Land
Italië
Lombardei
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris en mineraal
90
Punkte
Luca Maroni

2022

Lugana DOC Wighel

Roveglia, Lombardei

€ 12,50*
0.75l · € 16,67/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Witte wijn uit het teeltgebied Lombardije, Italië
  • Lugana DOC: harmonieus, fruitig, licht mineraal
  • Druif: 100% Turbiana (Trebbiano di Lugana)
  • Ideaal bij visgerechten, zeevruchten en wit vlees
  • Drinktemperatuur: 10-12°C, bewaarpotentieel: 2-3 jaar

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Santi Lugana DOC Folar
    Santi
    Lugana DOC Folar
    € 12,90*
    Tenuta delle Tre Sorelle Lugana DOC Tenuta delle Tre Sorelle
    Tenuta delle Tre Sorelle
    Lugana DOC Tenuta delle Tre Sorelle
    € 15,15*
    Valerio Zenato Lugana DOC Benedictus Le Morette
    Valerio Zenato
    Lugana DOC Benedictus Le Morette
    € 14,16*
    Cecilia Beretta Lugana DOC Ca
    Cecilia Beretta
    Lugana DOC Ca' Nova
    € 15,90*
    Cavalchina
    Cavalchina
    'L Lac Lugana DOC
    € 13,36*
Beschreibung

Wijn noot: Lugana DOC Wighel

Lombardije is een wijnbouwgebied in het noorden van Italië. Veelzijdige bodems en microklimatologische subregio's produceren elk jaar uitstekende wijnen. Het heuvelachtige landschap en de meren van het Lago Maggiore, het Comomeer en het Meer van Lugano hebben samen met de Povlakte niet alleen invloed op het landschap. Een van de beroemdste vertegenwoordigers van de Trebbiano familie is Trebbiano di Soave. De autochtone druivensoort uit Noord-Italië vormt de basis van de Lugana of Trebbiano di Lugana wijn, die voor minstens 90% uit deze druiven moet bestaan. Hij glanst licht goudgeel van kleur en overtuigt zijn liefhebbers met fruitige toetsen, minerale tonen en zijn goed geïntegreerde zuurgraad. Kenmerken van deze wijn: Helder strogeel; intense aroma's van perzik, abrikoos en citrus; smeltend en uitgesproken fruit in de mond, sappige zuren en een goede lengte.
Restsuiker: 2.90 / Zuurgraad: 5.90
Roestvrijstalen tank

Awards

Awards für Lugana DOC Wighel

Wijnjaar 2020: 90 punten WineEnthusiast (2017), Wijnjaar 2020: 90 punten Luca Maroni (2017), Wijnjaar 2020: 92 punten WineEnthusiast (2015)

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Lugana DOC Wighel

Een uitstekende aperitiefwijn, maar rondt ook gerechten met vis, wit vlees of pastagerechten zoals bigoli met ansjovissaus uitstekend af.

Roveglia

Roveglia de wijnmaker achter Lugana DOC Wighel

De wijnmaker Roveglia uit Lombardije is een gerenommeerd en traditioneel wijnhuis in Noord-Italië. Al meer dan een eeuw wordt hier met passie en toewijding wijn gemaakt. De wijnen van Roveglia staan bekend om hun hoge kwaliteit en hun bijzondere elegantie. Het wijnhuis ligt niet ver van het Gardameer in het midden van een schilderachtig landschap dat wordt gekenmerkt door olijfbomen, cipressen en wijnranken. De wijngaarden beslaan ongeveer 50 hectare en worden uitsluitend met de hand bewerkt. Er worden alleen autochtone druivensoorten verbouwd zoals Trebbiano di Lugana, Marzemino, Barbera en Sangiovese. De wijnen van Roveglia worden op traditionele wijze geproduceerd en rijpen in de diepe kelders van het wijnhuis. Er wordt speciale nadruk gelegd op duurzaamheid en milieubescherming. Het assortiment van Roveglia bestaat uit verschillende wijnen, waaronder rode wijnen, witte wijnen, roséwijnen en edele zoete dessertwijnen. Bij een heerlijke maaltijd of gewoon een ontspannen avondje met z'n tweeën - de wijnen van Roveglia zijn altijd een goede keuze. Bezoek de wijnmakerij en proef de uitstekende wijnen direct ter plaatse - het zal een onvergetelijke ervaring zijn!


Lombardei

Lombardei het teeltgebied van de Lugana DOC Wighel

Lombardije is de droom van een wijnliefhebber. Als sommelier kijk ik met bewondering en respect naar dit rijke en diverse teeltgebied. In de zonnige vlakten, glooiende heuvels en schilderachtige bergketens van de regio, die in het noorden grenst aan Zwitserland en zich in het zuiden uitstrekt tot aan de rivier de Po, wordt elk jaar een indrukwekkende verscheidenheid aan volle wijnen geproduceerd. Lombardije is vooral bekend om zijn mousserende wijn 'Franciacorta'. Deze Italiaanse mousserende wijn gedijt hier uitstekend op kalkrijke bodems en profiteert van een complexe en delicaat romige structuur, die wordt gekenmerkt door een mild klimaat en een lange rijping in de wijnmakerijen. Geen wonder dat hij vaak wordt vergeleken met Franse champagne. Witte wijnen zoals Lugana of Trebbiano di Lugana zijn een andere specialiteit van de regio. Ze overtuigen met hun veelzijdige spectrum aan aroma's, die kunnen variëren afhankelijk van het rijpingsproces en toch altijd een aangename harmonie en frisheid hebben. Een ander hoogtepunt zijn de rode wijnen uit Lombardije. Rode druivenrassen zoals Nebbiolo, Pinot Nero en Barbera bieden een indrukwekkende variëteit. Terwijl de Nebbiolo druif bekend staat om zijn diepe, tanninerijke en langdurige wijn, verleiden Pinot Nero en Barbera ons met hun harmonische en fruitige karakter. Ik waardeer vooral de regio rond Valtellina en Oltrepo Pavese, waar traditionele productiemethoden en lokale druivensoorten een verbazingwekkende complexiteit produceren die ik elke wijnliefhebber alleen maar kan aanraden. Lombardije wordt dus gekenmerkt door een enorme diversiteit, een hoog kwaliteitsniveau en authentieke wijnen met een sterk karakter. In deze Noord-Italiaanse schatkist vindt elke wijnkenner iets unieks dat niet mag ontbreken op zijn ontdekkingsreis door de fascinerende wereld van de wijn.



Lugana DOC Wighel wordt geproduceerd door Roveglia in het teeltgebied Lombardei in Italië.
Als je Lugana DOC Wighel lekker vond, vind je de andere wijnen van Roveglia misschien ook lekker.
Roveglia en Lugana DOC Wighel zijn afkomstig van Lombardei.

Details

Extra informatie: Lugana DOC Wighel

Naam Lugana DOC Wighel
Wijnbouwgebied Lombardei
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.00
Druivensoorten Trebbiano di Lugana
Restsuiker (g/l) 2.90
Zuurgraad (g/l) 5.90
Serveertemperatuur 8°- 10°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Roveglia s.r.l. Località Roveglia 1 25010 Pozzolengo (Bs) Italien | Abfüller: Tenuta Roveglia s.r.l. - Pozzolengo - Italia
Wijnmaker Roveglia

€ 12,50*
0.75l·€ 16,67/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Roveglia

    Roveglia Lugana Limne DOC
    Roveglia
    Lugana Limne DOC
    € 12,97*
    Roveglia Lugana DOC Wighel
    Roveglia
    Lugana DOC Wighel
    € 12,50*
    Roveglia Merlot Garda DOC
    Roveglia
    Merlot Garda DOC
    € 11,10*
    Roveglia Lugana Riserva Vigne Di Catullo DOC
    Roveglia
    Lugana Riserva Vigne Di Catullo DOC
    € 18,30*
    Roveglia Lugana limne  tr DOC (0,375l)
    Roveglia
    Lugana limne tr DOC (0,375l)
    € 10,26*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD