Land
Italië
Prosecco
Sorte
Prosecco & Spumante
Stilisik
fijn & aromatisch

2020

Bottega Gold Prosecco Spumante Brut DOC

Bottega, Prosecco

€ 23,50*
0.75l · € 31,33/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Exquise Prosecco Spumante Brut DOC uit Italië
  • Verleidelijk aroma van groene appels en bloemen
  • Fijn, lang aanhoudend schuim met levendige perlage
  • Elegante smaak met harmonieuze zuren en fruitige body
  • Perfect aperitief of begeleider van vis en zeevruchten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bottega Bottega Pink Gold Prosecco DOC Rosé
    Bottega
    Bottega Pink Gold Prosecco DOC Rosé
    € 30,66*
    Case Paolin Prosecco Spumante Superiore DOCG Pietra Fine
    Case Paolin
    Prosecco Spumante Superiore DOCG Pietra Fine
    € 20,32*
    Marsuret Prosecco Superiore Dry Cartizze
    Marsuret
    Prosecco Superiore Dry Cartizze
    € 22,38*
    Borgo Molino Vigne & Vini Prosecco Rosé extra dry DOC
    Borgo Molino Vigne & Vini
    Prosecco Rosé extra dry DOC
    € 13,08*
    Borgo Molino Vigne & Vini Prosecco Millesimato brut Vino Spumante, Valdobbiadene DOCG
    Borgo Molino Vigne & Vini
    Prosecco Millesimato brut Vino Spumante, Valdobbiadene DOCG
    € 20,40*
Beschreibung

Wijn noot: Bottega Gold Prosecco Spumante Brut DOC

Rijke, strogele kleur, met lang aanhoudend schuim en fijne perlage. Het bouquet is karakteristiek, fruitig en bloemig met toetsen van groene appels, peren en acacia. De smaak is harmonieus, elegant en fris. Bottega Gold is een droge mousserende wijn gemaakt van geselecteerde clera druiven uit Treviso. Het gebied is klimatologisch perfect voor de teelt van deze druivensoort. De druiven worden met de hand geoogst en voorzichtig geperst in de wijnmakerij. De verkregen most wordt opgeslagen in stalen tanks bij constant lage temperaturen om de versheid te behouden. Na een korte opslagperiode wordt de most 40 dagen gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur van 14-15°C, waarbij geselecteerde gisten worden toegevoegd (Charmat-methode). De gouden flessen beschermen de wijn tegen licht, waardoor de aroma's en de frisheid van de wijn langer behouden blijven. Distilleria Bottega werd in 1977 opgericht door Aldo en Rosina Bottega en verhuisde kort daarna naar Pianzano di Godega. Na slechts 6 jaar werd het management overgenomen door de toen 19-jarige zoon, Sandro Bottega, na de dood van zijn vader. Dankzij een innovatief distillatiesysteem kreeg het bedrijf vervolgens wereldwijde erkenning, omdat de grappa's minder alcohol bevatten en daardoor zachter en fijner waren. Pas tien jaar na de oprichting van het bedrijf begon het zijn producten naar het buitenland te exporteren en breidde het later zijn portfolio uit met Prosecco. Dankzij zijn inventiviteit en creatieve verpakkingsontwerp heeft Bottega zich altijd kunnen onderscheiden van zijn concurrenten en daarom heeft het zelfs zijn eigen glasblazerijen.

Awards

Awards für Bottega Gold Prosecco Spumante Brut DOC

Gouden medaille Concours Mondial de Bruxelles 2017.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Bottega Gold Prosecco Spumante Brut DOC

Een voortreffelijk aperitief. Maar ook erg populair als begeleider van vis- en gevogeltegerechten. Aanbevolen serveertemperatuur: 4-5°C.

Bottega

Bottega de wijnmaker achter Bottega Gold Prosecco Spumante Brut DOC

Bottega is een Italiaanse producent van wijnen, sterke dranken en delicatessen van hoge kwaliteit. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Veneto en werd opgericht in 1977. Bottega staat bekend om zijn uitstekende producten, die tot stand komen door een combinatie van traditionele productiemethoden en moderne technologie. De wijnen worden gemaakt van de beste druiven uit de regio en de sterke dranken ondergaan een uitgebreid distillatieproces. Bottega is vooral bekend om zijn Prosecco, die verkrijgbaar is in een aantal verschillende variaties. Aandacht voor detail en een tomeloze passie voor kwaliteit en smaak hebben het bedrijf succesvol gemaakt. De producten van Bottega zijn wereldwijd verkrijgbaar en worden zeer gewaardeerd door kenners en liefhebbers.


Prosecco

Prosecco het teeltgebied van de Bottega Gold Prosecco Spumante Brut DOC

Het Prosecco-gebied in Italië is een ware parel voor elke wijnliefhebber en de bakermat van een van de beroemdste mousserende wijnen ter wereld. Het gebied is voornamelijk geconcentreerd in de Noord-Italiaanse regio Veneto, die zich uitstrekt aan beide zijden van de rivier Piave en de provincies Treviso en, tot op zekere hoogte, Venetië en Padua omvat. Het landschap wordt gekenmerkt door groene heuvels bezaaid met kalkrijke, leisteenrijke bodems en zachtjes gekust door de zon - een idyllische omgeving die ideaal is voor het verbouwen van de karakteristieke Glera-druif waarvan Prosecco voornamelijk wordt gemaakt. Het klimaat in het Prosecco-productiegebied is mild en vochtig - een perfecte balans tussen de koele winden van de Alpen en de verwarmende briesjes van de Adriatische kust, die de wijnen een onvergelijkbaar karakter geven. Het verschil tussen de koele nachten en warme dagen stimuleert de opkomst van aromatische complexiteit en precieze zuren in de Prosecco-druiven, en Prosecco uit dit gebied wordt gekenmerkt door zijn lichte, sprankelende persoonlijkheid. Met aroma's van groene appel, honingmeloen, peer en witte perzik verfrist hij het gehemelte. Delicate florale tonen van acaciabloesem en weidebloemen geven het een extra verfrissend profiel. Prosecco weerspiegelt de unieke wijncultuur in Veneto en zijn frisheid en eenvoud vormen een harmonieuze aanvulling op een verscheidenheid aan gerechten. De afgelopen jaren hebben de teelt- en productiemethoden in de Prosecco-regio aanzienlijke vooruitgang geboekt. De instelling van strenge DOC- en DOCG-classificaties zorgt voor de bescherming en het behoud van de productkwaliteit, terwijl de eeuwenoude wijncultuur behouden blijft. Al met al is de Prosecco wijnregio een uitnodiging om de schoonheid van wijnbouw te ervaren en de passie te proeven die in elke fles gaat.



Bottega Gold Prosecco Spumante Brut DOC wordt geproduceerd door Bottega in het teeltgebied Prosecco in Italië.
Als je Bottega Gold Prosecco Spumante Brut DOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Bottega misschien ook lekker.
Bottega en Bottega Gold Prosecco Spumante Brut DOC zijn afkomstig van Prosecco.

Details

Extra informatie: Bottega Gold Prosecco Spumante Brut DOC

Naam Bottega Gold Prosecco Spumante Brut DOC
Wijnbouwgebied Prosecco
Wijnsoort Prosecco & Spumante
Vintage 2020
Alcoholgehalte (% vol.) 11.0
Druivensoorten 100% Glera
Wijnverwerking Bottega Gold is een droge mousserende wijn gemaakt van geselecteerde Glera druiven uit Treviso. Het klimaat in het gebied is perfect voor het verbouwen van deze druivensoort. De druiven worden met de hand geoogst en vervolgens voorzichtig geperst in de wijnmakerij. De verkregen most wordt opgeslagen in stalen tanks bij constant lage temperaturen om de versheid te behouden. Na een korte opslagperiode wordt de most 40 dagen gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur van 14-15°C. In dit stadium worden geselecteerde gisten toegevoegd (Charmat-methode). De gouden flessen beschermen de wijn tegen licht, waardoor de smaken en de frisheid van de wijn langer bewaard blijven.
Restsuiker (g/l) 11 g/l
Zuurgraad (g/l) 5,5 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler BOTTEGA S.P.A., Vicolo Aldo Bottega 2, 31010 Bibano di Godega di Sant'Urbano (TV), Italien
Wijnmaker Bottega

€ 23,50*
0.75l·€ 31,33/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Bottega

    Bottega Fragolino Rosso Frizzante Bottega
    Bottega
    Fragolino Rosso Frizzante Bottega
    € 7,60*
    Bottega Moscato Spumante Dolce Il Vino dell
    Bottega
    Moscato Spumante Dolce Il Vino dell'Amore Petalo
    € 11,22*
    Bottega Bottega White Gold Spumante Brut Venezia DOC
    Bottega
    Bottega White Gold Spumante Brut Venezia DOC
    € 22,38*
    Bottega Bottega Rosé Gold Spumante Brut
    Bottega
    Bottega Rosé Gold Spumante Brut
    € 21,44*
    Bottega Bottega Gold Prosecco Spumante Brut DOC
    Bottega
    Bottega Gold Prosecco Spumante Brut DOC
    € 23,50*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD