Land
Oostenrijk
Wagram
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris en mineraal

2021

Grüner Veltliner Schlossberg 1.ÖTW

Fritsch, Wagram

Normale prijs: € 30,91

Special Price € 28,18*

0.75l · € 37,57/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Zomerse witte wijn uit de Wagram regio, Oostenrijk.
  • Grüner Veltliner: vol, fris met knisperende zuren.
  • 1.ÖTW Schlossberg: Kwaliteitswijn uit locatieclassificatie
  • Uniek smaakprofiel: appel, peper, citrusvruchten
  • Perfect als begeleider van vis, gevogelte en groenten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Johann Topf Grüner Veltliner Offenberg Kamptal DAC Reserve 1ÖTW
    Johann Topf
    Grüner Veltliner Offenberg Kamptal DAC Reserve 1ÖTW
    € 36,16*
    Lenzmark New Chapter Gruener Veltliner
    Lenzmark
    New Chapter Gruener Veltliner
    € 26,01*
    Martin Muthenthaler Grüner Veltliner Ried Schön
    Martin Muthenthaler
    Grüner Veltliner Ried Schön
    € 41,10*
    F. X. Pichler Gruener Veltliner DAC Loibner
    F. X. Pichler
    Gruener Veltliner DAC Loibner
    € 26,77*
    Groiss Groiss Grüner Veltliner Sauberg Tradition Reserve
    Groiss
    Groiss Grüner Veltliner Sauberg Tradition Reserve
    € 28,99*
Beschreibung

Wijn noot: Grüner Veltliner Schlossberg 1.ÖTW

De Schlossberg ligt rond Kasteel Winkelberg. De wijnranken staan op het zuiden en vormen de rand van het Wagram. De wijnstokken zijn ongeveer 40 jaar oud en staan op 220 meter boven zeeniveau. Löss vormt de vruchtbare deklaag. Daaronder ligt een laag Donau-kiezels, die weer gebaseerd is op een laag klei en maritieme sedimenten. Na de handmatige oogst worden de druiven spontaan gefermenteerd in eiken vaten van 2000 liter, waar ze twee maanden op hun droesem mogen rusten voor ze worden gebotteld zonder filtratie of fining. Sappig helder citroengeel met groene reflecties De neus varieert verleidelijk tussen groen en geel. Limoen, kafferlimoenblaadjes en wat bergamot aan de ene kant. Aan de andere kant contrasteren kaki, mirabelpruim en peer. Prachtig in balans. Het etherische, aardse karakter van de kafferlimoen is bijzonder verleidelijk. Venkel, artisjok en een beetje suikerbiet vullen dit zeer succesvol aan. Een vleugje munt en eucalyptus zorgen voor een verkoelende, etherische frisheid. Hints van geroosterde venkelzaden, brandnetel en een beetje verbena worden onthuld. In de mond is hij onmiddellijk boeiend. De fruitdichtheid is enorm aanwezig, maar bundelt zich heel goed in een duidelijke tendens naar het gehemelte. Hij is enorm sappig en tegelijkertijd vol van dichtheid. Gelukkig breekt de zuurgraad steeds weer door de compacte kern heen. Dit maakt het drinkplezier enorm spannend en gevarieerd. Het afwisselende bad van gele en groene aroma's zet zich voort in de mond. In de afdronk krijgen de groene, kruiden- en citrussmaken de overhand. Zeer aantrekkelijke Grüner Veltliner, ver van volheid en traagheid. Hij wordt gekenmerkt door enorm veel leven en spanning. proefnotitie door Marian Henß van 15.03.2023, Copyright Marian Henß

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Grüner Veltliner Schlossberg 1.ÖTW

Gepaneerde kabeljauw met tartaarsaus en gekookte aardappelen (vis) ; Döner kebab met feta en veel rode kool (vlees) ; Carpaccio van gele biet met walnoten en pesto van peterselie (groenten & vegetarisch)

Fritsch

Fritsch de wijnmaker achter Grüner Veltliner Schlossberg 1.ÖTW

Fritsch uit de regio Wagram is een van de meest gerenommeerde wijnproducenten van heel Oostenrijk. De familie Fritsch verbouwt al generaties lang druiven op de vruchtbare grond van het Wagram. Met passie en veel aandacht voor detail cultiveert wijnmaker Fritsch zijn wijngaarden en produceert hij wijnen die niet alleen in Oostenrijk maar ook internationaal worden erkend. De combinatie van moderne technologie en traditioneel vakmanschap stelt wijnmaker Fritsch in staat om eersteklas wijnen te produceren. De focus ligt op typische regionale wijnen, zoals Grüner Veltliner en Riesling, maar ook op meer experimentele en ongebruikelijke variëteiten. De wijnen van Fritsch kenmerken zich door hun elegantie, mineraliteit en frisheid. De wijngaarden van Fritsch zijn ideaal gelegen aan het Wagram. De zon, de lichte kalk- en kiezelbodems en het klimaat op het Wagram creëren ideale omstandigheden voor wijnbouw. Fritsch vertrouwt op natuurlijke teelt en gebruikt geen pesticiden of kunstmest. Het wijnhuis Fritsch overtuigt niet alleen met zijn uitstekende wijnen, maar ook met zijn gezellige ambiance. De traditie van het wijnhuis en de liefde voor detail zijn voelbaar in elke hoek van het landgoed. In de eigen Heurigen worden gasten getrakteerd op regionale specialiteiten en de eersteklas wijnen van Fritsch. Wie op zoek is naar uitstekende wijnen die het terroir van Wagram perfect weerspiegelen, moet zeker de wijnen van Fritsch proberen. Het wijnhuis Fritsch is een ware schat van de regio Wagram en een must voor wijnkenners en fijnproevers.


Wagram

Wagram het teeltgebied van de Grüner Veltliner Schlossberg 1.ÖTW

Op het eerste gezicht betovert het Oostenrijkse wijnbouwgebied Wagram met zijn idyllische schoonheid, gekenmerkt door de weelderige uitgestrektheid van de riviervallei van de Donau. Maar achter deze schilderachtige achtergrond ligt een wijngaardgebied van meer dan 2.720 hectare dat een buitengewone verscheidenheid aan wijnen produceert. Hier, in het hart van Oostenrijk, vindt men een veelzijdige mix van bodemsoorten, variërend van klei en zand tot grind en löss, die anders zelden in zo'n pure vorm te vinden zijn. De bodems, gevormd door de Donau uit de ijstijd, zijn bijzonder goed belucht en slaan warmte optimaal op, wat de wijnstokken ten goede komt en een doorslaggevende invloed heeft op de wijnkwaliteit. De overheersende druivensoort van Wagram is Grüner Veltliner. Deze witte wijn met een sterk karakter heeft zijn zeer specifieke karakter ontwikkeld op de lössbodems van het Wagram. Vol, kruidig en met de typische 'Pfefferl' getuigt hij van het speciale karakter van dit wijngebied. Even opmerkelijk is de Rote Veltliner, een autochtone specialiteit van het Wagram, die opvalt door zijn geurige en fruitige karakter. Voor mij als sommelier zijn de wijnen van het Wagram bijzonder spannend, omdat ze de expressie van het oorspronkelijke terroir op de zintuigen overbrengen zoals bijna geen enkel ander regionaal wijnlandschap. Ze zijn een uitdrukking van het klimaat, de bodem en de traditie, maar ook van het vakmanschap en de toewijding van de wijnboeren uit deze regio. De diversiteit van het Wagram wordt niet alleen weerspiegeld in het wijnassortiment, maar ook in de idyllische wijndorpen en kelderstraatjes. Elke druppel wijn uit deze onvergelijkbaar mooie regio vertelt zijn eigen verhaal en brengt je dichter bij de liefde voor het land en de mensen. Het is altijd een genoegen om de meest uiteenlopende vertegenwoordigers van dit fascinerende wijngebied te ontdekken en met elkaar te delen. Maar één ding blijft altijd onveranderd: De authenticiteit en het onmiskenbare karakter van Wagram, dat je in elk glas proeft.



Grüner Veltliner Schlossberg 1.ÖTW wordt geproduceerd door Fritsch in het teeltgebied Wagram in Oostenrijk.
Als je Grüner Veltliner Schlossberg 1.ÖTW lekker vond, vind je de andere wijnen van Fritsch misschien ook lekker.
Fritsch en Grüner Veltliner Schlossberg 1.ÖTW zijn afkomstig van Wagram.

Details

Extra informatie: Grüner Veltliner Schlossberg 1.ÖTW

Naam Grüner Veltliner Schlossberg 1.ÖTW
Wijnbouwgebied Wagram
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten Grüner Veltliner
Rebsorte Grüner Veltliner
Serveertemperatuur 12°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Weinberghof Fritsch, Oberstockstall 24, A-3470 Kirchberg am Wagram / Austria, Bio-Zertifikat: AT-BIO-402
Wijnmaker Fritsch

UVP
€ 30,91
€ 28,18*
0.75l·€ 37,57/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Fritsch

    Fritsch Materia Prima
    Fritsch
    Materia Prima
    € 25,07*
    Fritsch Grüner Veltliner Steinberg
    Fritsch
    Grüner Veltliner Steinberg
    € 13,18*
    Fritsch Grüner Veltliner Schlossberg 1.ÖTW Magnum (1,5l)
    Fritsch
    Grüner Veltliner Schlossberg 1.ÖTW Magnum (1,5l)
    € 51,07*
    Fritsch Pinot Noir P
    Fritsch
    Pinot Noir P
    € 41,10*
    Fritsch Grüner Veltliner Wagram
    Fritsch
    Grüner Veltliner Wagram
    € 11,11*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD