Land
Frankrijk
Südfrankreich
Sorte
Rode wijn
Stilisik
sterk & kruidig
Gold
Medaille
Berlin Wine Trophy

2022

Cabernet-Syrah Les Belles Lavandières Pays d’Oc IGP

Union des Vignerons, Südfrankreich

€ 9,57*
0.75l · € 12,76/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Harmonieuze rode wijn uit het zuiden van Frankrijk.
  • Combinatie van Cabernet en Syrah druivensoorten.
  • Complexe smaken van rijp rood en zwart fruit.
  • Intense kruidige tonen door rijping in eiken vaten.
  • IGP kwaliteitsbelofte van Pays d'Oc.

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Château Petit Bois Château Petit Bois Lussac Saint-Emilion
    Château Petit Bois
    Château Petit Bois Lussac Saint-Emilion
    € 11,53*
    Château d
    Château d'Aussières
    Aussières Renaissance Rouge Aude IGT
    € 11,09*
    Gérard Bertrand Héritage 118 Cabernet Sauvignon / Syrah
    Gérard Bertrand
    Héritage 118 Cabernet Sauvignon / Syrah
    € 11,10*
    Château Majoureau Château Majoureau Bordeaux supérieur AOC
    Château Majoureau
    Château Majoureau Bordeaux supérieur AOC
    € 8,38*
    Château Cleyrac Château Cleyrac Bordeaux rouge AOC
    Château Cleyrac
    Château Cleyrac Bordeaux rouge AOC
    € 7,65*
Beschreibung

Wijn noot: Cabernet-Syrah Les Belles Lavandières Pays d’Oc IGP

Prachtige helderrode, expressieve kleur. Rijk, intens en complex met subtiele tonen van viooltjes en zwarte bessen, met fijne geroosterde tonen en hints van hout. Heerlijk zacht in de mond, met een volle body en een onvergetelijke afdronk! De Cabernet Sauvignon en Syrah wijnstokken groeien op de warme, klimatologisch begunstigde sites van de Languedoc in de buurt van Béziers en rijpen onder invloed van het heersende mediterrane klimaat. De natuurlijk beperkte opbrengsten zorgen voor een perfecte fenolische rijpheid en een wijn met een prachtige, uitmuntende harmonie. De vinificatie gebeurt traditioneel in cementtanks bij een gecontroleerde temperatuur met toevoeging van geselecteerde gisten. Een paar maanden rijping in Franse eik brengt de volle smaak naar boven voordat de wijn wordt gebotteld en vrijgegeven voor de verkoop. De coöperatie Union des Vignerons is gevestigd in Cruzy, ten zuiden van de wijngaarden van Saint-Chinian, op 30 kilometer van de historische stad Béziers in Languedoc-Roussillon. Cruzy wordt omringd door cipressen en eikenbossen in een zonnig gebied met een mediterraan klimaat. De coöperatie werd opgericht in 1932 en heeft nu ongeveer 400 leden die ongeveer 2000 hectare wijngaarden bewerken en 140.000 hectoliter wijn produceren. Ongeveer 80% van de productie bestaat uit rode wijnen, die hier uitstekend gedijen op overwegend kalkhoudende kleigrond bedekt met silica. Witte wijnen zijn goed voor 20% van de productie. De Union des Vignerons heeft de harten van wijnliefhebbers wereldwijd veroverd met haar moderne kelderfaciliteiten en traditionele wijnbouwmethoden.

Awards

Awards für Cabernet-Syrah Les Belles Lavandières Pays d’Oc IGP

Gouden medaille op de Berlin Wine Trophy voor het wijnjaar 2015.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Cabernet-Syrah Les Belles Lavandières Pays d’Oc IGP

Bij een aanbevolen serveertemperatuur van ongeveer 17-18°C. een heerlijke begeleider van rood vlees en kazen van gemiddelde leeftijd. Ook overtuigend als aperitief!

Union des Vignerons

Union des Vignerons de wijnmaker achter Cabernet-Syrah Les Belles Lavandières Pays d’Oc IGP

De Union des Vignerons uit het zuiden van Frankrijk is een vereniging van wijnboeren die zich toelegt op de productie van kwaliteitswijnen in de zonovergoten regio Languedoc. Sinds 1967 zetten ze zich in voor het behoud van lokale tradities en het promoten van duurzame landbouw. Het resultaat is wijnkwaliteit die wordt gekenmerkt door een karakteristiek aroma, uitstekende biologische kwaliteit en een onvergelijkbaar terroir. De Union des Vignerons verwerkt alleen handgeplukte druiven en vertrouwt op natuurlijke gisting en rijping in oude eiken vaten. Dit levert wijnen op met een harmonieuze samenstelling van fruit, hout, mineralen en kruidige tonen. De combinatie van moderne technologie en traditioneel wijnmaken stelt de Union des Vignerons in staat om bekroonde wijnen van wereldklasse te produceren. Of het nu rode wijn, witte wijn of rosé is - Winzer Union des Vignerons biedt een onvergetelijke smaakervaring en oprecht plezier uit Zuid-Frankrijk.


Südfrankreich

Südfrankreich het teeltgebied van de Cabernet-Syrah Les Belles Lavandières Pays d’Oc IGP

Zuid-Frankrijk, een regio die in mijn ogen als sommelier het Franse wijnerfgoed belichaamt. Zuid-Frankrijk strekt zich uit van de Rhônevallei tot de schilderachtige en zonovergoten Provence en Languedoc en Roussillon, en omvat een eindeloze variëteit aan terroirs en microklimaten. De benijdenswaardige geografische ligging confronteert wijngaarden met de warme mediterrane zon, verfrissende briesjes en een rijke diversiteit aan bodems, variërend van kalkrijke klei tot leisteenrijke heuvels. Zuid-Frankrijk staat synoniem voor uitstekende wijnen die het karakter en de essentie van hun terroir perfect vatten. Zodra je neus kennismaakt met een slok Côtes du Rhône, Minervois of Côtes de Provence, herken je meteen de aromatische diversiteit en complexiteit die wordt gecreëerd door de unieke mix van autochtone en internationale druivenrassen. Grenache, Syrah en Mourvèdre gedijen hier goed naast cabernet sauvignon, chardonnay en merlot, en elke wijn zit vol persoonlijkheid: krachtig en mannelijk uit de Rhônevallei, sierlijk en subtiel uit de Provence, rustiek en aards uit de Languedoc. En ook de roséwijnen zullen je betoveren met hun delicate, bloemige en fruitige karakter, waarbij de bessen op precies het juiste moment van rijpheid worden gevangen. Maar het beste aan Zuid-Frankrijk is de harmonie die diep geworteld is in de wijntraditie en weerspiegeld wordt in de ongelooflijk evenwichtige en gestructureerde wijnen. Het respect voor de natuur dat herkenbaar in elke fles is verwerkt, maakt Zuid-Frankrijk tot een niet te missen halte op elke wijnreis. Ontdek Zuid-Frankrijk en laat je betoveren door zijn authenticiteit, zijn eerlijkheid en zijn onmiskenbare charme. Het is een regio die, hoe vaak je hem ook bezoekt, je altijd zal verrassen en waarvan de wijnen vol verhalen en emoties zitten die er gewoon op wachten om ontdekt te worden.



Cabernet-Syrah Les Belles Lavandières Pays d’Oc IGP wordt geproduceerd door Union des Vignerons in het teeltgebied Südfrankreich in Frankrijk.
Als je Cabernet-Syrah Les Belles Lavandières Pays d’Oc IGP lekker vond, vind je de andere wijnen van Union des Vignerons misschien ook lekker.
Union des Vignerons en Cabernet-Syrah Les Belles Lavandières Pays d’Oc IGP zijn afkomstig van Südfrankreich.

Details

Extra informatie: Cabernet-Syrah Les Belles Lavandières Pays d’Oc IGP

Naam Cabernet-Syrah Les Belles Lavandières Pays d’Oc IGP
Wijnbouwgebied Südfrankreich
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten 50% Cabernet Sauvignon, 50% Syrah
Wijnverwerking De Cabernet Sauvignon en Syrah wijnstokken groeien op de warme, klimatologisch gunstige plaatsen van de Languedoc nabij Béziers en rijpen onder invloed van het heersende mediterrane klimaat. De natuurlijk beperkte opbrengsten zorgen voor een perfecte fenolische rijpheid en een wijn met een prachtige, uitmuntende harmonie. De vinificatie gebeurt traditioneel in cementtanks bij een gecontroleerde temperatuur met toevoeging van geselecteerde gisten. Een paar maanden rijping in Franse eik brengt de volle smaken naar boven voordat de wijn wordt gebotteld en vrijgegeven voor de verkoop.
Restsuiker (g/l) 9,6 g/l
Zuurgraad (g/l) 3,4 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler CPR Les Hauts de Montrouge, Route d'Aire sur Adour, 32110 Nogaro, Frankreich
Wijnmaker Union des Vignerons

€ 9,57*
0.75l·€ 12,76/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Union des Vignerons

    Union des Vignerons Entredoux - Colombard Côtes de Gascogne IGP
    Union des Vignerons
    Entredoux - Colombard Côtes de Gascogne IGP
    € 6,67*
    Union des Vignerons Malbec Leval Pays d’Oc IGP
    Union des Vignerons
    Malbec Leval Pays d’Oc IGP
    € 7,19*
    Union des Vignerons Cabernet-Syrah Les Belles Lavandières Pays d’Oc IGP
    Union des Vignerons
    Cabernet-Syrah Les Belles Lavandières Pays d’Oc IGP
    € 9,57*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD