Land
Frankrijk
Bordeaux
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2021

Château Majoureau Bordeaux supérieur AOC

Château Majoureau, Bordeaux

€ 8,38*
0.75l · € 11,17/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Bordeaux supérieur AOC gecertificeerde rode wijn
  • Uit de wereldberoemde Bordeaux, Frankrijk
  • Zijdezachte tannines en intense smaak
  • Perfecte balans tussen fruitigheid en complexiteit
  • Ideaal bij rood vlees en kaas

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Château Vircoulon Château Vircoulon Bordeaux AOC
    Château Vircoulon
    Château Vircoulon Bordeaux AOC
    € 8,84*
    Univitis Château Les Vergnes Bordeaux Rouge AOP
    Univitis
    Château Les Vergnes Bordeaux Rouge AOP
    € 8,73*
    Château Haut Barry Château Haut Barry Bordeaux Supérieur AOC
    Château Haut Barry
    Château Haut Barry Bordeaux Supérieur AOC
    € 10,07*
    Château Picon Château Picon Bordeaux superieur AOC
    Château Picon
    Château Picon Bordeaux superieur AOC
    € 8,68*
    Fleury Wines Château Bel Air de Perigal Bordeaux AOC
    Fleury Wines
    Château Bel Air de Perigal Bordeaux AOC
    € 8,95*
Beschreibung

Wijn noot: Château Majoureau Bordeaux supérieur AOC

Diepe, robijnrode kleur. Aroma's van rijpe rode bessen in de neus. Expressief in de mond met milde tannines, harmonieus en zacht. De klei- en kalkbodems in de Entre-Deux-Mers wijngaarden, ten zuiden van Brodeaux, geven de druiven hun typische karakter. De oogst wordt beperkt tot ongeveer 55 hl/ha om een optimale kwaliteit van de druiven te bereiken. Na de oogst vindt een klassieke gisting plaats bij gecontroleerde temperaturen, gevolgd door verfijning van de wijn in roestvrijstalen tanks. Pas wanneer de tannines verzachten en de wijn zijn aangename, milde karakter bereikt, wordt hij gebotteld en vrijgegeven voor de verkoop. De 40ha wijngaarden in de Entre-Deux-Mers regio rond Caudrot worden bewerkt door Bernard Delong. De klei- en kalkbodems geven de wijnen hun unieke karakter.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Château Majoureau Bordeaux supérieur AOC

Bij een drinktemperatuur van ongeveer 17°C een uitstekende begeleider van rood vlees met intense sauzen, lamsvlees of medium hete kaas.

Château Majoureau

Château Majoureau de wijnmaker achter Château Majoureau Bordeaux supérieur AOC

Château Majoureau is een gerenommeerde wijnmaker uit de beroemde wijnstreek Bordeaux. De familie bezit het Château al meerdere generaties en hecht veel belang aan duurzaamheid en traditie. De wijngaarden strekken zich uit over meerdere hectaren en zijn verdeeld in verschillende locaties, elk met speciale bodem- en klimaatomstandigheden. Dit stelt de wijnmaker in staat om wijnen te produceren met gelaagde aroma's en smaken. De gebruikte druivenrassen zijn voornamelijk Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. De wijnen van Château Majoureau staan bekend om hun diepte, complexiteit en finesse. Ze zijn perfect in balans en hebben een elegante structuur. Vooral de rode wijnen zijn populair, maar ook de witte en rosé wijnen maken indruk met hun frisheid en fruitigheid. De wijnen rijpen in barriques, wat zorgt voor een aangename tanninestructuur en een lang bewaarpotentieel. Château Majoureau is een wijnmaker met een lange traditie en een passie voor excellente wijn. De wijnen weerspiegelen beide aspecten en zijn uniek in hun karakter en kwaliteit.


Bordeaux

Bordeaux het teeltgebied van de Château Majoureau Bordeaux supérieur AOC

In het hart van het zuidwesten van Frankrijk ligt een majestueus juweel van wijncultuur - de Bordeaux-wijnstreek. Het onovertroffen karakter van dit terroir, omgeven door het milde zeeklimaat en de unieke bodemsamenstelling van kalksteen, grind en zand, vormt de perfecte bakermat voor de productie van enkele van 's werelds meest gerenommeerde wijnen. Als sommelier en kenner van heerlijke wijnen herken ik in Bordeaux-wijn een rijke en diverse symfonie van smaken. Gekenmerkt door de dominante rode druivensoorten Merlot en Cabernet Sauvignon, omwikkeld met een vleugje Cabernet Franc, Malbec en Petit Verdot, ontvouwt zich een boeket van volle tot complexe diepe tonen. Bordeaux-wijnen zijn uniek in hun diversiteit - van de krachtige en langdurige rode wijnen van Médoc en Saint-Émilion, tot de zoete witte wijnen van Sauternes, tot de elegante en complexe wijnen van Pomerol en Graves. Ondanks hun diversiteit delen ze allemaal de kenmerken van de Bordeaux-stijl - expressiviteit, elegantie en het vermogen om te evolueren en prachtig te rijpen. Bordeaux is meer dan alleen een wijnbouwgebied. Het is de hartslag van een duizenden jaren oude wijnhand. Het is een nalatenschap van ongeëvenaarde passie en vakmanschap, gekoppeld aan het doorzettingsvermogen en de toewijding van de wijnmakers en châteaux die elk jaar weer elegant gestructureerde en harmonieus uitgebalanceerde wijnen produceren. Door de eeuwen heen heeft Bordeaux zijn status als onbetwiste leider in de wijnwereld weten te behouden, en ik beschouw het altijd met ontzag en bewondering. Of je nu een nieuwsgierige beginner bent of een ervaren wijnliefhebber, Bordeaux biedt een opwindende reis door een rijk erfgoed van smaken, texturen en ervaringen die in elke druppel van zijn wijnen zijn gevangen. Met alle respect, ik verklaar Bordeaux tot het kroonjuweel van de wijnwereld.



Château Majoureau Bordeaux supérieur AOC wordt geproduceerd door Château Majoureau in het teeltgebied Bordeaux in Frankrijk.
Als je Château Majoureau Bordeaux supérieur AOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Château Majoureau misschien ook lekker.
Château Majoureau en Château Majoureau Bordeaux supérieur AOC zijn afkomstig van Bordeaux.

Details

Extra informatie: Château Majoureau Bordeaux supérieur AOC

Naam Château Majoureau Bordeaux supérieur AOC
Wijnbouwgebied Bordeaux
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten 65 % Merlot, 35% Cabernet Franc
Wijnverwerking De klei- en kalkbodems in de Entre-Deux-Mers wijngaarden, ten zuiden van Brodeaux, geven de druiven hun typische karakter. De oogst wordt beperkt tot ongeveer 55 hl/ha om de kwaliteit van de druiven te optimaliseren. Na de oogst vindt een klassieke gisting plaats bij gecontroleerde temperaturen, gevolgd door verfijning van de wijn in roestvrijstalen tanks. Pas wanneer de tannines zijn verzacht en de wijn zijn aangename, milde karakter heeft bereikt, wordt hij gebotteld en vrijgegeven voor de verkoop.
Restsuiker (g/l) 0,1 g/l
Zuurgraad (g/l) 3,3 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Monsieur Delong Bernard Affaire p.p.p., Lieu dit Majoureau, 33490 Caudrot, Frankreich
Wijnmaker Château Majoureau

€ 8,38*
0.75l·€ 11,17/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Château Majoureau

    Château Majoureau Château Majoureau Bordeaux supérieur AOC
    Château Majoureau
    Château Majoureau Bordeaux supérieur AOC
    € 8,38*
    Château Majoureau 6 Voordeelpakket Château Majoureau Bordeaux supérieur AOC
    Château Majoureau
    6 Voordeelpakket Château Majoureau Bordeaux supérieur AOC
    € 49,61*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD