Land
Oostenrijk
Wagram
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fijn & aromatisch

2020

Grüner Veltliner Schlossberg 1.ÖTW Magnum (1,5l)

Fritsch, Wagram

Normale prijs: € 56,04

Special Price € 51,07*

1.5l · € 34,05/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • 1e ÖTW Magnum witte wijn van heerlijke frisheid en elegantie.
  • Het merk Schlossberg onderscheidt zich door zijn gepolijste mineraliteit
  • Eersteklas witte wijn uit het gerenommeerde teeltgebied Wagram
  • Fijne citrustonen met stimulerend wijnsteenzuur kenmerken de smaak
  • Imposante fles van 1,5 liter, perfect voor speciale gelegenheden

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Nikolaihof Wachau Grüner Veltliner Federspiel trocken (Gefüllt in 2022) late release Magnum (1,5l)
    Nikolaihof Wachau
    Grüner Veltliner Federspiel trocken (Gefüllt in 2022) late release Magnum (1,5l)
    € 68,65*
    Lenzmark Grüner Veltliner New Chapter Magnum (1,5l)
    Lenzmark
    Grüner Veltliner New Chapter Magnum (1,5l)
    € 57,74*
    F. X. Pichler Riesling Ried Steinertal DAC
    F. X. Pichler
    Riesling Ried Steinertal DAC
    € 67,57*
    F. X. Pichler Riesling Ried Loibenberg DAC
    F. X. Pichler
    Riesling Ried Loibenberg DAC
    € 67,57*
    Nikolaihof Wachau Grüner Veltliner Federspiel (Gefüllt in 04/2024) late release
    Nikolaihof Wachau
    Grüner Veltliner Federspiel (Gefüllt in 04/2024) late release
    € 71,76*
Beschreibung

Wijn noot: Grüner Veltliner Schlossberg 1.ÖTW Magnum (1,5l)

Locatie-informatie: De wijngaarden rond het voormalige kasteel Winkelberg hellen naar het zuiden en liggen op een plateau achter de rand van het Wagram. Onder de dikke, vruchtbare lösslaag liggen terrassen van de Donau uit de koude periode en daar weer onder kleiige, siltige, Miocene mariene sedimenten met zandpakketten die wijzen op periodieke stormen. Sprankelend, intens goudgeel. De 2020 Grüner Veltliner Ried Schlossberg 1.ÖTW toont krachtig, sappig fruit en veel kruiden in de neus. De geur van gedroogde abrikozen, mango en sinaasappel combineert met fulminante bloemengeuren en exotische specerijen zoals kaneel en kardemom. Het geheel wordt omhuld door een aardse en steenachtige diepte die wijst op zijn waanzinnig ontwikkelingspotentieel. In de mond is hij strak en veeleisend. Het zoetige fruit gaat gepaard met een mooi stimulerende zuurgraad en uitgesproken zilte toetsen. Ondersteund door de kruidige noot in de neus en een pikante tanninestructuur hebben we hier te maken met een prachtige langeafstandsloper die nog meer kan winnen met een beetje rijpheid. ; Proefnotitie door Christina Hilker van 17.11.2021, Copyright Christina Hilker

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Grüner Veltliner Schlossberg 1.ÖTW Magnum (1,5l)

Rode biet op rucola met gekonfijte walnoten en sinaasappelpartjes (Groenten & Vegetarisch) ; Varkensfilet in cider met Calvados appels en aardappelpuree (Vlees) ; Gevogelte rolletjes met maïs vulling en couscous, geserveerd met koriander mayonaise (Gevogelte)

Fritsch

Fritsch de wijnmaker achter Grüner Veltliner Schlossberg 1.ÖTW Magnum (1,5l)

Fritsch uit de regio Wagram is een van de meest gerenommeerde wijnproducenten van heel Oostenrijk. De familie Fritsch verbouwt al generaties lang druiven op de vruchtbare grond van het Wagram. Met passie en veel aandacht voor detail cultiveert wijnmaker Fritsch zijn wijngaarden en produceert hij wijnen die niet alleen in Oostenrijk maar ook internationaal worden erkend. De combinatie van moderne technologie en traditioneel vakmanschap stelt wijnmaker Fritsch in staat om eersteklas wijnen te produceren. De focus ligt op typische regionale wijnen, zoals Grüner Veltliner en Riesling, maar ook op meer experimentele en ongebruikelijke variëteiten. De wijnen van Fritsch kenmerken zich door hun elegantie, mineraliteit en frisheid. De wijngaarden van Fritsch zijn ideaal gelegen aan het Wagram. De zon, de lichte kalk- en kiezelbodems en het klimaat op het Wagram creëren ideale omstandigheden voor wijnbouw. Fritsch vertrouwt op natuurlijke teelt en gebruikt geen pesticiden of kunstmest. Het wijnhuis Fritsch overtuigt niet alleen met zijn uitstekende wijnen, maar ook met zijn gezellige ambiance. De traditie van het wijnhuis en de liefde voor detail zijn voelbaar in elke hoek van het landgoed. In de eigen Heurigen worden gasten getrakteerd op regionale specialiteiten en de eersteklas wijnen van Fritsch. Wie op zoek is naar uitstekende wijnen die het terroir van Wagram perfect weerspiegelen, moet zeker de wijnen van Fritsch proberen. Het wijnhuis Fritsch is een ware schat van de regio Wagram en een must voor wijnkenners en fijnproevers.


Wagram

die Rebsorte des Grüner Veltliner Schlossberg 1.ÖTW Magnum (1,5l)



Wagram

Wagram het teeltgebied van de Grüner Veltliner Schlossberg 1.ÖTW Magnum (1,5l)

Op het eerste gezicht betovert het Oostenrijkse wijnbouwgebied Wagram met zijn idyllische schoonheid, gekenmerkt door de weelderige uitgestrektheid van de riviervallei van de Donau. Maar achter deze schilderachtige achtergrond ligt een wijngaardgebied van meer dan 2.720 hectare dat een buitengewone verscheidenheid aan wijnen produceert. Hier, in het hart van Oostenrijk, vindt men een veelzijdige mix van bodemsoorten, variërend van klei en zand tot grind en löss, die anders zelden in zo'n pure vorm te vinden zijn. De bodems, gevormd door de Donau uit de ijstijd, zijn bijzonder goed belucht en slaan warmte optimaal op, wat de wijnstokken ten goede komt en een doorslaggevende invloed heeft op de wijnkwaliteit. De overheersende druivensoort van Wagram is Grüner Veltliner. Deze witte wijn met een sterk karakter heeft zijn zeer specifieke karakter ontwikkeld op de lössbodems van het Wagram. Vol, kruidig en met de typische 'Pfefferl' getuigt hij van het speciale karakter van dit wijngebied. Even opmerkelijk is de Rote Veltliner, een autochtone specialiteit van het Wagram, die opvalt door zijn geurige en fruitige karakter. Voor mij als sommelier zijn de wijnen van het Wagram bijzonder spannend, omdat ze de expressie van het oorspronkelijke terroir op de zintuigen overbrengen zoals bijna geen enkel ander regionaal wijnlandschap. Ze zijn een uitdrukking van het klimaat, de bodem en de traditie, maar ook van het vakmanschap en de toewijding van de wijnboeren uit deze regio. De diversiteit van het Wagram wordt niet alleen weerspiegeld in het wijnassortiment, maar ook in de idyllische wijndorpen en kelderstraatjes. Elke druppel wijn uit deze onvergelijkbaar mooie regio vertelt zijn eigen verhaal en brengt je dichter bij de liefde voor het land en de mensen. Het is altijd een genoegen om de meest uiteenlopende vertegenwoordigers van dit fascinerende wijngebied te ontdekken en met elkaar te delen. Maar één ding blijft altijd onveranderd: De authenticiteit en het onmiskenbare karakter van Wagram, dat je in elk glas proeft.



Grüner Veltliner Schlossberg 1.ÖTW Magnum (1,5l) wordt geproduceerd door Fritsch in het teeltgebied Wagram in Oostenrijk.
Als je Grüner Veltliner Schlossberg 1.ÖTW Magnum (1,5l) lekker vond, vind je de andere wijnen van Fritsch misschien ook lekker.
Fritsch en Grüner Veltliner Schlossberg 1.ÖTW Magnum (1,5l) zijn afkomstig van Wagram.

Details

Extra informatie: Grüner Veltliner Schlossberg 1.ÖTW Magnum (1,5l)

Naam Grüner Veltliner Schlossberg 1.ÖTW Magnum (1,5l)
Wijnbouwgebied Wagram
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2020
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten Grüner Veltliner
Rebsorte Grüner Veltliner
Serveertemperatuur 12°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Weinberghof Fritsch, Oberstockstall 24, A-3470 Kirchberg am Wagram / Austria, Bio-Zertifikat: AT-BIO-402
Wijnmaker Fritsch

UVP
€ 56,04
€ 51,07*
1.5l·€ 34,05/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Fritsch

    Fritsch Materia Prima
    Fritsch
    Materia Prima
    € 25,07*
    Fritsch Grüner Veltliner Steinberg
    Fritsch
    Grüner Veltliner Steinberg
    € 13,18*
    Fritsch Grüner Veltliner Schlossberg 1.ÖTW Magnum (1,5l)
    Fritsch
    Grüner Veltliner Schlossberg 1.ÖTW Magnum (1,5l)
    € 51,07*
    Fritsch Pinot Noir P
    Fritsch
    Pinot Noir P
    € 41,10*
    Fritsch Grüner Veltliner Wagram
    Fritsch
    Grüner Veltliner Wagram
    € 11,11*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD