Land
Italië
Veneto
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris & fruitig

2023

'L Lac Lugana DOC

Cavalchina, Veneto

Normale prijs: € 12,11

Special Price € 11,25*

0.750l · € 15,00/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Exquise witte wijn uit de gerenommeerde wijnstreek Veneto
  • DOC gecertificeerd, een teken van hoge kwaliteit en herkomst
  • Expressieve smaak met hints van perzik en appel
  • Ideaal bij vis, zeevruchten en wit vlees
  • Elegant en fris met een harmonieuze zuurbalans en boeiende smaak

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Santi Lugana DOC Folar
    Santi
    Lugana DOC Folar
    € 12,90*
    Roveglia Lugana DOC Wighel
    Roveglia
    Lugana DOC Wighel
    € 12,50*
    Valerio Zenato Lugana DOC Benedictus Le Morette
    Valerio Zenato
    Lugana DOC Benedictus Le Morette
    € 14,16*
    Cecilia Beretta Lugana DOC Ca
    Cecilia Beretta
    Lugana DOC Ca' Nova
    € 15,90*
    Cavalchina
    Cavalchina
    'L Lac Lugana DOC
    € 13,36*
Beschreibung

Wijn noot: 'L Lac Lugana DOC

De witte wijn 'L Lac Lugana DOC' van Cavalchina is een elegante wijn uit de gerenommeerde regio Veneto in Italië. De wijn is gemaakt van de autochtone druivensoort Trebbiano di Lugana, die bekend staat om zijn frisse en fruitige smaken. L Lac Lugana presenteert zich in een heldere, glanzende strogele kleur in het glas en is nu al visueel verleidelijk. Het bouquet wordt gekenmerkt door intense tonen van citrusvruchten zoals citroen en grapefruit, vergezeld van subtiele florale nuances en een vleugje mineraliteit. In de mond is de wijn fris en levendig met een perfect uitgebalanceerde zuurgraad. De fruitige citrussmaken zetten zich voort, aangevuld met een subtiele amandeltoets. De afdronk is lang en laat een aangename smaak van vers fruit achter. L Lac Lugana DOC is de ideale begeleider van visgerechten, zeevruchten en lichte voorgerechten. Het is ook ideaal als aperitief op warme zomerdagen. Geniet van deze wijn goed gekoeld bij een temperatuur van 8-10°C om de smaken optimaal tot hun recht te laten komen. L Lac Lugana DOC van Cavalchina is een voortreffelijke witte wijn die de typische kenmerken van de regio Veneto perfect weerspiegelt. Laat je verleiden door zijn frisheid en elegantie en ervaar een stukje Italiaanse wijntraditie in je glas.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: 'L Lac Lugana DOC

Entdecken Sie den köstlichen Weißwein 'L Lac Lugana DOC' von Cavalchina aus Venetien:

  • Frische Meeresfrüchte
  • Gegrilltes Gemüse
  • Weicher Ziegenkäse

Cavalchina

Cavalchina de wijnmaker achter 'L Lac Lugana DOC

Cavalchina is een gerenommeerde producent van kwaliteitswijnen uit Veneto, een van de beroemdste wijnbouwgebieden van Italië. Het wijnhuis werd opgericht in 1900 en is sindsdien in familiebezit. Vandaag de dag wordt het gerund door de broers en zussen Chiara, Carlo en Camilla, die met veel passie en toewijding staan voor de beste kwaliteit. Cavalchina staat vooral bekend om zijn uitstekende witte wijnen, die gevinifieerd worden uit de autochtone druivensoorten Garganega, Trebbiano di Soave en Trebbianello. Deze wijnen worden gekenmerkt door een fijne balans tussen fruit en zuren en overtuigen door hun complexiteit en intensiteit. Maar ook de rode wijnen van het wijnhuis, zoals de Valpolicella en de Ripasso, zijn van de hoogste kwaliteit en behoren tot de beste van de regio. De druiven voor de wijnen van Cavalchina komen uitsluitend van eigen wijngaarden en worden met de hand geoogst. De wijnen worden traditioneel gerijpt in houten vaten om hun natuurlijke complexiteit en diepte te ondersteunen. Cavalchina is een wijnhuis met een lange traditie en een duidelijke visie voor de toekomst. Het team onder leiding van de broers en zussen Chiara, Carlo en Camilla is vastbesloten om wijnen van de hoogste kwaliteit te produceren die het terroir van hun wijngaarden perfect weerspiegelen en hun klanten verrukken.


Veneto

Veneto het teeltgebied van de 'L Lac Lugana DOC

Veneto, een van de mooiste en vruchtbaarste wijngebieden van Italië, is een ware schat voor elke sommelier. Deze regio ligt in het noordoosten van het land en strekt zich uit van de besneeuwde Alpen tot de warme oevers van de Adriatische Zee en biedt een indrukwekkende verscheidenheid aan terroirs.
In Veneto voel je de diepe band tussen mens en natuur, die tot uiting komt in elk glas wijn. Enkele van de beroemdste Italiaanse wijnen worden hier geproduceerd - van de sprankelende Prosecco tot de fluweelzachte Amarone della Valpolicella en de elegante Soave.
De bodems in Veneto zijn divers, variërend van krijtachtige en kleiachtige ondergronden in de heuvelachtige gebieden tot zanderige, steenachtige bodems aan de kust. Deze verschillende omstandigheden vormen de basis voor een breed scala aan wijnen met een onvergelijkbaar karakter.
Prosecco uit het gebied rond Valdobbiadene en Conegliano is waarschijnlijk de bekendste vertegenwoordiger van deze regio. Zijn fijne perlage en verfrissende zuren maken het een perfect aperitief of begeleider van lichte visgerechten.
In de Valpolicella regio produceert het traditionele appassimento proces complexe rode wijnen zoals Amarone: een weelderige wijn met intense tonen van gedroogd fruit, chocolade en kruiden en een lange afdronk.
Maar ook witte wijnen hebben hun plaats in Veneto. Soave is een uitstekend voorbeeld: een elegante, minerale wijn met tonen van groene appels en bloemen, perfect bij zeevruchten of risotto met paddenstoelen.
Elk bezoek aan Veneto is een ontdekkingsreis voor het gehemelte. De passie en toewijding van de wijnmakers wordt weerspiegeld in elke slok van hun wijnen - een eerbetoon aan deze unieke regio en zijn eeuwenoude wijntraditie.



'L Lac Lugana DOC wordt geproduceerd door Cavalchina in het teeltgebied Veneto in Italië.
Als je 'L Lac Lugana DOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Cavalchina misschien ook lekker.
Cavalchina en 'L Lac Lugana DOC zijn afkomstig van Veneto.

Details

Extra informatie: 'L Lac Lugana DOC

Naam 'L Lac Lugana DOC
Wijnbouwgebied Veneto
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten Trebbiano
Serveertemperatuur 7-9°C°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Azienda Agricola Cavalchina Di Piona Giulietto, Str. Sommacampagna, 7, 37066 Sommacampagna VR, Italien
Wijnmaker Cavalchina

UVP
€ 12,11
€ 11,25*
0.750l·€ 15,00/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Cavalchina

    Cavalchina Bianco di Custoza DOC
    Cavalchina
    Bianco di Custoza DOC
    € 9,25*
    Cavalchina
    Cavalchina
    'L Lac Lugana DOC
    € 11,25*
    Cavalchina Chiaretto Bardolino DOC
    Cavalchina
    Chiaretto Bardolino DOC
    € 9,51*
    Cavalchina Bardolino DOC
    Cavalchina
    Bardolino DOC
    € 9,89*
    Cavalchina Bardolino DOC DV
    Cavalchina
    Bardolino DOC DV
    € 9,41*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD