Land
Oostenrijk
Weinbauregion Weinland
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris en mineraal

2022

Groiss Grüner Veltliner Braitenpuechtorff

Groiss, Weinbauregion Weinland

€ 21,14*
0.750l · € 28,19/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Fijne witte wijn uit wijnbouwgebied Weinland, Oostenrijk
  • Grüner Veltliner Braitenpuechtorff met een complex karakter
  • Uitstekende kwaliteit, zorgvuldig geproduceerd door een ervaren wijnmaker
  • Smaakbeleving met tonen van appel en citrusfruit
  • Ideaal voor fijnproevers, bij lichte gerechten en vis

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Pfaffl Grüner Veltliner HAID DAC
    Pfaffl
    Grüner Veltliner HAID DAC
    € 10,09*
    Bründlmayer Grüner Veltliner Loiserberg Kamptal DAC 1ÖTW
    Bründlmayer
    Grüner Veltliner Loiserberg Kamptal DAC 1ÖTW
    € 23,51*
    Loimer Gemischter Satz mit ACHTUNG
    Loimer
    Gemischter Satz mit ACHTUNG
    € 24,56*
    Nigl Gruener Veltliner Alte Reben
    Nigl
    Gruener Veltliner Alte Reben
    € 23,00*
    F. X. Pichler Gruener Veltliner DAC Loibner
    F. X. Pichler
    Gruener Veltliner DAC Loibner
    € 26,77*
Beschreibung

Wijn noot: Groiss Grüner Veltliner Braitenpuechtorff

De Groiss Grüner Veltliner Braitenpuechtorff is een uitstekende witte wijn uit de gerenommeerde wijnregio Weinland in Oostenrijk. Deze wijn maakt indruk met zijn elegante frisheid en fijne aroma's van citrusfruit, groene appel en een vleugje witte bloemen. De smaak wordt gekenmerkt door een levendige zuurgraad en een aangename minerale afdronk. De wijn maakt indruk met zijn perfecte balans tussen fruitigheid en structuur. Met zijn heldere, strogele kleur en harmonieuze totaalindruk is deze Grüner Veltliner een ideale begeleider van lichte gerechten zoals vis of groenten, maar ook van gezellige avonden met vrienden. De Groiss Grüner Veltliner Braitenpuechtorff is een kwaliteitswijn die het terroir van de wijnstreek Weinland perfect weerspiegelt en geschikt is voor elke gelegenheid.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Groiss Grüner Veltliner Braitenpuechtorff

Omdat de Groiss Grüner Veltliner Braitenpuechtorff een frisse, fruitige wijn is, past hij goed bij lichte gerechten met verse kruiden en groenten. Enkele suggesties zijn: - Groene asperges met citroenvinaigrette en parmezaan - Risotto met doperwten en munt - Gebakken garnalen met knoflook en peterselie - Gegrilde kip met een marinade van citroen, tijm en olijfolie - Gebakken geitenkaas met rucola en tomaten - Aziatische kippenpan met groenten en gember - Salade met radijsjes, komkommer en een lichte yoghurtdressing. Over het algemeen past een Grüner Veltliner ook goed bij lichte visgerechten of soepen en stoofschotels met groenten en kruiden.

Groiss

Groiss de wijnmaker achter Groiss Grüner Veltliner Braitenpuechtorff

Groiss, een wijnmaker uit de wijnstreek Weinland, staat bekend om zijn eersteklas wijnen. Al vele jaren zet hij zich met passie in voor het produceren van wijnen van de hoogste kwaliteit en heeft hij naam gemaakt in de branche. Zijn wijngaarden liggen op de zonnige heuvels van het Weinviertel en bieden ideale omstandigheden voor het verbouwen van verschillende druivensoorten. De wijnmaker hecht bijzonder veel belang aan de voorzichtige en duurzame teelt van zijn wijngaarden om het beste uit elke druif te halen. De wijnen van Groiss maken indruk met hun heldere structuur, fijne balans en kenmerkende aroma's. Of het nu gaat om frisse Grüner Veltliner, elegante Chardonnay of krachtige Zweigelt - elke wijn is uniek en een expressie van het terroir. Groiss heeft een goed gevoel voor het juiste moment om zijn wijnen te oogsten en te bewaren. De zorgvuldig geselecteerde eiken of acacia vaten geven de wijnen een aangename volheid en flatteren het gehemelte. Vandaag de dag is het wijnhuis Groiss een familiebedrijf waar de liefde voor de natuur en het vakmanschap wordt geleefd. Hier wordt traditie gecombineerd met innovatie en het resultaat zijn indrukwekkende wijnen.


Weinbauregion Weinland

Weinbauregion Weinland het teeltgebied van de Groiss Grüner Veltliner Braitenpuechtorff

Als sommelier bied ik je inzicht in de charmante Oostenrijkse wijnregio Weinland. Dit heerlijke bucolische gebied, dat de provincies Neder-Oostenrijk, Wenen en Burgenland doorkruist, is de grootste van de vier bovengenoemde kwaliteitswijngebieden in Oostenrijk. Weinland is het hart van de Oostenrijkse wijncultuur, met wijngaarden die zich uitstrekken over glooiende heuvels, langs schilderachtige rivieroevers en door historische dorpjes. Hier kun je de zorg, passie en het erfgoed voelen die in elke fles wijn gegraveerd staan die dit land produceert. Neder-Oostenrijk, als grootste wijnbouwgebied van het land, is een hoorn des overvloeds van microklimaten en bodems die een ongelooflijke verscheidenheid aan wijnstijlen produceren. Hier vallen vooral de droge en geurige witte wijnen op, zoals Grüner Veltliner en Riesling, die fascineren door hun frisheid en mineraliteit. De regio Burgenland, bekend om zijn krachtige en kruidige rode wijnen, is de thuisbasis van de inheemse druivensoorten Zweigelt en Blaufränkisch. Burgenland staat ook bekend om zijn uitstekende zoete wijnen, waaronder de wereldberoemde Trockenbeerenauslesen. Wenen, de enige hoofdstad ter wereld met een aanzienlijke wijnbouw in het stadsgebied, is vooral beroemd om zijn Wiener Gemischter Satz. Hierbij worden verschillende druivensoorten samen in één wijngaard verbouwd, geoogst en verwerkt, wat resulteert in een wijn met een uniek complex smaakprofiel. Een reis door wijnland is een feest voor de zintuigen. Naast de fascinerende wijncultuur valt hier ook een veelheid aan culinaire hoogstandjes en historische bezienswaardigheden te ontdekken. Het is dan ook geen wonder dat het wijnland tegenwoordig wordt beschouwd als een topbestemming voor wijnliefhebbers over de hele wereld. In wezen biedt het Oostenrijkse wijnland een opmerkelijke diversiteit aan wijnsoorten en -stijlen, ontstaan uit een mix van microklimaat, bodem en traditionele wijnbouwvaardigheden. Het is het levende bewijs van hoe natuurlijkheid, vakmanschap en passie samenkomen.



Groiss Grüner Veltliner Braitenpuechtorff wordt geproduceerd door Groiss in het teeltgebied Weinbauregion Weinland in Oostenrijk.
Als je Groiss Grüner Veltliner Braitenpuechtorff lekker vond, vind je de andere wijnen van Groiss misschien ook lekker.
Groiss en Groiss Grüner Veltliner Braitenpuechtorff zijn afkomstig van Weinbauregion Weinland.

Details

Extra informatie: Groiss Grüner Veltliner Braitenpuechtorff

Naam Groiss Grüner Veltliner Braitenpuechtorff
Wijnbouwgebied Weinbauregion Weinland
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten Grüner Veltliner
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weingut Ingrid Groiss, , Breitenwaida, Österreich
Wijnmaker Groiss

€ 21,14*
0.750l·€ 28,19/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Groiss

    Groiss Groiss Grüner Veltliner Sauberg Tradition Reserve
    Groiss
    Groiss Grüner Veltliner Sauberg Tradition Reserve
    € 31,48*
    Groiss Ingrid Groiss Braitenpuechtorf Gemichter Satz
    Groiss
    Ingrid Groiss Braitenpuechtorf Gemichter Satz
    € 13,96*
    Groiss Groiss Riesling Braitenpuechtorff
    Groiss
    Groiss Riesling Braitenpuechtorff
    € 17,98*
    Groiss Riesling Ried Auf der Henne Reserve
    Groiss
    Riesling Ried Auf der Henne Reserve
    € 32,77*
    Groiss Groiss Grüner Veltliner Braitenpuechtorff
    Groiss
    Groiss Grüner Veltliner Braitenpuechtorff
    € 21,14*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD