Land
Oostenrijk
Weinbauregion Weinland
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fijn & aromatisch

2019

Groiss Grüner Veltliner Sauberg Tradition Reserve

Groiss, Weinbauregion Weinland

Normale prijs: € 31,67

Special Price € 30,56*

0.750l · € 40,75/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Exquise witte wijn uit het wijnbouwgebied Weinland, Oostenrijk
  • Rijk aan traditie en geproduceerd volgens reservemethoden
  • Intens smaakprofiel van de Grüner Veltliner
  • Hoogwaardige wijn voor speciale gelegenheden
  • Perfecte harmonie van fruitigheid en minerale spanning

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Johann Topf Grüner Veltliner Offenberg Kamptal DAC Reserve 1ÖTW
    Johann Topf
    Grüner Veltliner Offenberg Kamptal DAC Reserve 1ÖTW
    € 36,36*
    Nigl Nigl Ried Pellingen Privat Grüner Veltliner
    Nigl
    Nigl Ried Pellingen Privat Grüner Veltliner
    € 41,40*
    Johann Topf Grüner Veltliner Gaisberg Kamptal DAC Reserve 1ÖTW
    Johann Topf
    Grüner Veltliner Gaisberg Kamptal DAC Reserve 1ÖTW
    € 36,36*
    F. X. Pichler Gruener Veltliner DAC Loibner
    F. X. Pichler
    Gruener Veltliner DAC Loibner
    € 26,77*
    HM Lang Grüner Veltliner Riede Steiner Schreck Kalt und Klar unfiltriert
    HM Lang
    Grüner Veltliner Riede Steiner Schreck Kalt und Klar unfiltriert
    € 39,03*
Beschreibung

Wijn noot: Groiss Grüner Veltliner Sauberg Tradition Reserve

De Groiss Grüner Veltliner Sauberg Tradition Reserve is een uitstekende witte wijn van het gerenommeerde wijnhuis Groiss in de Oostenrijkse wijnstreek Weinland. Deze wijn wordt geoogst op de prachtige wijngaarden van de Sauberg en maakt indruk met zijn unieke verscheidenheid aan smaken. De frisse toets van citrusfruit harmonieert perfect met de subtiel kruidige nuances van kruiden en specerijen. Dankzij de verfrissende zuren en elegante body is deze witte wijn een ware smaakervaring. Als bijzonder hoogtepunt is de Groiss Grüner Veltliner Sauberg Tradition Reserve gerijpt op eikenhouten vaten, wat hem een uitstekende structuur en een langdurige afdronk geeft. Geniet van deze wijn bij de fijne keuken of gewoon op zichzelf - het is altijd een goede keuze!

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Groiss Grüner Veltliner Sauberg Tradition Reserve

Door zijn zuren en frisheid passen lichte en frisse gerechten goed bij deze witte wijn. Enkele suggesties zijn: - Salades met citrusvruchten of groene groenten (bijvoorbeeld rucola, komkommer, sperziebonen) - Visgerechten zoals gegrilde forelfilet met citroenboter of gestoomde kabeljauw met verse kruiden - Mediterrane gerechten met tomaten, paprika en olijfolie, zoals een tomatensalade met feta of gegrilde groenten met knoflook en basilicum - Aziatische gerechten met een frisse smaak, bijvoorbeeld zomerrolletjes met verse kruiden en radijs of kokoscurry met groenten en kip - Licht fingerfood, bijvoorbeeld zomerrolletjes met verse kruiden en radijs of kokoscurry met groenten en kip.Zomerbroodjes met verse kruiden en radijs of kokoscurry met groenten en kip - Licht fingerfood zoals hummus met groentesticks of geitenkaas met honing en walnoten.

Groiss

Groiss de wijnmaker achter Groiss Grüner Veltliner Sauberg Tradition Reserve

Groiss, een wijnmaker uit de wijnstreek Weinland, staat bekend om zijn eersteklas wijnen. Al vele jaren zet hij zich met passie in voor het produceren van wijnen van de hoogste kwaliteit en heeft hij naam gemaakt in de branche. Zijn wijngaarden liggen op de zonnige heuvels van het Weinviertel en bieden ideale omstandigheden voor het verbouwen van verschillende druivensoorten. De wijnmaker hecht bijzonder veel belang aan de voorzichtige en duurzame teelt van zijn wijngaarden om het beste uit elke druif te halen. De wijnen van Groiss maken indruk met hun heldere structuur, fijne balans en kenmerkende aroma's. Of het nu gaat om frisse Grüner Veltliner, elegante Chardonnay of krachtige Zweigelt - elke wijn is uniek en een expressie van het terroir. Groiss heeft een goed gevoel voor het juiste moment om zijn wijnen te oogsten en te bewaren. De zorgvuldig geselecteerde eiken of acacia vaten geven de wijnen een aangename volheid en flatteren het gehemelte. Vandaag de dag is het wijnhuis Groiss een familiebedrijf waar de liefde voor de natuur en het vakmanschap wordt geleefd. Hier wordt traditie gecombineerd met innovatie en het resultaat zijn indrukwekkende wijnen.


Weinbauregion Weinland

Weinbauregion Weinland het teeltgebied van de Groiss Grüner Veltliner Sauberg Tradition Reserve

Als sommelier bied ik je inzicht in de charmante Oostenrijkse wijnregio Weinland. Dit heerlijke bucolische gebied, dat de provincies Neder-Oostenrijk, Wenen en Burgenland doorkruist, is de grootste van de vier bovengenoemde kwaliteitswijngebieden in Oostenrijk. Weinland is het hart van de Oostenrijkse wijncultuur, met wijngaarden die zich uitstrekken over glooiende heuvels, langs schilderachtige rivieroevers en door historische dorpjes. Hier kun je de zorg, passie en het erfgoed voelen die in elke fles wijn gegraveerd staan die dit land produceert. Neder-Oostenrijk, als grootste wijnbouwgebied van het land, is een hoorn des overvloeds van microklimaten en bodems die een ongelooflijke verscheidenheid aan wijnstijlen produceren. Hier vallen vooral de droge en geurige witte wijnen op, zoals Grüner Veltliner en Riesling, die fascineren door hun frisheid en mineraliteit. De regio Burgenland, bekend om zijn krachtige en kruidige rode wijnen, is de thuisbasis van de inheemse druivensoorten Zweigelt en Blaufränkisch. Burgenland staat ook bekend om zijn uitstekende zoete wijnen, waaronder de wereldberoemde Trockenbeerenauslesen. Wenen, de enige hoofdstad ter wereld met een aanzienlijke wijnbouw in het stadsgebied, is vooral beroemd om zijn Wiener Gemischter Satz. Hierbij worden verschillende druivensoorten samen in één wijngaard verbouwd, geoogst en verwerkt, wat resulteert in een wijn met een uniek complex smaakprofiel. Een reis door wijnland is een feest voor de zintuigen. Naast de fascinerende wijncultuur valt hier ook een veelheid aan culinaire hoogstandjes en historische bezienswaardigheden te ontdekken. Het is dan ook geen wonder dat het wijnland tegenwoordig wordt beschouwd als een topbestemming voor wijnliefhebbers over de hele wereld. In wezen biedt het Oostenrijkse wijnland een opmerkelijke diversiteit aan wijnsoorten en -stijlen, ontstaan uit een mix van microklimaat, bodem en traditionele wijnbouwvaardigheden. Het is het levende bewijs van hoe natuurlijkheid, vakmanschap en passie samenkomen.



Groiss Grüner Veltliner Sauberg Tradition Reserve wordt geproduceerd door Groiss in het teeltgebied Weinbauregion Weinland in Oostenrijk.
Als je Groiss Grüner Veltliner Sauberg Tradition Reserve lekker vond, vind je de andere wijnen van Groiss misschien ook lekker.
Groiss en Groiss Grüner Veltliner Sauberg Tradition Reserve zijn afkomstig van Weinbauregion Weinland.

Details

Extra informatie: Groiss Grüner Veltliner Sauberg Tradition Reserve

Naam Groiss Grüner Veltliner Sauberg Tradition Reserve
Wijnbouwgebied Weinbauregion Weinland
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2019
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten Grüner Veltliner
Rebsorte Grüner Veltliner
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weingut Ingrid Groiss, , Breitenwaida, Österreich
Wijnmaker Groiss

UVP
€ 31,67
€ 30,56*
0.750l·€ 40,75/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Groiss

    Groiss Groiss Grüner Veltliner Sauberg Tradition Reserve
    Groiss
    Groiss Grüner Veltliner Sauberg Tradition Reserve
    € 31,48*
    Groiss Ingrid Groiss Braitenpuechtorf Gemichter Satz
    Groiss
    Ingrid Groiss Braitenpuechtorf Gemichter Satz
    € 13,96*
    Groiss Groiss Riesling Braitenpuechtorff
    Groiss
    Groiss Riesling Braitenpuechtorff
    € 17,98*
    Groiss Riesling Ried Auf der Henne Reserve
    Groiss
    Riesling Ried Auf der Henne Reserve
    € 32,77*
    Groiss Groiss Grüner Veltliner Braitenpuechtorff
    Groiss
    Groiss Grüner Veltliner Braitenpuechtorff
    € 21,14*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD