Preistipp
Prijs tip!
Land
Italië
Friaul-Julisch Venetien
Sorte
Witte wijn
Stilisik
aromatisch & fris
Rabatt
-21%

2023

Sauvignon DOC Collio

Russiz Superiore, Friaul-Julisch Venetien

Normale prijs: € 32,81

Special Price € 25,88*

0.75l · € 34,51/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Afkomstig uit de gerenommeerde Italiaanse wijnstreek Friuli
  • Intense fruitige en bloemige aroma's
  • Verfrissende smaak met verkwikkende zuren
  • Ideale begeleider van visgerechten en lichte maaltijden
  • Geproduceerd volgens strenge DOC-richtlijnen voor hoge kwaliteit

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Venica & Venica Ronco del Ceró Sauvignon
    Venica & Venica
    Ronco del Ceró Sauvignon
    € 26,38*
    Eisacktal Sauvignon DOC
    Eisacktal
    Sauvignon DOC
    € 20,21*
    Pranzegg Caroline
    Pranzegg
    Caroline
    € 32,82*
    Erbhof Unterganzner Sauvignon Blanc DOC Platt & Pignat
    Erbhof Unterganzner
    Sauvignon Blanc DOC Platt & Pignat
    € 18,98*
    Eisacktal Sauvignon DOC
    Eisacktal
    Sauvignon DOC
    € 17,04*
Beschreibung

Wijn noot: Sauvignon DOC Collio

Deze strogele sauvignon werd voor 15% gefermenteerd in eiken vaten en onthult fascinerende aroma's van groene peper, verse salie en roze pompelmoes. Zijn knisperende, frisse smaak doet ook denken aan citrusvruchten, met een goede structuur en een aangenaam lange afdronk. Een prachtige witte wijn uit Italië!

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Sauvignon DOC Collio

Russiz Superiore Sauvignon DOC Collio past goed bij verschillende gerechten zoals: 1. Visgerechten zoals geroosterde zalm, geroosterde forelfilet of gegrilde garnalen. 2. Groentegerechten zoals gegrilde groenten, groene asperges, courgette zoodles of tomatensalade. 3. Kip- en gevogeltegerechten zoals geroosterde kipfilet of kalkoen, gebakken kippendijen of citroenkip. 4. Kaasgerechten zoals geitenkaas, brie of ricotta. 3. Kip- en gevogeltegerechten zoals geroosterde kipfilet of kalkoen, gebakken kippendijen of citroenkip. 4. Kaasgerechten zoals geitenkaas, brie of ricotta. In het algemeen is Sauvignon DOC Collio een lichte, fruitige wijn die goed past bij een lichte en frisse keuken. Hij harmonieert perfect met gerechten met citrustonen en is ook goed als aperitiefwijn of als begeleider van voorgerechten en salades.

Russiz Superiore

Russiz Superiore de wijnmaker achter Sauvignon DOC Collio

Russiz Superiore is een gerenommeerde producent van kwaliteitswijnen en olijfolie uit Friuli, een van de beroemdste Italiaanse wijngebieden. Al meer dan een eeuw produceert het wijnhuis wijn en olijfolie van de hoogste kwaliteit, met aandacht voor traditie en passie voor het vak. Het wijnhuis ligt op een heuvel in de buurt van Gorizia en biedt een adembenemend uitzicht op het omliggende landschap. De bodem van het wijnhuis wordt gekenmerkt door de nabijheid van de zee en de bergen, wat unieke omstandigheden creëert voor de teelt van bepaalde druivensoorten en olijven die alleen in deze regio gedijen. Het team van Russiz Superiore maakt gebruik van deze omstandigheden om uitstekende wijnen en olijfolie van de hoogste kwaliteit te produceren. Het gebruik van moderne technologieën en traditionele verwerkingsmethoden stelt het wijnhuis in staat om wijnen en olijfolie met een onderscheidende smaak en aroma te produceren. Russiz Superiore biedt een breed scala aan wijnen, van lichte witte wijnen tot volle rode wijnen en fijne dessertwijnen. Russiz Superiore's inzet voor duurzaamheid en milieubescherming blijkt ook uit het gebruik van biologisch geteelde ingrediënten en het vermijden van chemicaliën en pesticiden. Met zijn producten van hoge kwaliteit en inzet voor traditie en duurzaamheid, heeft Russiz Superiore een plaats verdiend tussen de beste producenten van wijnen en olijfolie in Italië.


Friaul-Julisch Venetien

die Rebsorte des Sauvignon DOC Collio



Friaul-Julisch Venetien

Friaul-Julisch Venetien het teeltgebied van de Sauvignon DOC Collio

Friuli Venezia Giulia, ook wel bekend als Friuli-Venezia Giulia, is een betoverend wijngebied in het noordoosten van Italië, dat grenst aan Oostenrijk, Slovenië en de Adriatische Zee. Dit bijzondere stuk land, dat zich uitstrekt van de Alpen tot de kustlijn, biedt een ongeëvenaard wijnbouwgebied met een grote diversiteit aan terroirs. Als sommelier ben ik vooral gefascineerd door de diversiteit aan landschappen in deze regio, die een breed scala aan uitstekende wijnen voortbrengt. Van koele bergklimaten tot warme kustvlaktes, elk geografisch kenmerk van deze groeiende regio biedt een specifieke expressiviteit die voortkomt uit het unieke karakter van elk terroir. Friuli Venezia Giulia biedt een verbazingwekkende mix van internationaal bekende en inheemse druivenrassen. De witte wijnen uit deze regio, gemaakt van druivensoorten zoals pinot grigio, chardonnay, sauvignon blanc en de autochtone Friulano-variëteit, staan bekend om hun frisheid, elegantie en mineraliteit. Ze hebben helder fruit en knisperende zuren, gecombineerd met een kenmerkend aromatisch profiel. Daarnaast biedt deze regio een rijkdom aan indrukwekkende rode wijnen gemaakt van merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon en de inheemse druivenvariëteit refosco, die indruk maken met hun intense kleur, fruitigheid en structuur. Bijzonder interessant zijn de 'Collio' en 'Colli Orientali del Friuli' - twee gebieden die bekend staan om hun complexe wijnen van hoge kwaliteit. De Collio wordt geprezen voor zijn minerale, terroir-gedreven witte wijnen, terwijl de Colli Orientali een speciale vermelding verdienen voor zijn exquise dessertwijnen gemaakt van de autochtone Picolit druif. Friuli Venezia Giulia staat, naast de hoge kwaliteit van zijn wijnen, ook bekend om zijn innovatieve productiemethoden. Veel wijnhuizen gebruiken oude, traditionele technieken, zoals gisting in open stenen vaten, de zogenaamde 'tini', of het gebruik van terracotta amforen voor de vinificatie. De wijnboeren van Friuli-Venezia Giulia wijden zich met passie en vakmanschap aan hun wijnen.



Sauvignon DOC Collio wordt geproduceerd door Russiz Superiore in het teeltgebied Friaul-Julisch Venetien in Italië.
Als je Sauvignon DOC Collio lekker vond, vind je de andere wijnen van Russiz Superiore misschien ook lekker.
Russiz Superiore en Sauvignon DOC Collio zijn afkomstig van Friaul-Julisch Venetien.

Details

Extra informatie: Sauvignon DOC Collio

Naam Sauvignon DOC Collio
Wijnbouwgebied Friaul-Julisch Venetien
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten Sauvignon Blanc: 100%
Rebsorte Sauvignon Blanc
Wijnverwerking Het beslag wordt koud gemacereerd en zorgvuldig geperst. 15% van de most gist in houten vaten en 85% in stalen tanks. De jonge wijn rijpt vervolgens 8 maanden op de droesem en één maand in de fles.
Serveertemperatuur °C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Marco Felluga S.r.l., Via Gorizia, 121, 34072 Gradisca d'Isonzo GO, Italien
Wijnmaker Russiz Superiore

UVP
€ 32,81
€ 25,88*
0.75l·€ 34,51/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Russiz Superiore

    Russiz Superiore Pinot Grigio DOC Collio
    Russiz Superiore
    Pinot Grigio DOC Collio
    € 24,18*
    Russiz Superiore Merlot DOC Collio
    Russiz Superiore
    Merlot DOC Collio
    € 26,09*
    Russiz Superiore Col Disôre Bianco  DOC Collio
    Russiz Superiore
    Col Disôre Bianco  DOC Collio
    € 37,12*
    Russiz Superiore Pinot Bianco DOC Collio
    Russiz Superiore
    Pinot Bianco DOC Collio
    € 25,88*
    Russiz Superiore Sauvignon DOC Collio
    Russiz Superiore
    Sauvignon DOC Collio
    € 25,88*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD