Preistipp
Prijs tip!
Land
Oostenrijk
Weinbauregion Weinland
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris en mineraal
Rabatt
-14%

2023

Groiss Riesling Braitenpuechtorff

Groiss, Weinbauregion Weinland

Normale prijs: € 20,98

Special Price € 17,98*

0.750l · € 23,97/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Herkomst: Wijnbouwgebied Weinland, Oostenrijk
  • Witte wijn: Riesling Braitenpuechtorff
  • Smaak: Harmonieuze zuurgraad met exotische fruitigheid
  • Kwaliteit: Handgeplukt, zorgvuldige productie
  • Onderscheidingen: Hoog gewaardeerd door wijncritici

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Herbert Zillinger POPCORN - Naturwein Cuvée Weiss - BIO-DYNAMISCH
    Herbert Zillinger
    POPCORN - Naturwein Cuvée Weiss - BIO-DYNAMISCH
    € 13,15*
    Nigl Riesling Piri
    Nigl
    Riesling Piri
    € 23,18*
    Velich TO
    Velich
    TO
    € 19,38*
    Moric Hidden Treasures Nr.3 Balaton, Villa Tolnay
    Moric
    Hidden Treasures Nr.3 Balaton, Villa Tolnay
    € 19,90*
    Johannes Zillinger parcellaire blanc #1
    Johannes Zillinger
    parcellaire blanc #1
    € 20,42*
Beschreibung

Wijn noot: Groiss Riesling Braitenpuechtorff

De Groiss Riesling Braitenpuechtorff is een witte wijn van hoge kwaliteit uit het wijngebied Weinland in Oostenrijk. Hij wordt met veel zorg en passie geproduceerd door het gerenommeerde wijnhuis Groiss. De wijn maakt indruk met zijn heldere, gouden kleur en een geur van fruitige aroma's van citrus- en steenvruchten. In de mond is hij fris en fruitig met een harmonieuze zuurgraad en een fijne minerale afdronk. De Groiss Riesling Braitenpuechtorff is een droge wijn en past uitstekend bij zeevruchten, wit vlees of hartige kaas. Het is een klassieker onder de Oostenrijkse witte wijnen en onderscheidt zich van andere Rieslings door zijn speciale kwaliteit.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Groiss Riesling Braitenpuechtorff

Omdat Groiss Riesling Braitenpuechtorff een fruitige en frisse witte wijn is, past hij goed bij lichte gerechten zoals salades, visgerechten, zeevruchten of gevogelte. Aziatische gerechten met milde tot gemiddelde kruiden en klassieke Oostenrijkse gerechten zoals Wiener Schnitzel of saus-groentecombinaties passen er ook goed bij. Uiteindelijk hangt het echter ook af van persoonlijke voorkeuren en je bent ook welkom om te experimenteren en je eigen combinaties uit te proberen.

Groiss

Groiss de wijnmaker achter Groiss Riesling Braitenpuechtorff

Groiss, een wijnmaker uit de wijnstreek Weinland, staat bekend om zijn eersteklas wijnen. Al vele jaren zet hij zich met passie in voor het produceren van wijnen van de hoogste kwaliteit en heeft hij naam gemaakt in de branche. Zijn wijngaarden liggen op de zonnige heuvels van het Weinviertel en bieden ideale omstandigheden voor het verbouwen van verschillende druivensoorten. De wijnmaker hecht bijzonder veel belang aan de voorzichtige en duurzame teelt van zijn wijngaarden om het beste uit elke druif te halen. De wijnen van Groiss maken indruk met hun heldere structuur, fijne balans en kenmerkende aroma's. Of het nu gaat om frisse Grüner Veltliner, elegante Chardonnay of krachtige Zweigelt - elke wijn is uniek en een expressie van het terroir. Groiss heeft een goed gevoel voor het juiste moment om zijn wijnen te oogsten en te bewaren. De zorgvuldig geselecteerde eiken of acacia vaten geven de wijnen een aangename volheid en flatteren het gehemelte. Vandaag de dag is het wijnhuis Groiss een familiebedrijf waar de liefde voor de natuur en het vakmanschap wordt geleefd. Hier wordt traditie gecombineerd met innovatie en het resultaat zijn indrukwekkende wijnen.


Weinbauregion Weinland

Weinbauregion Weinland het teeltgebied van de Groiss Riesling Braitenpuechtorff

Als sommelier bied ik je inzicht in de charmante Oostenrijkse wijnregio Weinland. Dit heerlijke bucolische gebied, dat de provincies Neder-Oostenrijk, Wenen en Burgenland doorkruist, is de grootste van de vier bovengenoemde kwaliteitswijngebieden in Oostenrijk. Weinland is het hart van de Oostenrijkse wijncultuur, met wijngaarden die zich uitstrekken over glooiende heuvels, langs schilderachtige rivieroevers en door historische dorpjes. Hier kun je de zorg, passie en het erfgoed voelen die in elke fles wijn gegraveerd staan die dit land produceert. Neder-Oostenrijk, als grootste wijnbouwgebied van het land, is een hoorn des overvloeds van microklimaten en bodems die een ongelooflijke verscheidenheid aan wijnstijlen produceren. Hier vallen vooral de droge en geurige witte wijnen op, zoals Grüner Veltliner en Riesling, die fascineren door hun frisheid en mineraliteit. De regio Burgenland, bekend om zijn krachtige en kruidige rode wijnen, is de thuisbasis van de inheemse druivensoorten Zweigelt en Blaufränkisch. Burgenland staat ook bekend om zijn uitstekende zoete wijnen, waaronder de wereldberoemde Trockenbeerenauslesen. Wenen, de enige hoofdstad ter wereld met een aanzienlijke wijnbouw in het stadsgebied, is vooral beroemd om zijn Wiener Gemischter Satz. Hierbij worden verschillende druivensoorten samen in één wijngaard verbouwd, geoogst en verwerkt, wat resulteert in een wijn met een uniek complex smaakprofiel. Een reis door wijnland is een feest voor de zintuigen. Naast de fascinerende wijncultuur valt hier ook een veelheid aan culinaire hoogstandjes en historische bezienswaardigheden te ontdekken. Het is dan ook geen wonder dat het wijnland tegenwoordig wordt beschouwd als een topbestemming voor wijnliefhebbers over de hele wereld. In wezen biedt het Oostenrijkse wijnland een opmerkelijke diversiteit aan wijnsoorten en -stijlen, ontstaan uit een mix van microklimaat, bodem en traditionele wijnbouwvaardigheden. Het is het levende bewijs van hoe natuurlijkheid, vakmanschap en passie samenkomen.



Groiss Riesling Braitenpuechtorff wordt geproduceerd door Groiss in het teeltgebied Weinbauregion Weinland in Oostenrijk.
Als je Groiss Riesling Braitenpuechtorff lekker vond, vind je de andere wijnen van Groiss misschien ook lekker.
Groiss en Groiss Riesling Braitenpuechtorff zijn afkomstig van Weinbauregion Weinland.

Details

Extra informatie: Groiss Riesling Braitenpuechtorff

Naam Groiss Riesling Braitenpuechtorff
Wijnbouwgebied Weinbauregion Weinland
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten Riesling
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weingut Ingrid Groiss, , Breitenwaida, Österreich
Wijnmaker Groiss

UVP
€ 20,98
€ 17,98*
0.750l·€ 23,97/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Groiss

    Groiss Groiss Grüner Veltliner Sauberg Tradition Reserve
    Groiss
    Groiss Grüner Veltliner Sauberg Tradition Reserve
    € 31,48*
    Groiss Ingrid Groiss Braitenpuechtorf Gemichter Satz
    Groiss
    Ingrid Groiss Braitenpuechtorf Gemichter Satz
    € 13,96*
    Groiss Groiss Riesling Braitenpuechtorff
    Groiss
    Groiss Riesling Braitenpuechtorff
    € 17,98*
    Groiss Riesling Ried Auf der Henne Reserve
    Groiss
    Riesling Ried Auf der Henne Reserve
    € 32,77*
    Groiss Groiss Grüner Veltliner Braitenpuechtorff
    Groiss
    Groiss Grüner Veltliner Braitenpuechtorff
    € 21,14*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD