Preistipp
Prijs tip!
Land

Südaustralien
Sorte
Rode wijn
Stilisik
sterk & kruidig
Rabatt
-18%

2020

Koonunga Hill Shiraz Cabernet

Penfolds, Südaustralien

Normale prijs: € 13,08

Special Price € 10,69*

0.75l · € 14,25/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Intense smaken van pruimen, donkere chocolade en specerijen
  • Perfect evenwicht tussen zuurgraad en tannines
  • Elegant samengesteld met een lange afdronk
  • Uit het gerenommeerde wijngebied van Zuid-Australië
  • Veelzijdige combinatiemogelijkheden met vleesgerechten en kaas

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    19 Crimes 19 Crimes The Banished
    19 Crimes
    19 Crimes The Banished
    € 12,96*
    19 Crimes 19 Crimes Red Blend
    19 Crimes
    19 Crimes Red Blend
    € 10,70*
    Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet Space Edition
    Penfolds
    Koonunga Hill Shiraz Cabernet Space Edition
    € 11,89*
    Heartland Wines Heartland
    Heartland Wines
    Heartland 'Spice Trader' Langhorne Creek
    € 13,08*
    Oxford Landing Cabernet Sauvignon / Shiraz WO South Australia
    Oxford Landing
    Cabernet Sauvignon / Shiraz WO South Australia
    € 9,97*
Beschreibung

Wijn noot: Koonunga Hill Shiraz Cabernet

Shiraz: 68%, cabernet sauvignon: 32%. Sappig, elegant, met een medium body, rijp fruit en hartige tonen. De zachte tannine en fijne kruidige eikentonen zijn harmonieus geïntegreerd, kruidig en aromatisch in de afdronk, met de karakteristieke afdronk van pure chocolade - een Shiraz Cabernet in de klassieke Koonunga Hill stijl. Hij past goed bij mediterrane gerechten met gestoofde tomaten, aubergines, lams- en rundvlees met kruiden of oosterse specerijen, moussaka, lasagne, pasta met pittige, pikante sauzen of rijpe harde kazen.


Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Koonunga Hill Shiraz Cabernet

Bij gerechten uit de mediterrane keuken met gestoofde tomaten, aubergines, lams- en rundvlees met kruiden of oosterse specerijen, moussaka, lasagne, pasta met pittig-zoute sauzen of ook bij gerijpte harde kazen (bijvoorbeeld middeleeuwse Gouda, Manchego, Cheddar, Gruyère).

Penfolds

Penfolds de wijnmaker achter Koonunga Hill Shiraz Cabernet

Penfolds is een wereldberoemde producent van kwaliteitswijnen uit Zuid-Australië. Opgericht in 1844 door de arts Christopher Rawson Penfold en zijn vrouw Mary, begon het wijnhuis als een klein wijnhuis dat medicinale wijnen produceerde voor hun patiënten. Vandaag de dag is Penfolds een van de meest prestigieuze merken van Australië, dat een breed scala aan wijnen produceert die verbouwd worden in de belangrijkste wijngebieden van het land. De druiven worden met de hand geplukt na een zorgvuldige selectie en gevinifieerd in moderne faciliteiten om het volledige potentieel van elke wijnoogst naar boven te halen. Penfolds biedt een breed scala aan wijnen, waaronder klassieke rode wijnen zoals Cabernet Sauvignon, Shiraz en Merlot, maar ook Chardonnay en Pinot Noir voor liefhebbers van witte wijn. Een van de beroemdste wijnen van Penfolds is de 'Grange', een van de duurste wijnen van Australië, gemaakt van een unieke blend van Shiraz en Cabernet Sauvignon. Naast de 'Grange' produceert Penfolds ook andere topwijnen zoals 'Bin 707', 'Bin 169' en 'Bin 407'. Penfolds heeft talloze prijzen gewonnen voor zijn wijnen en staat hoog aangeschreven bij wijncritici en -liefhebbers wereldwijd. Het wijnhuis legt grote nadruk op kwaliteit, consistentie en innovatie en gebruikt duurzame landbouwmethoden om de natuurlijke schoonheid en veelzijdigheid van Zuid-Australië te behouden.


Südaustralien

Südaustralien het teeltgebied van de Koonunga Hill Shiraz Cabernet

Verborgen in het betoverende landschap van South Australia liggen enkele van de meest prachtige en productieve wijngebieden ter wereld. Als sommelier kun je onmogelijk voorbijgaan aan de magie en diversiteit die deze regio uitstraalt in elke fles wijn. De wijnmakers van South Australia zijn trots op hun veelzijdige en expressieve bodem - een combinatie van vruchtbare valleien en robuuste terrassen die even uniek als uitnodigend is. De regio heeft een benijdenswaardig warm en droog klimaat, waar de wijnstokken enorm van profiteren. Het zijn deze verschillende microklimaten in combinatie met een verscheidenheid aan bodemsoorten die een verbazingwekkende reeks wijnstijlen voortbrengen. De harten van veel wijnliefhebbers kloppen sneller in South Australia omdat het de thuisbasis is van de wereldberoemde Barossa Valley wijnregio, bekend om zijn krachtige en weelderige Shiraz wijnen. Minder bekend, maar zeker niet minder opmerkelijk, is de Clare Valley, waar de beste riesling van Australië vandaan komt, om nog maar te zwijgen van McLaren Vale, bekend om zijn rijke, kruidige rode wijnen en expressieve chardonnays. De Adelaide Hills, aan de andere kant, verrassen met wijnstijlen met een koel klimaat, zoals Pinot Noir en Sauvignon Blanc. De uitmuntendheid en diversiteit van de Zuid-Australische wijnen hebben Australië geholpen om wereldwijd erkend te worden als een serieuze wijnproducent. De regio laat perfect zien dat nieuw niet per se onbekend betekent. Hier vertrouwen wijnmakers op traditionele wijnbouwtechnieken en innovatie in gelijke mate - een harmonieuze dans tussen het oude en het nieuwe. Als sommelier ben ik altijd op zoek naar wijnen die verhalen vertellen, en in Zuid-Australië vind ik er pagina's en pagina's van. Het is een regio die tegelijkertijd enthousiasme toont voor het ambacht van wijnmaken en een niet aflatende pioniersgeest heeft om nieuwe dingen te ontdekken. De wijnen uit Zuid-Australië zijn eerlijk en authentiek - een ware expressie van hun oorsprong.



Koonunga Hill Shiraz Cabernet wordt geproduceerd door Penfolds in het teeltgebied Südaustralien in .
Als je Koonunga Hill Shiraz Cabernet lekker vond, vind je de andere wijnen van Penfolds misschien ook lekker.
Penfolds en Koonunga Hill Shiraz Cabernet zijn afkomstig van Südaustralien.

Details

Extra informatie: Koonunga Hill Shiraz Cabernet

Naam Koonunga Hill Shiraz Cabernet
Wijnbouwgebied Südaustralien
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2020
Alcoholgehalte (% vol.) 14.0
Druivensoorten Shiraz: 67%, Cabernet Sauvignon: 33%
Wijnverwerking Voor zijn klassieke wijn mengt Penfolds traditioneel de beste druiven van geselecteerde toplocaties in Zuid-Australië, waaronder natuurlijk de beroemde bolwerken van beide druivenrassen Barossa Valley, McLaren Vale (Shiraz) en Coonawarra (Cabernet Sauvignon). Alle druiven worden apart geoogst per herkomst, druivensoort en perceel bij optimale rijpheid, direct naar de wijnmakerij gebracht en apart gevinifieerd. Om de blend voorzichtig af te ronden en de aromatische kracht en volheid harmonieus te benadrukken, en tegelijkertijd de duidelijke frisheid van het fruit van de druivensoort te behouden, vermijdt het bedrijf bewust het gebruik van nieuwe vaten en rijpt de wijnen uitsluitend in gebruikte eiken vaten gedurende ongeveer tien maanden.
Restsuiker (g/l) 0.7
Zuurgraad (g/l) 6.3
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Wein Wolf GmbH, Königswinterer Str. 552, 53227 Bonn
Wijnmaker Penfolds

UVP
€ 13,08
€ 10,69*
0.75l·€ 14,25/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Penfolds

    Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet
    Penfolds
    Koonunga Hill Shiraz Cabernet
    € 10,69*
    Penfolds Koonunga Hill Shiraz
    Penfolds
    Koonunga Hill Shiraz
    € 11,31*
    Penfolds Koonunga Hill Chardonnay
    Penfolds
    Koonunga Hill Chardonnay
    € 10,37*
    Penfolds Max´s Shiraz Cabernet
    Penfolds
    Max´s Shiraz Cabernet
    € 21,76*
    Penfolds Rawson s Retreat Shiraz Cabernet
    Penfolds
    Rawson s Retreat Shiraz Cabernet
    € 9,82*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD