Land
Italië
Veneto
Sorte
Rode wijn
Stilisik
fris & fruitig

2022

Bardolino DOC

Cavalchina, Veneto

€ 9,89*
0.75l · € 13,19/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rode wijn uit de regio Veneto, Italië
  • Uitstekend bij pasta, pizza en rood vlees
  • Combinatie van Corvina, Rondinella en Molinara druiven
  • Intense smaken van rood fruit en kruiden
  • Elegant afgerond met een subtiele tanninestructuur

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Zeni Bardolino Classico DOC Vigne Alte
    Zeni
    Bardolino Classico DOC Vigne Alte
    € 8,95*
    Masi Agricola Frescaripa Bardolino Classico DOC
    Masi Agricola
    Frescaripa Bardolino Classico DOC
    € 10,56*
    Santi Ca
    Santi
    Ca'Bordenis Bardolino Classico DOC
    € 8,95*
    Cantina di Soave Bardolino DOC "Poesie"
    Cantina di Soave
    Bardolino DOC "Poesie"
    € 9,11*
    Gorgo Bardolino DOC
    Gorgo
    Bardolino DOC
    € 9,57*
Beschreibung

Wijn noot: Bardolino DOC

Cavalchina's Bardolino DOC is een uitstekende rode wijn uit de regio Veneto in Noord-Italië. Dit gebied staat bekend om zijn uitstekende wijnroutes en levendige rode wijntraditie. Bardolino DOC wordt gemaakt van een blend van inheemse druivensoorten, waaronder Corvina, Rondinella en Molinara. De zorgvuldige selectie en combinatie van deze druivensoorten resulteert in een unieke smaakbeleving. In de neus verwent deze rode wijn met een intens aroma van rood fruit zoals kersen en frambozen. In de mond is de Bardolino DOC DV zacht en soepel met een aangename frisheid. De tannines zijn goed geïntegreerd en geven de wijn structuur en substantie. Een ander pluspunt van deze rode wijn is de fruitige, zure afdronk die lang blijft hangen en het genot perfect afrondt. De Bardolino DOC DV is een veelzijdige wijn die kan worden gedronken als aperitief of bij verschillende gerechten zoals pasta, pizza of gegrild vlees. Het vinificatieproces bij Cavalchina is gebaseerd op traditionele methoden en strenge kwaliteitsnormen. Het wijnhuis heeft vele jaren ervaring in het produceren van wijnen van de hoogste kwaliteit, en Cavalchina's Bardolino DOC DV is een uitstekend voorbeeld van de kunst van het wijnmaken en de passie van de Veneto regio. Deze rode wijn zal elke wijnkenner en liefhebber van Italiaanse wijnen zeker bevallen. Probeer hem en ervaar de verleidelijke combinatie van fruitigheid, frisheid en zachtheid.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Bardolino DOC

Mooie Bardolino voor vele gelegenheden: - Bij pasta met tomatensaus - Bij gegrild vlees - Bij belegen kaas

Cavalchina

Cavalchina de wijnmaker achter Bardolino DOC

Cavalchina is een gerenommeerde producent van kwaliteitswijnen uit Veneto, een van de beroemdste wijnbouwgebieden van Italië. Het wijnhuis werd opgericht in 1900 en is sindsdien in familiebezit. Vandaag de dag wordt het gerund door de broers en zussen Chiara, Carlo en Camilla, die met veel passie en toewijding staan voor de beste kwaliteit. Cavalchina staat vooral bekend om zijn uitstekende witte wijnen, die gevinifieerd worden uit de autochtone druivensoorten Garganega, Trebbiano di Soave en Trebbianello. Deze wijnen worden gekenmerkt door een fijne balans tussen fruit en zuren en overtuigen door hun complexiteit en intensiteit. Maar ook de rode wijnen van het wijnhuis, zoals de Valpolicella en de Ripasso, zijn van de hoogste kwaliteit en behoren tot de beste van de regio. De druiven voor de wijnen van Cavalchina komen uitsluitend van eigen wijngaarden en worden met de hand geoogst. De wijnen worden traditioneel gerijpt in houten vaten om hun natuurlijke complexiteit en diepte te ondersteunen. Cavalchina is een wijnhuis met een lange traditie en een duidelijke visie voor de toekomst. Het team onder leiding van de broers en zussen Chiara, Carlo en Camilla is vastbesloten om wijnen van de hoogste kwaliteit te produceren die het terroir van hun wijngaarden perfect weerspiegelen en hun klanten verrukken.


Veneto

Veneto het teeltgebied van de Bardolino DOC

Veneto, een van de mooiste en vruchtbaarste wijngebieden van Italië, is een ware schat voor elke sommelier. Deze regio ligt in het noordoosten van het land en strekt zich uit van de besneeuwde Alpen tot de warme oevers van de Adriatische Zee en biedt een indrukwekkende verscheidenheid aan terroirs.
In Veneto voel je de diepe band tussen mens en natuur, die tot uiting komt in elk glas wijn. Enkele van de beroemdste Italiaanse wijnen worden hier geproduceerd - van de sprankelende Prosecco tot de fluweelzachte Amarone della Valpolicella en de elegante Soave.
De bodems in Veneto zijn divers, variërend van krijtachtige en kleiachtige ondergronden in de heuvelachtige gebieden tot zanderige, steenachtige bodems aan de kust. Deze verschillende omstandigheden vormen de basis voor een breed scala aan wijnen met een onvergelijkbaar karakter.
Prosecco uit het gebied rond Valdobbiadene en Conegliano is waarschijnlijk de bekendste vertegenwoordiger van deze regio. Zijn fijne perlage en verfrissende zuren maken het een perfect aperitief of begeleider van lichte visgerechten.
In de Valpolicella regio produceert het traditionele appassimento proces complexe rode wijnen zoals Amarone: een weelderige wijn met intense tonen van gedroogd fruit, chocolade en kruiden en een lange afdronk.
Maar ook witte wijnen hebben hun plaats in Veneto. Soave is een uitstekend voorbeeld: een elegante, minerale wijn met tonen van groene appels en bloemen, perfect bij zeevruchten of risotto met paddenstoelen.
Elk bezoek aan Veneto is een ontdekkingsreis voor het gehemelte. De passie en toewijding van de wijnmakers wordt weerspiegeld in elke slok van hun wijnen - een eerbetoon aan deze unieke regio en zijn eeuwenoude wijntraditie.



Bardolino DOC wordt geproduceerd door Cavalchina in het teeltgebied Veneto in Italië.
Als je Bardolino DOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Cavalchina misschien ook lekker.
Cavalchina en Bardolino DOC zijn afkomstig van Veneto.

Details

Extra informatie: Bardolino DOC

Naam Bardolino DOC
Wijnbouwgebied Veneto
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten Bardolino
Serveertemperatuur 16°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Azienda Agricola Cavalchina Di Piona Giulietto, Str. Sommacampagna, 7, 37066 Sommacampagna VR, Italien
Wijnmaker Cavalchina

€ 9,89*
0.75l·€ 13,19/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Cavalchina

    Cavalchina Bianco di Custoza DOC
    Cavalchina
    Bianco di Custoza DOC
    € 9,25*
    Cavalchina
    Cavalchina
    'L Lac Lugana DOC
    € 11,25*
    Cavalchina Chiaretto Bardolino DOC
    Cavalchina
    Chiaretto Bardolino DOC
    € 9,51*
    Cavalchina Bardolino DOC
    Cavalchina
    Bardolino DOC
    € 9,89*
    Cavalchina Bardolino DOC DV
    Cavalchina
    Bardolino DOC DV
    € 9,41*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD