Preistipp
Prijs tip!
Land
Frankrijk
Languedoc-Roussillon
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen
Rabatt
-14%

2019

Château d'Aussieres Corbières

Château d'Aussières, Languedoc-Roussillon

Normale prijs: € 36,95

Special Price € 31,68*

0.75l · € 42,24/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Topklasse rode wijn uit de Languedoc
  • Intense smaken van zwart fruit en kruiden
  • Perfect bij rood vlees en wildgerechten
  • Goed bewaarpotentieel en aantrekkelijke presentatie in de fles
  • Onderscheiden door gerenommeerde wijncritici

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Familie Fauchey Château Paret Castillon Côtes de Bordeaux AC
    Familie Fauchey
    Château Paret Castillon Côtes de Bordeaux AC
    € 8,95*
    Barons de Rothschild Lafite Les Légendes R Médoc Bordeaux AOC
    Barons de Rothschild Lafite
    Les Légendes R Médoc Bordeaux AOC
    € 17,93*
    Barons de Rothschild Lafite Les Légendes R Bordeaux Rouge AOC
    Barons de Rothschild Lafite
    Les Légendes R Bordeaux Rouge AOC
    € 12,13*
    Trapet Alsace Chapelle 1441 rouge
    Trapet Alsace
    Chapelle 1441 rouge
    € 33,86*
    Château d
    Château d'Aiguilhe
    Château d'Aiguilhe Côtes de
    € 24,88*
Beschreibung

Wijn noot: Château d'Aussieres Corbières

De Grand Vin, die slechts in kleine hoeveelheden wordt geproduceerd, heeft een grote dichtheid en finesse. Alleen druiven van de beste percelen worden gebruikt. De wijn rijpt 12-16 maanden in barriques, waarvan 40% nieuw hout. Een zekere kanshebber voor de troon van de beste Corbières!
Restsuiker:3.67 / Zuurgraad:1.0

Awards

Awards für Château d'Aussieres Corbières

Decanter: Bronzen medaille JG 2013-Decanter World Wine Award 2016

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Château d'Aussieres Corbières

Omdat Château d'Aussieres Corbières een volle rode wijn is, raden we aan om hem te combineren met gerechten die qua smaak en aroma op hetzelfde niveau staan. Enkele suggesties: - Gegrild of gebraden rund- of lamsvlees, bijvoorbeeld een sappige steak of een lamsbout met kruiden en olijfolie. De wijn harmonieert goed met de intense smaken en delicate textuur van het vlees - Wildgerechten zoals hertenzadel, hertenfilet of gebraden wild zwijn. De wijn vult de kruidige en aardse smaak van het wild aan en brengt zijn eigen tonen van bessen en specerijen in het spel - Gerechten met sterke tomatensauzen of groentestoofpotjes, bijvoorbeeld een ratatouille of een aubergineschotel. De wijn heeft genoeg structuur en fruitigheid om de rijke smaak van de groenten bij te houden - Kaasplateaus met sterke soorten zoals gerijpte Cheddar, Roquefort of Parmezaan. De wijn heeft genoeg gewicht en tannines om de smaak en vetheid van de kazen in balans te brengen - Chocoladedesserts of desserts met donkere bessen, bijvoorbeeld een chocolademousse of een bessentaart. De wijn heeft genoeg fruitigheid en zoetheid om te harmoniëren met de smaken van het dessert en een afgerond totaalaroma te creëren.

Château d'Aussières

Château d'Aussières de wijnmaker achter Château d'Aussieres Corbières

Château d'Aussières is een gerenommeerd wijnhuis in de schilderachtige Languedoc, een van de mooiste regio's van Frankrijk. Het wijnhuis ligt in een adembenemend landschap, omringd door de majestueuze Pyreneeën en de Middellandse Zee. De wijnmakers van Château d'Aussières produceren wijnen van onvergelijkbare kwaliteit, beïnvloed door de weelderige mediterrane flora en fauna. Het landgoed heeft een lange geschiedenis en werd al in de 19e eeuw gesticht. Sindsdien heeft Château d'Aussières een uitstekende reputatie opgebouwd voor zijn bekroonde wijnen. De wijngaarden van het domein worden gekenmerkt door een uniek microklimaat, met een mediterraan klimaat met zachte winters en hete, droge zomers. De wijnmakers van Château d'Aussières zijn gepassioneerd over hun werk en zijn trots op het produceren van wijnen van de hoogste kwaliteit. Hun assortiment omvat een verscheidenheid aan wijnen, van diepe rode wijnen tot frisse witte wijnen. De boerderij legt vooral de nadruk op duurzaamheid en milieubewust boeren, en Château d'Aussières is een essentiële stop voor wijnliefhebbers en bezoekers van de regio. Hier kun je de wijnen van de boerderij proeven, een rondleiding door de wijnkelder krijgen en je laten betoveren door de schoonheid van het omringende landschap. De wijnboeren van Château d'Aussières kijken ernaar uit om je hun beste wijnen te presenteren en je verblijf onvergetelijk te maken.


Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon het teeltgebied van de Château d'Aussieres Corbières

De Languedoc-Roussillon is een wijngebied van epische omvang en diversiteit, dat zich uitstrekt van de Spaanse grens tot de Rhône en zo fijn gestemd is als een goed gestemd orkest. Deze regio wordt gekenmerkt door een opwindende verscheidenheid aan terroirs, van het ruige bergachtige terrein tot de weelderige groene valleien en de zonnige mediterrane kusten. Als sommelier en liefhebber van deze stimulerende eenheid van genot, oordeel ik dat Languedoc-Roussillon een onvergelijkbare smeltkroes van traditie en innovatie is. Met wortels die duizenden jaren teruggaan, is dit gebied niet alleen een van de oudste maar ook een van de grootste wijnproducerende regio's ter wereld. De belangrijkste druivenrassen van Languedoc-Roussillon zijn Syrah, Grenache en Carignan voor rode wijnen en Grenache Blanc, Marsanne en Roussanne voor witte wijnen. Deze zorgen voor een indrukwekkende reeks smaakprofielen - van krachtig en fruitig tot kruidig en vol tot verfijnd en elegant. Languedoc-Roussillon weet hoe het de charmes van het mediterrane klimaat moet uitbuiten. De wijngaarden worden getrakteerd op meer dan 300 dagen zon per jaar en de optimale mix van warme dagen en koele nachten biedt ideale omstandigheden voor de druiven om te rijpen. De innovatie in dit gebied is indrukwekkend; wijnmakers zijn voortdurend op zoek naar perfectie, proeven, experimenteren en integreren biodynamische praktijken om aan de hoogste kwaliteitsnormen te voldoen. Vanwege de omvang en diversiteit van de steeds veranderende Languedoc-Roussillon moet je nooit vergeten te blijven proeven, verkennen en ontdekken. Omdat elke slok een nieuw facet met zich meebrengt, een nieuwe ontdekking en een nieuwe waardering voor het artistieke vakmanschap dat in elke druppel gaat, is het echt de moeite waard om deze vaak over het hoofd geziene schat van de Franse wijnwereld van dichtbij te bekijken. Ik verzeker je dat je stukje bij beetje in de ban zult raken van de grote wijnen van Languedoc-Roussillon. L



Château d'Aussieres Corbières wordt geproduceerd door Château d'Aussières in het teeltgebied Languedoc-Roussillon in Frankrijk.
Als je Château d'Aussieres Corbières lekker vond, vind je de andere wijnen van Château d'Aussières misschien ook lekker.
Château d'Aussières en Château d'Aussieres Corbières zijn afkomstig van Languedoc-Roussillon.

Details

Extra informatie: Château d'Aussieres Corbières

Naam Château d'Aussieres Corbières
Wijnbouwgebied Languedoc-Roussillon
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2019
Alcoholgehalte (% vol.) 14.0
Serveertemperatuur °C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Domaines Barons de Rothschild (lafite), 33 rue de La Baume, 75008 Paris, France
Wijnmaker Château d'Aussières

UVP
€ 36,95
€ 31,68*
0.75l·€ 42,24/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Château d'Aussières

    Château d
    Château d'Aussières
    Aussieres Renaissance Chardonnay Aude IGP
    € 10,06*
    Château d
    Château d'Aussières
    Château d'Aussieres Corbières
    € 31,68*
    Château d
    Château d'Aussières
    Aussières Renaissance Rouge Aude IGT
    € 10,34*
    Château d
    Château d'Aussières
    Blason d'Aussières Corbières AOC Magnum (1,5l)
    € 32,36*
    Château d
    Château d'Aussières
    Blason d'Aussières Corbières AOC Magnum (1,5l)
    € 42,71*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD