Land
Frankrijk
Languedoc-Roussillon
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2021

Aussières Renaissance Rouge Aude IGT

Château d'Aussières, Languedoc-Roussillon

Normale prijs: € 11,09

Special Price € 11,02*

0.75l · € 14,69/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rode wijn uit de Languedoc in Frankrijk.
  • Fijne tonen van donkere bessen en kruiden
  • Robuust en harmonieus met zachte tannines
  • Ideaal bij rood vlees, wild en kaas
  • Aussières Renaissance Rouge Aude IGT Klasse

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Château Petit Bois Château Petit Bois Lussac Saint-Emilion
    Château Petit Bois
    Château Petit Bois Lussac Saint-Emilion
    € 11,53*
    Gérard Bertrand Héritage 118 Cabernet Sauvignon / Syrah
    Gérard Bertrand
    Héritage 118 Cabernet Sauvignon / Syrah
    € 11,10*
    Union des Vignerons Cabernet-Syrah Les Belles Lavandières Pays d’Oc IGP
    Union des Vignerons
    Cabernet-Syrah Les Belles Lavandières Pays d’Oc IGP
    € 9,57*
    Château Cleyrac Château Cleyrac Bordeaux rouge AOC
    Château Cleyrac
    Château Cleyrac Bordeaux rouge AOC
    € 7,65*
    Château Bellevue Saint-Martin Château Bellevue Saint-Martin Montagne Saint Emilion AOC
    Château Bellevue Saint-Martin
    Château Bellevue Saint-Martin Montagne Saint Emilion AOC
    € 12,56*
Beschreibung

Wijn noot: Aussières Renaissance Rouge Aude IGT

Een Languedocwijn volgens het boekje - gevinifieerd op Château d'Aussières. Intens bessenfruit, zoethout, kruiden, zacht en charmant in de mond met een verleidelijk mediterraan karakter. Een geslaagde cuvée, aangenaam en sensueel, elegant, geraffineerd en rechttoe rechtaan. Aussières Rouge is een aantrekkelijke Zuid-Franse wijn met klasse voor elke gelegenheid, die ook de beroemde naam Rothschild (Lafite) draagt.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Aussières Renaissance Rouge Aude IGT

Er zijn verschillende gerechten die goed kunnen samengaan met de rode wijn Aussières Renaissance Rouge Aude IGT van Château d'Aussières, zoals: - Gegrilde steak, rundvlees of lamsvlees met kruiden - Gestoofd vlees zoals rundergoulash of rosbief - Wildgerechten zoals hertenstoofpot of wild zwijn - Rijpe kazen zoals Roquefort of Comté - Pure chocolade of chocoladedesserts Over het algemeen gaat de wijn goed samen met krachtige en aromatische gerechten met rijke sauzen of kruiden.

Château d'Aussières

Château d'Aussières de wijnmaker achter Aussières Renaissance Rouge Aude IGT

Château d'Aussières is een gerenommeerd wijnhuis in de schilderachtige Languedoc, een van de mooiste regio's van Frankrijk. Het wijnhuis ligt in een adembenemend landschap, omringd door de majestueuze Pyreneeën en de Middellandse Zee. De wijnmakers van Château d'Aussières produceren wijnen van onvergelijkbare kwaliteit, beïnvloed door de weelderige mediterrane flora en fauna. Het landgoed heeft een lange geschiedenis en werd al in de 19e eeuw gesticht. Sindsdien heeft Château d'Aussières een uitstekende reputatie opgebouwd voor zijn bekroonde wijnen. De wijngaarden van het domein worden gekenmerkt door een uniek microklimaat, met een mediterraan klimaat met zachte winters en hete, droge zomers. De wijnmakers van Château d'Aussières zijn gepassioneerd over hun werk en zijn trots op het produceren van wijnen van de hoogste kwaliteit. Hun assortiment omvat een verscheidenheid aan wijnen, van diepe rode wijnen tot frisse witte wijnen. De boerderij legt vooral de nadruk op duurzaamheid en milieubewust boeren, en Château d'Aussières is een essentiële stop voor wijnliefhebbers en bezoekers van de regio. Hier kun je de wijnen van de boerderij proeven, een rondleiding door de wijnkelder krijgen en je laten betoveren door de schoonheid van het omringende landschap. De wijnboeren van Château d'Aussières kijken ernaar uit om je hun beste wijnen te presenteren en je verblijf onvergetelijk te maken.


Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon het teeltgebied van de Aussières Renaissance Rouge Aude IGT

De Languedoc, gelegen in het zuidwesten van Frankrijk langs de Middellandse Zee, is een betoverende uithoek van de wereld, ook wel bekend als het 'Californië van Frankrijk' en het grootste aaneengesloten wijnbouwgebied ter wereld. Als sommelier waardeer ik de Languedoc om zijn diversiteit, innovatie en compromisloze toewijding aan kwaliteit, waar je alles kunt vinden van zonovergoten, rijpe rode wijnen tot frisse, frisse witte wijnen en zelfs uitzonderlijk mooie rosés. De bodem, een samenstelling van kalksteen, leisteen en mergel, geeft de wijnen een indrukwekkende mineraliteit en diepte. De belangrijkste druivenrassen hier zijn Carignan en Grenache voor rode en roséwijnen en Picpoul, Bourboulenc en Grenache Blanc voor de witte wijnen. Maar ook internationaal bekende druivenrassen als Syrah, Chardonnay en Sauvignon Blanc worden met succes verbouwd. De klimatologische invloed van de Middellandse Zee mag niet onderschat worden. Terwijl de hete, droge zomers bevorderlijk zijn voor de rijping van de druiven, zorgen de koele mediterrane winden voor voldoende vocht en behouden ze de frisheid en zuurgraad van de wijnen. De Languedoc staat niet alleen bekend om zijn kwantitatieve productie, maar ook om zijn moedige wijnmakers die altijd bereid zijn om te experimenteren en de grenzen van het mogelijke op te zoeken. Zij hebben de Languedoc getransformeerd van wat ooit een goedkope wijnproducent was tot een wijngebied van wereldklasse, en de biologische wijnbeweging, die hier een sterke voet aan de grond heeft, is bijzonder opmerkelijk. Veel wijnmakers in de Languedoc werken op een duurzame en milieuvriendelijke manier, met veel respect voor hun omgeving en het behoud van hun terroirs. In de neus onthullen de wijnen van de Languedoc een fascinerende verscheidenheid aan aroma's, van donkere bessen en kruiden tot florale tonen en hints van garrigue, de typische zuidelijke kruidachtige heide. In de mond zijn ze vol, gestructureerd en complex, altijd met een vleugje mediterrane warmte. Al deze factoren maken van de Languedoc een



Aussières Renaissance Rouge Aude IGT wordt geproduceerd door Château d'Aussières in het teeltgebied Languedoc-Roussillon in Frankrijk.
Als je Aussières Renaissance Rouge Aude IGT lekker vond, vind je de andere wijnen van Château d'Aussières misschien ook lekker.
Château d'Aussières en Aussières Renaissance Rouge Aude IGT zijn afkomstig van Languedoc-Roussillon.

Details

Extra informatie: Aussières Renaissance Rouge Aude IGT

Naam Aussières Renaissance Rouge Aude IGT
Wijnbouwgebied Languedoc-Roussillon
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten Cabernet Sauvignon 70%, Syrah 30%
Serveertemperatuur 18°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Domaines Barons de Rothschild (lafite), 33 rue de La Baume, 75008 Paris, France
Wijnmaker Château d'Aussières

UVP
€ 11,09
€ 11,02*
0.75l·€ 14,69/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Château d'Aussières

    Château d
    Château d'Aussières
    Aussieres Renaissance Chardonnay Aude IGP
    € 10,07*
    Château d
    Château d'Aussières
    Aussières Renaissance Rouge Aude IGT
    € 11,02*
    Château d
    Château d'Aussières
    Blason d'Aussières Corbières AOC Magnum (1,5l)
    € 32,36*
    Château d
    Château d'Aussières
    Blason d'Aussières Corbières AOC Magnum (1,5l)
    € 42,71*
    Château d
    Château d'Aussières
    Château d'Aussieres Corbières
    € 31,68*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD