Land
Italië
Toscane
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2017

Rosso Toscano IGT Solleone

Palagetto, Toscane

€ 10,98*
0.75l · € 14,64/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Uit de Toscane regio in Italië
  • Expressieve rode wijn met intense body
  • Harmonieus met tonen van rode bessen en specerijen
  • Rijpt in Franse eiken vaten
  • Ideaal bij rood vlees en belegen kaas

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Varvaglione Salice Salentino DOP
    Varvaglione
    Salice Salentino DOP
    € 13,16*
    San Marzano Vini Salice Salentino IGT Puglia
    San Marzano Vini
    Salice Salentino IGT Puglia
    € 11,09*
    Cantina di Soave Bardolino DOC Della Rocca
    Cantina di Soave
    Bardolino DOC Della Rocca
    € 12,67*
    Luce del Sole Primitivo Puglia IGT Luce del Sole
    Luce del Sole
    Primitivo Puglia IGT Luce del Sole
    € 15,77*
Beschreibung

Wijn noot: Rosso Toscano IGT Solleone

De rode wijn Rosso Toscano IGT Solleone van Palagetto is een dieprode wijn uit het zonnige Toscane in Italië. De wijn is gemaakt van de druivensoorten Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Merlot. De neus wordt gedomineerd door fruitige aroma's van rood fruit zoals kersen en bramen en kruidige tonen van peper en specerijen. In de mond is de wijn vol en evenwichtig met aangename tannines. De afdronk is lang en verfrissend. De Rosso Toscano IGT Solleone van Palagetto is een perfecte begeleider van een stevig gerecht zoals een sappige steak of lasagne.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Rosso Toscano IGT Solleone

De Rosso Toscano IGT Solleone van Palagetto past goed bij groentegerechten zoals aubergine of courgette pasta, gegrild eten of gebraad met tomatensaus, champignons of kaas. De mediterrane keuken met kruiden als rozemarijn, tijm en oregano past ook goed bij deze wijn.

Palagetto

Palagetto de wijnmaker achter Rosso Toscano IGT Solleone

Palagetto is een gerenommeerde wijnmaker uit de prachtige regio Toscane in Italië. De familie heeft een lange traditie van wijnbouw en heeft de kennis en technieken van het wijnmaken van generatie op generatie doorgegeven. De wijngaarden van het wijnhuis liggen in de heuvels van San Gimignano, een van de beroemdste wijnbouwgebieden van Italië. De grond is vruchtbaar en biedt ideale omstandigheden voor de wijnstokken die hier groeien. De druiven worden zorgvuldig met de hand geoogst en verwerkt en Palagetto produceert een breed scala aan wijnen, waaronder de beroemde Chianti en San Gimignano Vernaccia. De wijnen worden gekenmerkt door hun elegante en evenwichtige smaak, die het resultaat is van de zorgvuldige selectie en verwerking van de druiven. Het wijnhuis biedt ook wijnproeverijen en rondleidingen door de wijngaarden en kelders om bezoekers de kans te geven de wijn en de tradities van het wijnhuis zelf te ervaren. Palagetto is een uitstekende wijnmaker gespecialiseerd in wijnen van hoge kwaliteit en is een onmisbaar onderdeel van het Italiaanse wijnlandschap.


Toscane

die Rebsorte des Rosso Toscano IGT Solleone



Toscane

Toscane het teeltgebied van de Rosso Toscano IGT Solleone

Toscane, een schilderachtig juweeltje in het hart van Italië, is een vochtig, vruchtbaar paradijs voor wijnliefhebbers en wijnmakers. Doorkruist door glooiende heuvels die zich uitstrekken tot weelderige groene rijen wijnstokken, produceert deze strook aarde enkele van 's werelds meest geprezen wijnen. Als sommelier kan ik de aantrekkingskracht van deze wijnen alleen maar benadrukken - ze zijn echt uitzonderlijk. In Toscane is het klimaat ideaal voor het verbouwen van druiven, met warme zomers en zachte winters waardoor de druiven gelijkmatig kunnen rijpen en de wijnen hun unieke kenmerken krijgen. Het samenspel van kalkrijke bodems, overvloedige zonneschijn en koele nachtelijke briesjes geeft de wijnen een bijzondere complexiteit en finesse. Toscane is de thuisbasis van enkele van 's werelds beroemdste wijnsoorten, waaronder de krachtige Sangiovese, het belangrijkste paradepaardje van de regio, die volledig tot uiting komt in de Chianti en Brunello di Montalcino. Ze worden vergezeld door exquise witte wijnen zoals Vernaccia di San Gimignano en de sprankelende Vermentino. Een ander juweel van Toscane zijn de 'Supertoscans', een groep eersteklas rode wijnen gemaakt van internationale druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon en Merlot, waarmee de reputatie van Toscane als producent van eersteklas wijnen is verstevigd. Maar de ware magie van de Toscaanse wijnen ligt niet alleen in hun hoge kwaliteit en variatie, het is ook diep geworteld in de cultuur en joie de vivre van de mensen hier. Wijn is een integraal onderdeel van de lokale traditie, een geschenk van de natuur dat van generatie op generatie wordt doorgegeven, en elke fles die uit Toscane komt vertelt een verhaal van eeuwenoud vakmanschap, puur respect voor de natuur en een ongeëvenaarde passie voor wijnbouw. Het is deze authenticiteit die de wijnen uit Toscane zo onderscheidend en vertederend maakt - een belichaming van de Italiaanse ziel in zijn puurste en lekkerste vorm.



Rosso Toscano IGT Solleone wordt geproduceerd door Palagetto in het teeltgebied Toscane in Italië.
Als je Rosso Toscano IGT Solleone lekker vond, vind je de andere wijnen van Palagetto misschien ook lekker.
Palagetto en Rosso Toscano IGT Solleone zijn afkomstig van Toscane.

Details

Extra informatie: Rosso Toscano IGT Solleone

Naam Rosso Toscano IGT Solleone
Wijnbouwgebied Toscane
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2017
Alcoholgehalte (% vol.) 14
Serveertemperatuur °C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Palagetto, Via Racciano, 10, 53037 San Gimignano SI, Italien
Wijnmaker Palagetto

€ 10,98*
0.75l·€ 14,64/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Palagetto

    Palagetto Rosso Toscano IGT Solleone
    Palagetto
    Rosso Toscano IGT Solleone
    € 10,98*
    Palagetto Rosso Toscano IGT Solleone SALE
    Palagetto
    Rosso Toscano IGT Solleone SALE
    € 9,30*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD