Land
Italië
Veneto
Sorte
Prosecco & Spumante
Stilisik
fijn & aromatisch

2021

Prosecco Superiore Dry Cartizze

Marsuret, Veneto

€ 22,38*
0.75l · € 29,84/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Noble Prosecco Superiore Dry uit Italië
  • Geproduceerd in de zeer gewaardeerde teeltregio Veneto
  • Complexe aroma's van appels, perziken en bloesem
  • Uitstekende begeleider van vis en zeevruchten
  • Ideaal om te toasten en voor feestelijke gelegenheden

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bottega Bottega Pink Gold Prosecco DOC Rosé
    Bottega
    Bottega Pink Gold Prosecco DOC Rosé
    € 30,66*
    Case Paolin Prosecco Spumante Superiore DOCG Pietra Fine
    Case Paolin
    Prosecco Spumante Superiore DOCG Pietra Fine
    € 20,32*
    Borgo Molino Vigne & Vini Prosecco Rosé extra dry DOC
    Borgo Molino Vigne & Vini
    Prosecco Rosé extra dry DOC
    € 13,08*
    Bisol Relio Extra Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG
    Bisol
    Relio Extra Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG
    € 29,15*
    Borgo Molino Vigne & Vini Prosecco Millesimato brut Vino Spumante, Valdobbiadene DOCG
    Borgo Molino Vigne & Vini
    Prosecco Millesimato brut Vino Spumante, Valdobbiadene DOCG
    € 20,40*
Beschreibung

Wijn noot: Prosecco Superiore Dry Cartizze

De Prosecco & Spumante Superiore Dry Cartizze van Marsuret is een voortreffelijke mousserende wijn uit de gerenommeerde wijnstreek Veneto in Italië. Deze hoogwaardige Prosecco wordt uitsluitend geproduceerd van de vruchtbare druiven van de veeleisende wijngaarden in de Cartizze. De smaak van deze mousserende wijn getuigt van zijn buitengewone kwaliteit en complexiteit. De Prosecco & Spumante Prosecco Superiore Dry Cartizze verleidt het gehemelte met zijn harmonieuze samenspel van fruitigheid en fijne zuren, die een verfrissende levendigheid op de tong achterlaten. Deze uitstekende mousserende wijn is de perfecte keuze voor speciale gelegenheden of gewoon om van het leven te genieten.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Prosecco Superiore Dry Cartizze

De Prosecco & Spumante Superiore Dry Cartizze van Marsuret kan het best worden geserveerd bij lichte gerechten zoals vis, zeevruchten, salades of antipasti. Het is ook uitstekend als aperitief. Desserts met vers fruit passen er ook goed bij. Over het algemeen is het aan te raden om niet te zware of sterk gekruide gerechten te combineren met deze droge Prosecco, om de fijne smaak van de wijn niet te maskeren.

Marsuret

Marsuret de wijnmaker achter Prosecco Superiore Dry Cartizze

Marsuret is een bekende wijnmaker uit de regio Veneto in Noord-Italië. Het familiebedrijf bestaat al sinds 1936 en produceert sindsdien uitstekende wijnen van de hoogste kwaliteit. De wijnmaker gebruikt alleen de eigen gisten van de druiven en vertrouwt op traditionele wijnmaakmethoden. De wijngaarden liggen in de heuvels van Valdobbiadene, een van de beste teeltgebieden voor Prosecco. Marsuret staat in de branche bekend om zijn uitstekende Prosecco wijnen en wint regelmatig prijzen voor zijn uitstekende kwaliteit. Van licht en fris tot aromatisch en vol, het wijnassortiment van Marsuret biedt voor elk wat wils. Met veel passie en toewijding werkt de wijnmakersfamilie dagelijks aan de productie van wijnen van de hoogste kwaliteit en met een karakteristieke smaak. Iedereen die op zoek is naar een uitstekende Prosecco uit de regio Veneto moet zeker de wijnen van Marsuret proberen en overtuigd raken van de uitstekende kwaliteit.


Veneto

Veneto het teeltgebied van de Prosecco Superiore Dry Cartizze

Als een van de meest gerenommeerde en productieve wijngebieden van Italië is Veneto een paradigma voor wijnexpressie, waarbij traditionele teeltpraktijken en unieke terroirs in ere worden gehouden, terwijl ze voortdurend in ontwikkeling zijn om gelijke tred te houden met wereldwijde wijntrends. Veneto ligt in het noordoosten van Italië en profiteert van een opmerkelijke geografische diversiteit - van de koele, alpiene uitlopers in het noorden tot de warme, vlakke vlaktes van de Adriatische Zee in het zuiden. Dankzij deze klimatologische diversiteit kan Veneto een opmerkelijke verscheidenheid aan wijnstijlen produceren. De wijngaarden zijn gezegend met rijke, goed gedraineerde bodems die voornamelijk bestaan uit kalksteen, mergel en klei, wat optimale omstandigheden biedt voor het verbouwen van een verscheidenheid aan wijnstokken. De nadruk ligt op inheemse druivensoorten, waaronder de aromatische Garganega, de rode Corvina en natuurlijk Prosecco - de belangrijkste attractie van de regio. Prosecco is een schuimige balans tussen elegantie en toegankelijkheid en heeft de Veneto wereldwijde erkenning gebracht. Maar de regio heeft ook andere opmerkelijke wijnen te bieden, waaronder de volle Amarone, de delicate Soave, de fruitige Valpolicella en de sierlijke Bardolino. De productiemethoden variëren van traditionele tot moderne technieken, waarbij veel producenten de appassimento-methode gebruiken om bijzonder krachtige en complexe wijnen te creëren. Er worden voortdurend nieuwe technologieën geïntroduceerd om de kwaliteit en duurzaamheid van de wijnproductie te verbeteren. Over het algemeen worden wijnen uit Veneto gekenmerkt door hun evenwichtige zuurgraad, duidelijke, precieze fruittonen en soepele karakter. Ze staan hoog aangeschreven in de wijnwereld en worden gewaardeerd door zowel ervaren sommeliers als alledaagse wijnliefhebbers. De regelmatige kunstwerken die door wijnhuizen in Veneto worden geproduceerd, zijn verenigd in hun streven om de typische kenmerken van het terroir en de nuances van elk oogstjaar perfect te belichamen. Een wijn uit Veneto is meer dan een drankje,



Prosecco Superiore Dry Cartizze wordt geproduceerd door Marsuret in het teeltgebied Veneto in Italië.
Als je Prosecco Superiore Dry Cartizze lekker vond, vind je de andere wijnen van Marsuret misschien ook lekker.
Marsuret en Prosecco Superiore Dry Cartizze zijn afkomstig van Veneto.

Details

Extra informatie: Prosecco Superiore Dry Cartizze

Naam Prosecco Superiore Dry Cartizze
Wijnbouwgebied Veneto
Wijnsoort Prosecco & Spumante
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 11.5
Serveertemperatuur °C
Smaak halfdroog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Marsuret Azienda Agricola - Via Barch 17, Guia di Valdobbiadene
Wijnmaker Marsuret

€ 22,38*
0.75l·€ 29,84/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Marsuret

    Marsuret Spumante Brut Maria Rosé
    Marsuret
    Spumante Brut Maria Rosé
    € 11,67*
    Marsuret Prosecco Superiore Dry Cartizze
    Marsuret
    Prosecco Superiore Dry Cartizze
    € 22,38*
    Marsuret 6 Voordeelpakket Prosecco Superiore Dry Cartizze
    Marsuret
    6 Voordeelpakket Prosecco Superiore Dry Cartizze
    € 133,46*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD