Land
Italië
Suedtirol
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris & fruitig

2023

Sauvignon DOC

Eisacktal, Suedtirol

Normale prijs: € 21,44

Special Price € 19,96*

0.75l · € 26,61/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Herkomst: Zuid-Tirol, Italië
  • Witte wijn: Sauvignon DOC uit de Eisackvallei
  • Karakteristieken: Fris, fruitig, intense smaak
  • Culinaire suggesties: Perfect bij vis en zeevruchten
  • Serveersuggesties: Ideaal bij 10-12 graden Celsius

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Pojer e Sandri Sauvignon Dolomiti
    Pojer e Sandri
    Sauvignon Dolomiti
    € 13,70*
    Venica & Venica Ronco del Ceró Sauvignon
    Venica & Venica
    Ronco del Ceró Sauvignon
    € 26,38*
    Kellerei Kaltern Quintessenz Sauvignon Alto Adige DOC
    Kellerei Kaltern
    Quintessenz Sauvignon Alto Adige DOC
    € 27,17*
    Erbhof Unterganzner Sauvignon Blanc DOC Platt & Pignat
    Erbhof Unterganzner
    Sauvignon Blanc DOC Platt & Pignat
    € 18,98*
    Romagnoli Bianco Emilia IGT - Vitae
    Romagnoli
    Bianco Emilia IGT - Vitae
    € 14,16*
Beschreibung

Wijn noot: Sauvignon DOC

De Sauvignon DOC uit de Eisackvallei in Zuid-Tirol maakt indruk met zijn frisse en fruitige smaak. De druiven voor deze witte wijn worden verbouwd op de steile hellingen van de Isarco-vallei, waardoor hij een speciale mineraliteit heeft. De Sauvignon DOC wordt gekenmerkt door tonen van groene peper, kruisbes en een vleugje exotisch fruit. In de mond is hij levendig en harmonieus met een aangename zuurgraadstructuur. Deze witte wijn is ideaal als aperitief of als begeleider van lichte gerechten, salades en visgerechten. Laat je betoveren door deze frisse en elegante wijn uit Zuid-Tirol.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Sauvignon DOC

Probieren Sie den Sauvignon DOC von Eisacktal aus Südtirol - ein frischer Weißwein mit feiner Säure und Aromen von grünen Äpfeln und Kräutern.

  • Zu Spargel mit Sauce Hollandaise
  • Zu gegrilltem Fisch mit Zitronenbutter
  • Zu einem leichten Sommersalat mit Ziegenkäse

Eisacktal

Eisacktal de wijnmaker achter Sauvignon DOC

Het Valle Isarco is een van de beroemdste wijngebieden in Zuid-Tirol en de Vintner Valle Isarco is een van de meest gerenommeerde bedrijven in dit gebied. Hier, op de steile zuidelijke hellingen van de Alpen, worden uitstekende wijnen geproduceerd die indruk maken met hun unieke aroma en hoge kwaliteit. De wijnboer van Valle Isarco is een familiebedrijf dat al generaties lang bekend staat om de productie van eersteklas wijnen uit biologische teelt. Er wordt veel belang gehecht aan een voorzichtige verwerking van de druiven en een duurzame benadering van de natuur. Van fruitige witte wijnen en krachtige rode wijnen tot mousserende mousserende wijnen en edele dessertwijnen, de Vintner Valle Isarco biedt een breed scala aan exquise druppels. Vooral bekend zijn de wijnen van de druivensoorten Sylvaner, Kerner en Veltliner, die hier onder optimale omstandigheden groeien en rijpen. Wie het wijnhuis bezoekt, kan de verscheidenheid en kwaliteit van de hier geproduceerde wijnen van dichtbij ervaren tijdens een wijnproeverij. De Vineyard Valle Isarco biedt ook rondleidingen door de wijngaarden en de wijnkelder, waar geïnteresseerden meer te weten kunnen komen over de kunst van de wijnbouw en de geschiedenis van het wijnhuis. Voor wijnliefhebbers en -kenners is de Vineyard Valle Isarco daarom een adres om te onthouden. Hier wordt wijnbouw bedreven op het hoogste niveau en het resultaat is voelbaar in elk glas.


Suedtirol

Suedtirol het teeltgebied van de Sauvignon DOC

De wijnregio Zuid-Tirol, die liefkozend de 'Tuin van Italië' wordt genoemd, ligt adembenemend hoog in de Alpen en biedt ons sommeliers een aantal van de meest verfijnde wijnen van Italië. Gekenmerkt door een ongelooflijke diversiteit, dient het majestueuze landschap als een prachtige achtergrond voor meer dan 20 verschillende druivensoorten. De unieke geografische ligging van Zuid-Tirol combineert alpiene koelte met mediterrane warmte, waardoor de wijnen een complexe en onderscheidende structuur krijgen. Zowel witte als rode druivensoorten gedijen hier in een harmonieus evenwicht, gevormd door de specifieke minerale eigenschappen van de bodem en de hoogte van de wijngaarden. De wijnen uit deze regio zijn een ware weerspiegeling van hun terroir en bieden een opmerkelijke verscheidenheid aan smaken. Variëteiten zoals Gewürztraminer, een van de belichamingen van de Zuid-Tiroolse witte wijn, hebben uitgesproken aroma's van lychee, rozen en exotische kruiden, terwijl de robijnrode Lagrein, een autochtone variëteit, scoort met fluweelzachte en diep gelaagde tonen van bessen, pruimen en aardse smaken. In Zuid-Tirol speelt ecologische duurzaamheid een cruciale rol. De wijnmakers leggen de nadruk op milieuvriendelijke praktijken en streven naar het behoud van de natuurlijke schoonheid van het land en de zuiverheid van hun wijnen. Eeuwenoude tradities worden net zo trouw in ere gehouden als dat er altijd wordt geprobeerd om de modernste vinificatietechnieken te gebruiken om een constant kwaliteitsniveau te behouden. Proeven van Zuid-Tiroolse wijnen zijn altijd een feest van ontdekkingen. Achter elke slok schuilt de passie van de wijnmakers en hun diepe verbondenheid met het land. Ze toveren wijnen tevoorschijn die me telkens weer verrassen met hun rijke, complexe karakter en verfrissende zuiverheid. Elke slok belichaamt het beste wat deze regio te bieden heeft: alpiene frisheid en mediterrane elegantie verweven met gepassioneerd vakmanschap en toegewijde zorg. Zuid-Tirol - een paradijs voor wijnmakers en wijnkenners, waar elke fles, elke



Sauvignon DOC wordt geproduceerd door Eisacktal in het teeltgebied Suedtirol in Italië.
Als je Sauvignon DOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Eisacktal misschien ook lekker.
Eisacktal en Sauvignon DOC zijn afkomstig van Suedtirol.

Details

Extra informatie: Sauvignon DOC

Naam Sauvignon DOC
Wijnbouwgebied Suedtirol
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 13
Druivensoorten Sauvignon Blanc
Serveertemperatuur 8°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler EISACKTALER KELLEREI Eisacktaler Kellerei Genossenschaft, , , , , Italien
Wijnmaker Eisacktal

UVP
€ 21,44
€ 19,96*
0.75l·€ 26,61/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Eisacktal

    Eisacktal Weissburgunder DOC
    Eisacktal
    Weissburgunder DOC
    € 13,49*
    Eisacktal Kerner DOC
    Eisacktal
    Kerner DOC
    € 17,79*
    Eisacktal Pinot Grigio DOC SALE
    Eisacktal
    Pinot Grigio DOC SALE
    € 11,28*
    Eisacktal Sauvignon DOC
    Eisacktal
    Sauvignon DOC
    € 13,49*
    Eisacktal Sauvignon DOC
    Eisacktal
    Sauvignon DOC
    € 19,96*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD