Land
Spanje
DO Ribera del Duero
Sorte
Witte wijn
Stilisik
aromatisch & fris

2023

Verdejo

Protos, DO Ribera del Duero

€ 8,09*
0.75l · € 10,79/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Fijne Spaanse witte wijn uit DO Ribera del Duero
  • Fruitige, frisse smaak met aangename zuren
  • Verdejo van hoge kwaliteit met een heldere, lichtgele kleur
  • Intense smaken van groene appels en citrus
  • Optimale drinktemperatuur bij 6-8 graden Celsius

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Finca Constancia Altozano Verdejo  Sauvignon Blanc
    Finca Constancia
    Altozano Verdejo Sauvignon Blanc
    € 7,83*
    Iniesta Corazon Loco Blanco
    Iniesta
    Corazon Loco Blanco
    € 8,93*
    Pagos del Rey Analivia Verdejo
    Pagos del Rey
    Analivia Verdejo
    € 7,96*
    Javier Sanz Sanz Verdejo Rueda DO Rey Santo
    Javier Sanz
    Sanz Verdejo Rueda DO Rey Santo
    € 9,77*
    Felix Solis Viña San Juan Blanco
    Felix Solis
    Viña San Juan Blanco
    € 6,72*
Beschreibung

Wijn noot: Verdejo

Deze 100% Verdejo wijn heeft een strogele kleur met groenige nuances. De neus is fris en intens met mooie aroma's van tropisch fruit en citrusvruchten, gecombineerd met kruidige tonen van venkel en anijs. In de mond is hij rond, fruitig en aangenaam zuur. Een aanhoudende afdronk met lichte maar aangename bittere tonen.

Awards

Awards für Verdejo

Guia Penin: 95 pts. (jaar 17), International Wine Challenge: Gold Med. (jaar 17)

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Verdejo

Protos Verdejo is een droge witte wijn met frisse aroma's van citrusvruchten en een lichtzure afdronk. Deze wijn past goed bij lichte maaltijden en frisse salades. Hier zijn enkele gerechten die goed samengaan met Protos Verdejo: 1. Gegrilde kip- of visgerechten met een citroen- of kruidenmarinade 2. Zeevruchten zoals garnalen of mosselen in een lichte knoflook- of tomatensaus 3. Frisse salades met citrusdressing, tomaten en avocado 4. 4. Lichte groentegerechten zoals groentesoep of gegrilde groenten zoals courgette of asperges 5. Verse kazen zoals geitenkaas of feta Het is belangrijk dat het eten niet te zwaar is, omdat het de delicate smaak van de wijn kan overstemmen.

Protos

Protos de wijnmaker achter Verdejo

Protos is een gerenommeerde wijnmaker uit de Ribera del Duero regio in Spanje. Met een geschiedenis van meer dan 90 jaar is Protos een van de meest ervaren en gerespecteerde wijnproducenten van het land. De wijnen van het merk onderscheiden zich door hun exquise kwaliteit en onderscheidende karakter, dat wordt gevormd door het speciale terroir en klimaat van de wijngaarden en het gebruik van geavanceerde technologie bij het wijnmaken. De diversiteit aan variëteiten varieert van krachtige rode wijnen tot verfrissende witte wijnen, die allemaal overtuigen door een evenwicht tussen fruitaroma's en tannines. Bijzonder opmerkelijk is de Protos Reserva, die een uniek smaakprofiel ontwikkelt door de lange opslagtijd in barrique vaten en een van de beste wijnen in de regio is. Als pionier in de Ribera del Duero heeft Protos een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Spaanse wijnindustrie en heeft het een toppositie verworven in de wijnwereld.


DO Ribera del Duero

DO Ribera del Duero het teeltgebied van de Verdejo

Het majestueuze landschap van de Ribera del Duero, dat het grootste deel van de noordelijke vlaktes van Spanje beslaat, wordt zonder twijfel beschouwd als een van de beste en meest prestigieuze wijnbouwgebieden ter wereld. Als sommelier ben ik trots op dit spectaculaire gebied, dat zich uitstrekt op een hoog plateau tot 800 meter boven de zeespiegel en zich uitstrekt langs de rivier de Duero. De strenge klimatologische omstandigheden, gekenmerkt door extreme temperatuurschommelingen en langdurige droge periodes, maken het moeilijk voor de wijnstokken om te overleven en hebben toch geresulteerd in zeer intense, expressieve wijnen. De doorlaatbare, kalkhoudende en ijzerhoudende bodem reageert harmonieus op deze barre omstandigheden en zorgt voor een natuurlijke drainage en mineraliteit die de wijnen diepte en complexiteit geeft. Het middelpunt van de Ribera del Duero is ongetwijfeld de inheemse Tinto Fino of Tempranillo, bekend als de koning van de Spaanse rode druivenrassen. Deze druivensoort produceert kenmerkende, intense rode wijnen, diep kersenrood van kleur, gekenmerkt door aroma's van donker fruit, kruiden en vaak delicate rokerige tonen, samen met een indrukwekkende structuur en lange levensduur. Ribera del Duero is de thuisbasis van grote wijnhuizen en wereldberoemde wijnmerken zoals Vega Sicilia en Pesquera, die robuuste, energieke wijnen van uitstekende kwaliteit produceren. Maar ook kleinere bodega's dragen bij aan de hoge standaarden van de regio en bieden innovatieve wijnen die experimenteel nieuwe gebieden betreden. De reputatie van de Ribera del Duero wordt terecht erkend door wijncritici en wijnliefhebbers wereldwijd. Elke druppel wijn uit deze regio weerspiegelt de harde, rauwe en onvergeeflijke omstandigheden die de wijnstokken moeten doorstaan en is een subliem teken van de vereniging van mens en natuur op hun strakst en mooist. Tegelijkertijd is elke fles Ribera del Duero wijn niet alleen een plezier, maar ook een uiting van de passie en toewijding die de wijnmakers in het cultiveren van dit speciale wijngebied stoppen.



Verdejo wordt geproduceerd door Protos in het teeltgebied DO Ribera del Duero in Spanje.
Als je Verdejo lekker vond, vind je de andere wijnen van Protos misschien ook lekker.
Protos en Verdejo zijn afkomstig van DO Ribera del Duero.

Details

Extra informatie: Verdejo

Naam Verdejo
Wijnbouwgebied DO Ribera del Duero
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten Verdejo: 100%
Optimal trinkreif jetzt
Serveertemperatuur 9.0°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Bodegas Protos, Camino Bodegas Protos, 24-28, 47300 Peñafiel, Valladolid, Spanien
Wijnmaker Protos

€ 8,09*
0.75l·€ 10,79/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Protos

    Protos Roble
    Protos
    Roble
    € 10,06*
    Protos Verdejo
    Protos
    Verdejo
    € 8,09*
    Protos Clarete Rosado
    Protos
    Clarete Rosado
    € 8,32*
    Protos Crianza
    Protos
    Crianza
    € 18,20*
    Protos Protos 27
    Protos
    Protos 27
    € 24,14*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD