijnen te erkennen die met zoveel authenticiteit en aandacht voor detail worden geproduceerd in dit afgelegen deel van Spanje. Welkom in Valdepeñas, een verborgen schat die wacht om ontdekt te worden.



Pata Negra Roble, Valdepenas DO wordt geproduceerd door Bodegas Garcia Carrion in het teeltgebied Valdepenas in Spanje.
Als je Pata Negra Roble, Valdepenas DO lekker vond, vind je de andere wijnen van Bodegas Garcia Carrion misschien ook lekker.
Bodegas Garcia Carrion en Pata Negra Roble, Valdepenas DO zijn afkomstig van Valdepenas.

Details

Extra informatie: Pata Negra Roble, Valdepenas DO

Naam Pata Negra Roble, Valdepenas DO
Wijnbouwgebied Valdepenas
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 13
Druivensoorten 100% Tempranillo
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Garcia Carrion, P.O. Box 53493 28080 Madrid/Spanien
Wijnmaker Bodegas Garcia Carrion

€ 9,00*
0.75l·€ 12,00/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Bodegas Garcia Carrion

    Bodegas Garcia Carrion Pata Negra Gran Reserva, Valdepeńas DO
    Bodegas Garcia Carrion
    Pata Negra Gran Reserva, Valdepeńas DO
    € 8,53*
    Bodegas Garcia Carrion Pata Negra Sauvignon/Verdejo, Rueda
    Bodegas Garcia Carrion
    Pata Negra Sauvignon/Verdejo, Rueda
    € 6,87*
    Bodegas Garcia Carrion Pata Negra Reserva, Valdepenas DO
    Bodegas Garcia Carrion
    Pata Negra Reserva, Valdepenas DO
    € 7,49*
    Bodegas Garcia Carrion Pata Negra Roble, Valdepenas DO
    Bodegas Garcia Carrion
    Pata Negra Roble, Valdepenas DO
    € 6,25*
    Bodegas Garcia Carrion Pata Negra Roble, Toro
    Bodegas Garcia Carrion
    Pata Negra Roble, Toro
    € 9,00*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD