Land
Italië
Veneto
Sorte
Witte wijn
Stilisik
aromatisch & fris

2022

Lugana DOC Folar

Santi, Veneto

€ 13,62*
0.75l · € 18,16/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Witte wijn uit de prestigieuze regio Veneto, Italië.
  • Maakt indruk met uitstekende DOC-etikettering (Denominazione di Origine Controllata)
  • Unieke noten dankzij de 'Lugana'-druif
  • Folar, een witte wijn vol frisheid en elegantie
  • Ideaal voor gastronomische menu's en speciale gelegenheden

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Ca Maiol - Provenza Molin Lugana DOP
    Ca Maiol - Provenza
    Molin Lugana DOP
    € 18,46*
    Ca Maiol - Provenza Lugana DOC Prestige Cà Maiol
    Ca Maiol - Provenza
    Lugana DOC Prestige Cà Maiol
    € 14,49*
    Bertoldi Lugana DOC Bertoldi
    Bertoldi
    Lugana DOC Bertoldi
    € 13,16*
    Tenuta delle Tre Sorelle Lugana DOC Tenuta delle Tre Sorelle
    Tenuta delle Tre Sorelle
    Lugana DOC Tenuta delle Tre Sorelle
    € 15,15*
    Zenato Santa Cristina Vigneto Massoni Lugana DOC
    Zenato
    Santa Cristina Vigneto Massoni Lugana DOC
    € 16,26*
Beschreibung

Wijn noot: Lugana DOC Folar

Helder goudgeel, fijn en elegant bouquet met tonen van peer en perzik, maar ook hints van witte bloemen zoals kamperfoelie en meidoorn en bittere amandel. In de mond met een grote volheid en harmonie en een lange, delicate afdronk van fruit en amandel. De volledig rijpe druiven worden in de eerste helft van oktober geoogst en grotendeels zonder zuurstofcontact gevinifieerd. Zachte persing, statische mostklaring bij lage temperaturen van ongeveer 0-2°C, lange en langzame gisting met raszuivere gisten bij een temperatuur van 13-15°C. De wijn rijpt in roestvrijstalen vaten tot ongeveer half maart. Opgericht in 1843 door Attilio Carlo Santi, richtte het Santi wijnhuis zich vanaf het begin op Veronese klassiekers zoals Soave, Bardolino, Valpolicella en Amarone. Tot op de dag van vandaag geniet Santi een uitstekende reputatie als producent van uitstekende wijnen. Met de ervaring en competentie van de goed opgeleide oenologen worden speciale wijnen gecreëerd die enerzijds staan voor de typische tradities van de regio en anderzijds zijn aangepast aan de moderne voorkeuren van de consument.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Lugana DOC Folar

Past goed bij zoetwatervis (vooral zeelt en paling), slakken, eiergerechten en koude gerechten met wit vlees. De perfecte Lugana voor dagelijks genot!

Santi

Santi de wijnmaker achter Lugana DOC Folar

Santi is een gepassioneerde wijnmaker uit de regio Veneto. Zijn wijnmakerij ligt midden in het idyllische landschap van Veneto en staat bekend om zijn eersteklas wijnen. Santi is een echte expert in zijn vak en is toegewijd aan de productie van zijn unieke wijnen. Zijn wijngaarden beslaan een oppervlakte van meerdere hectaren en bieden de ideale omgeving voor de rijping van de druiven. Santi hecht veel belang aan natuurlijke teelt en werkt in zijn wijngaarden uitsluitend met handmatige technieken. Op deze manier slaagt hij erin om het volledige potentieel van de druiven te benutten en een uitzonderlijke kwaliteit te bereiken. Santi staat bekend om zijn innovatieve aanpak en zijn passie voor de verschillende druivensoorten. Hij creëert altijd nieuwe wijnen en experimenteert met verschillende aroma's en smaken. Tegelijkertijd richt hij zich echter ook op traditie en houdt hij vast aan de beproefde methoden van zijn familie. Santi heeft al talloze prijzen gewonnen met zijn wijnen en kreeg veel erkenning in de sector. Wie zijn wijnen proeft, merkt al snel dat hier een echte kenner aan het werk is. Santi is een gepassioneerde wijnmaker die wijnen met karakter en persoonlijkheid op de markt brengt.


Veneto

Veneto het teeltgebied van de Lugana DOC Folar

Veneto, een van de mooiste en vruchtbaarste wijngebieden van Italië, is een ware schat voor elke sommelier. Deze regio ligt in het noordoosten van het land en strekt zich uit van de besneeuwde Alpen tot de warme oevers van de Adriatische Zee en biedt een indrukwekkende verscheidenheid aan terroirs.
In Veneto voel je de diepe band tussen mens en natuur, die tot uiting komt in elk glas wijn. Enkele van de beroemdste Italiaanse wijnen worden hier geproduceerd - van de sprankelende Prosecco tot de fluweelzachte Amarone della Valpolicella en de elegante Soave.
De bodems in Veneto zijn divers, variërend van krijtachtige en kleiachtige ondergronden in de heuvelachtige gebieden tot zanderige, steenachtige bodems aan de kust. Deze verschillende omstandigheden vormen de basis voor een breed scala aan wijnen met een onvergelijkbaar karakter.
Prosecco uit het gebied rond Valdobbiadene en Conegliano is waarschijnlijk de bekendste vertegenwoordiger van deze regio. Zijn fijne perlage en verfrissende zuren maken het een perfect aperitief of begeleider van lichte visgerechten.
In de Valpolicella regio produceert het traditionele appassimento proces complexe rode wijnen zoals Amarone: een weelderige wijn met intense tonen van gedroogd fruit, chocolade en kruiden en een lange afdronk.
Maar ook witte wijnen hebben hun plaats in Veneto. Soave is een uitstekend voorbeeld: een elegante, minerale wijn met tonen van groene appels en bloemen, perfect bij zeevruchten of risotto met paddenstoelen.
Elk bezoek aan Veneto is een ontdekkingsreis voor het gehemelte. De passie en toewijding van de wijnmakers wordt weerspiegeld in elke slok van hun wijnen - een eerbetoon aan deze unieke regio en zijn eeuwenoude wijntraditie.



Lugana DOC Folar wordt geproduceerd door Santi in het teeltgebied Veneto in Italië.
Als je Lugana DOC Folar lekker vond, vind je de andere wijnen van Santi misschien ook lekker.
Santi en Lugana DOC Folar zijn afkomstig van Veneto.

Details

Extra informatie: Lugana DOC Folar

Naam Lugana DOC Folar
Wijnbouwgebied Veneto
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten 100% Trebbiano di Lugana
Wijnverwerking De volledig rijpe druiven worden in de eerste helft van oktober geoogst en grotendeels zonder zuurstofcontact gevinifieerd. Voorzichtige persing, statische mostklaring bij lage temperaturen van ongeveer 0-2°C, lange en langzame gisting met pure gisten bij een temperatuur van 13-15°C. De wijn wordt geraffineerd in roestvrijstalen tanks tot ongeveer half maart.
Restsuiker (g/l) 4,5 g/l
Zuurgraad (g/l) 5,5 g/l
Serveertemperatuur 10-12
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Gruppo Italiano Vini SPA, Villa Belvedere, 37010 Calmasino (Verona), Italien
Wijnmaker Santi

€ 13,62*
0.75l·€ 18,16/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Santi

    Santi Chiaretto Bardolino classico rosé DOC L
    Santi
    Chiaretto Bardolino classico rosé DOC L'Infinito
    € 10,81*
    Santi Solane Ripasso Valpolicella classico superiore DOC
    Santi
    Solane Ripasso Valpolicella classico superiore DOC
    € 16,54*
    Santi Solane Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC
    Santi
    Solane Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC
    € 16,80*
    Santi Lugana DOC Folar
    Santi
    Lugana DOC Folar
    € 13,62*
    Santi Ca
    Santi
    Ca'Bordenis Bardolino Classico DOC
    € 8,95*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD