Land
Italië
Lombardei
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris en mineraal

2022

Lugana DOC Bertoldi

Bertoldi, Lombardei

€ 13,16*
0.75l · € 17,55/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Hoogwaardige witte wijn uit Lombardije
  • Gekenmerkt door aangename fruitigheid en mineraliteit
  • Elegant en harmonieus, ideaal voor zomerse dagen
  • Ideaal bij vis en lichte maaltijden
  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Pasini Il Lugana DOC
    Pasini
    Il Lugana DOC
    € 14,73*
    Ca Maiol - Provenza Lugana DOC Prestige Cà Maiol
    Ca Maiol - Provenza
    Lugana DOC Prestige Cà Maiol
    € 14,49*
    Tenuta delle Tre Sorelle Lugana DOC Tenuta delle Tre Sorelle
    Tenuta delle Tre Sorelle
    Lugana DOC Tenuta delle Tre Sorelle
    € 15,15*
    Valerio Zenato Lugana DOC Vigneto Mandolara Le Morette
    Valerio Zenato
    Lugana DOC Vigneto Mandolara Le Morette
    € 13,13*
    Cá dei Frati Lugana I Frati DOC
    Cá dei Frati
    Lugana I Frati DOC
    € 14,21*
Beschreibung

Wijn noot: Lugana DOC Bertoldi

Veneto is een van de drie grootste wijngebieden van Italië. De regio rond Venetië aan de Adriatische kust, de Povlakte en de uitlopers van de Alpen rond het Gardameer wordt gekenmerkt door veel verschillende karakters. De bergen in het noorden beschermen het gebied en zorgen voor een evenwichtig klimaat. Steenachtige en kalkrijke grond bieden optimale groeiomstandigheden. Een van de bekendste vertegenwoordigers van de Trebbiano familie is Trebbiano di Soave. Deze autochtone druivensoort uit Noord-Italië vormt de basis van de Lugana of Trebbiano di Lugana wijn, die voor minstens 90% uit deze druiven moet bestaan. Hij glanst licht goudgeel van kleur en overtuigt zijn liefhebbers met fruitige toetsen, minerale tonen en zijn goed geïntegreerde zuurgraad. Kenmerken van deze wijn: Helder, briljant strogeel; kenmerkende geur van citroen, abrikoos en wat perzik; fruitig in de mond met frisse, sappige zuren, mooie lengte.
Restsuiker:6.60 / Zuurgraad:6.20
Roestvrij stalen tank

Awards

Awards für Lugana DOC Bertoldi

Vintage 2020: Zilveren medaille awc Wenen (2019), Vintage 2020: Zilveren medaille awc Wenen (2018), Vintage 2020: Seal of Approval awc Wenen (2017)

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Lugana DOC Bertoldi

Uitstekend bij geroosterd wit vlees of gevogelte, risotto of polenta en gegrilde radicchio met schaafsel van Grana Padano.

Bertoldi

Bertoldi de wijnmaker achter Lugana DOC Bertoldi

Bertoldi is een gepassioneerde wijnmaker uit Veneto die al vele jaren wijn van de hoogste kwaliteit produceert. Zijn wijngaarden liggen aan het pittoreske Gardameer en profiteren van een uniek microklimaat dat perfecte omstandigheden biedt voor het verbouwen van eersteklas druiven. Bertoldi staat bekend om zijn respectvolle omgang met de natuur en zijn aandacht voor detail, wat terug te zien is in elk van zijn wijnen. Hij vertrouwt op natuurlijke landbouwmethoden en produceert zijn wijnen zonder kunstmatige toevoegingen. Hierdoor behoudt hij de essentie van het terroir en het karakter van elke druif. Bertoldi's wijnen worden gekenmerkt door hun elegantie, balans en complexiteit. Zijn Amarone en Valpolicella wijnen behoren tot de beste in de regio en worden wereldwijd door wijnliefhebbers gewaardeerd. Bertoldi is trots op zijn werk en deelt zijn kennis en passie graag met andere wijnliefhebbers. Hij verwelkomt bezoekers in zijn wijnmakerij en biedt proeverijen aan om zijn wijnen en zijn filosofie van wijnmaken te delen.


Lombardei

Lombardei het teeltgebied van de Lugana DOC Bertoldi

Lombardije is de droom van een wijnliefhebber. Als sommelier kijk ik met bewondering en respect naar dit rijke en diverse teeltgebied. In de zonnige vlakten, glooiende heuvels en schilderachtige bergketens van de regio, die in het noorden grenst aan Zwitserland en zich in het zuiden uitstrekt tot aan de rivier de Po, wordt elk jaar een indrukwekkende verscheidenheid aan volle wijnen geproduceerd. Lombardije is vooral bekend om zijn mousserende wijn 'Franciacorta'. Deze Italiaanse mousserende wijn gedijt hier uitstekend op kalkrijke bodems en profiteert van een complexe en delicaat romige structuur, die wordt gekenmerkt door een mild klimaat en een lange rijping in de wijnmakerijen. Geen wonder dat hij vaak wordt vergeleken met Franse champagne. Witte wijnen zoals Lugana of Trebbiano di Lugana zijn een andere specialiteit van de regio. Ze overtuigen met hun veelzijdige spectrum aan aroma's, die kunnen variëren afhankelijk van het rijpingsproces en toch altijd een aangename harmonie en frisheid hebben. Een ander hoogtepunt zijn de rode wijnen uit Lombardije. Rode druivenrassen zoals Nebbiolo, Pinot Nero en Barbera bieden een indrukwekkende variëteit. Terwijl de Nebbiolo druif bekend staat om zijn diepe, tanninerijke en langdurige wijn, verleiden Pinot Nero en Barbera ons met hun harmonische en fruitige karakter. Ik waardeer vooral de regio rond Valtellina en Oltrepo Pavese, waar traditionele productiemethoden en lokale druivensoorten een verbazingwekkende complexiteit produceren die ik elke wijnliefhebber alleen maar kan aanraden. Lombardije wordt dus gekenmerkt door een enorme diversiteit, een hoog kwaliteitsniveau en authentieke wijnen met een sterk karakter. In deze Noord-Italiaanse schatkist vindt elke wijnkenner iets unieks dat niet mag ontbreken op zijn ontdekkingsreis door de fascinerende wereld van de wijn.



Lugana DOC Bertoldi wordt geproduceerd door Bertoldi in het teeltgebied Lombardei in Italië.
Als je Lugana DOC Bertoldi lekker vond, vind je de andere wijnen van Bertoldi misschien ook lekker.
Bertoldi en Lugana DOC Bertoldi zijn afkomstig van Lombardei.

Details

Extra informatie: Lugana DOC Bertoldi

Naam Lugana DOC Bertoldi
Wijnbouwgebied Lombardei
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 12.50
Druivensoorten Trebbiano di Lugana
Restsuiker (g/l) 6.60
Zuurgraad (g/l) 6.20
Serveertemperatuur 10°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Saffer Wein GmbH Martin-Kollar-Str. 11 81829 München Deutschland | Abfüller: Cantina di Castelnuovo del Garda S.c. Agricola - Castelnuovo del Garda - Italia
Wijnmaker Bertoldi

€ 13,16*
0.75l·€ 17,55/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Bertoldi

    Bertoldi Gran Passione di Bertoldi Rosso Veneto IGT
    Bertoldi
    Gran Passione di Bertoldi Rosso Veneto IGT
    € 9,04*
    Bertoldi Prosecco Frizzante Treviso DOC Bertoldi (Kordel)
    Bertoldi
    Prosecco Frizzante Treviso DOC Bertoldi (Kordel)
    € 8,11*
    Bertoldi Syrah Barrique Terre Siciliane  IGT Bertoldi
    Bertoldi
    Syrah Barrique Terre Siciliane IGT Bertoldi
    € 6,21*
    Bertoldi Prosecco Spumante Brut Treviso DOC Bertoldi
    Bertoldi
    Prosecco Spumante Brut Treviso DOC Bertoldi
    € 10,48*
    Bertoldi Merlot Garda DOC Bertoldi
    Bertoldi
    Merlot Garda DOC Bertoldi
    € 7,60*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD