Land
Spanje
Rueda
Sorte
Witte wijn
Stilisik
aromatisch & fris

2022

Sanz Verdejo Rueda DO Rey Santo

Javier Sanz, Rueda

€ 9,77*
0.75l · € 13,03/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Exclusieve witte wijn uit de Rueda-streek
  • Smaak van perzik en tropisch fruit
  • Expressieve Verdejo met een minerale afdronk
  • Uitstekend als begeleider van vis en zeevruchten
  • Typisch Spaanse witte wijn met frisse zuren

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bodegas Montecillo Montecillo Verdejo Singladuras Rueda DO
    Bodegas Montecillo
    Montecillo Verdejo Singladuras Rueda DO
    € 10,03*
    Finca Constancia Altozano Verdejo  Sauvignon Blanc
    Finca Constancia
    Altozano Verdejo Sauvignon Blanc
    € 8,15*
    Finca Constancia Parcela 52 Verdejo
    Finca Constancia
    Parcela 52 Verdejo
    € 10,99*
    Barón de Ley Barón de Ley White
    Barón de Ley
    Barón de Ley White
    € 8,00*
    Bodegas CVNE - CUNE Rueda Blanco Verdejo CVNE DO Rueda
    Bodegas CVNE - CUNE
    Rueda Blanco Verdejo CVNE DO Rueda
    € 10,08*
Beschreibung

Wijn noot: Sanz Verdejo Rueda DO Rey Santo

Het wijngebied ligt ten noorden van Madrid en is blootgesteld aan een extreem continentaal klimaat, met lange, koude winters en droge, hete zomers. De zeer kiezelhoudende bodem zorgt voor minerale tonen in de wijnen. Vertaald als 'groenig' is de naam een verwijzing naar de blauwgroene kleur van de druiven. De genetische oorsprong is niet bekend, maar het druivenras komt oorspronkelijk uit de Spaanse regio Rueda en wordt ook uitsluitend in Spanje verbouwd. Traditioneel werd het druivenras vooral gebruikt om sherrywijn van te maken. Tegenwoordig worden er echter ook steeds meer droge wijnen van gemaakt, zowel als single variëteit als cuvée. Kenmerken van deze wijn: Helder strogeel van kleur met groene reflecties. In de neus aroma's van groene appel, peer en exotische tonen als ananas en limoen. Fruitig in de mond met citrustonen, aangename zuren en een subtiele, zijdeachtige mineraliteit.
Restsuiker: 1.40 / Zuurgraad: 5.70
Gerijpt in stalen tanks.

Awards

Awards für Sanz Verdejo Rueda DO Rey Santo

Vintage 2020: 87 punten Guia Peñín (2010), Vintage 2020: 89 punten Guia Peñín (2013), Vintage 2020: 84 punten Wine Spectator (2011)

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Sanz Verdejo Rueda DO Rey Santo

Past goed bij lichte visgerechten zoals gegrilde zeebrasem, zeevruchten, gerookte vis zoals gerookte forel, maar ook bij pasta- en rijstgerechten.

Javier Sanz

Javier Sanz de wijnmaker achter Sanz Verdejo Rueda DO Rey Santo

Javier Sanz is een gerenommeerde wijnmaker uit de Spaanse wijnstreek Rueda. Al vele jaren produceert hij uitstekende wijnen die inspireren door hun frisheid en elegantie. Zijn passie voor wijnbouw begon in zijn kindertijd, toen hij op de wijngaard van zijn familie werkte. Vandaag de dag is hij de derde generatie die het bedrijf leidt en staat hij bekend om zijn innovatieve ideeën en hoge kwaliteitsnormen. De wijngaarden van Javier Sanz beslaan een oppervlakte van meer dan 90 hectare en worden gevormd door een uniek landschap dat wordt gekenmerkt door rotsachtige bodems en een continentaal klimaat. De wijnstokken worden geteeld volgens biodynamische principes en worden uitsluitend met de hand geoogst. De wijnen van Javier Sanz zijn ware meesterwerken van de wijnbouw. Ze boeien met hun intense aroma's en frisheid en kunnen solo of bij verschillende gerechten worden geserveerd. Van droge witte wijnen tot edele Reserva's en Gran Reserva's, Javier Sanz biedt een breed scala aan wijnen die onvergelijkbaar zijn en altijd indruk maken op de critici. De wijnbouwkunst van Javier Sanz is bekend tot ver buiten de grenzen van Spanje en zijn wijnen genieten grote internationale populariteit. Als je op zoek bent naar authentieke wijnen met karakter en terroir, dan moet je zeker kennismaken met de wijnen van Javier Sanz.


Rueda

Rueda het teeltgebied van de Sanz Verdejo Rueda DO Rey Santo

Het wijngebied Rueda, genesteld in de uitgestrekte hoogvlaktes van Noordwest-Spanje, is een paradijs voor wijnliefhebbers en, voor mij als sommelier, een verzamelplaats voor een aantal van de meest indrukwekkende witte wijnen van Spanje. Deze regio is niet alleen beroemd om zijn adembenemende landschappelijke schoonheid, maar ook om zijn opmerkelijke vermogen om wijnen met een intens karakter en een opmerkelijke kwaliteit te produceren. In het hart van Rueda stijgen de wijnstokken meer dan 700 meter boven de zeespiegel uit. Hier heerst een continentaal klimaat, met hete zomers en ijskoude winters waar de temperatuur sterk varieert, wat ideaal is voor het produceren van complexe en expressieve wijnen. De bodems zijn arm, kalkrijk en bezaaid met kiezels die de warmte vasthouden tijdens de koude nacht, wat bijdraagt aan de optimale rijping van de druiven. Wat Rueda vooral onderscheidt, is de druivensoort Verdejo. Het is de koningin van deze regio en vormt de ruggengraat van de meeste witte wijnen die hier worden geproduceerd. Deze autochtone variëteit biedt wijnen met een opmerkelijke frisheid en zuurgraad, gekoppeld aan hints van citrusvruchten, groene appels, fijne kruiden en soms exotisch fruit. De Verdejo van Rueda levert wijnen met een duidelijke mineraliteit en een lange afdronk die je smaakpapillen aan het dansen brengt. De wijnen die in Rueda worden geproduceerd komen in verschillende stijlen, van de knapperige, rechttoe rechtaan, roestvrijstalen gerijpte wijn tot de vatgerijpte, complexe witte wijn met een rijke textuur en een opmerkelijke lengte in de mond. De variëteit en kwaliteit van Rueda wijnen maken ze perfecte begeleiders voor een breed scala aan culinaire creaties. Als sommelier raad ik aan om een Rueda te drinken met zeevruchten of verse vis om de natuurlijke zuurgraad en frisheid van de wijn naar voren te laten komen. Maar wat je ook kiest, je kunt er zeker van zijn dat je met een wijn uit Rueda geniet van een volle, verfrissende en zeer bevredigende wijn.



Sanz Verdejo Rueda DO Rey Santo wordt geproduceerd door Javier Sanz in het teeltgebied Rueda in Spanje.
Als je Sanz Verdejo Rueda DO Rey Santo lekker vond, vind je de andere wijnen van Javier Sanz misschien ook lekker.
Javier Sanz en Sanz Verdejo Rueda DO Rey Santo zijn afkomstig van Rueda.

Details

Extra informatie: Sanz Verdejo Rueda DO Rey Santo

Naam Sanz Verdejo Rueda DO Rey Santo
Wijnbouwgebied Rueda
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.00
Druivensoorten Verdejo
Restsuiker (g/l) 1.40
Zuurgraad (g/l) 5.70
Serveertemperatuur 8-10 °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Saffer Wein GmbH Martin-Kollar-Str. 11 81829 München Deutschland | Abfüller: Javier Sanz Viticultor, S.L. La Seca - Valladolid - España N.R.E. 7578 - VA
Wijnmaker Javier Sanz

€ 9,77*
0.75l·€ 13,03/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Javier Sanz

    Javier Sanz Sanz Verdejo Rueda DO Rey Santo
    Javier Sanz
    Sanz Verdejo Rueda DO Rey Santo
    € 9,77*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD