Land
Italië
Veneto
Sorte
Rode wijn
Stilisik
licht & fruitig

2022

Bardolino DOC Della Rocca

Cantina di Soave, Veneto

€ 12,67*
0.75l · € 16,89/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Karaktervol, harmonieuze, fruitige aroma's.
  • Teeltgebied Veneto, Italië
  • Druivensoorten: Corvina, Rondinella, Molinara
  • Perfect bij pasta, pizza en lichte vleesgerechten
  • Aangename drinktemperatuur: 16-18 °C

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Torre dei Beati Montepulciano d
    Torre dei Beati
    Montepulciano d'Abruzzo DOC
    € 15,23*
    Pizzolato Merlot Venezia DOC Settimo Podere
    Pizzolato
    Merlot Venezia DOC Settimo Podere
    € 21,90*
    Cavalchina Bardolino DOC
    Cavalchina
    Bardolino DOC
    € 9,89*
    Zeni Bardolino Classico Superiore DOCG
    Zeni
    Bardolino Classico Superiore DOCG
    € 14,73*
    Colomba Bianca Cabernet Sauvignon Sicilia DOC Colomba Bianca
    Colomba Bianca
    Cabernet Sauvignon Sicilia DOC Colomba Bianca
    € 19,33*
Beschreibung

Wijn noot: Bardolino DOC Della Rocca

Robijnrood van kleur. De neus wordt gedomineerd door aroma's van wilde bessen en frambozen. Goed in balans in de mond, fruitig en zacht, met een droge, harmonieuze afdronk. De wijnstokken zijn aangeplant in het 'pergola' systeem, zoals traditioneel het geval is in Veneto. De druiven worden half september met de hand geplukt. Na de oogst worden ze voorzichtig geperst en vervolgens wordt de most gefermenteerd in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen. In de volgende stap wordt de wijn geklaard en gefilterd voordat hij wordt overgebracht naar stalen tanks om te rijpen. De Cantina di Soave werd al in 1898 opgericht en is vandaag de dag een van de meest prestigieuze wijnproducenten van Italië. De meer dan 6.000 hectare wijngaarden van het bedrijf strekken zich nu uit van het Gardameer tot het Soave gebied en de heuvels van Valpolicella. Door voortdurende ontwikkeling van de teeltprocessen en de gebruikte keldertechnieken is Cantina di Soave altijd bezig om de maximale kwaliteit en expressiviteit uit de geteelde druivensoorten te halen.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Bardolino DOC Della Rocca

Een aanrader als begeleider van lichte mediterrane gerechten of pittige kazen. Aanbevolen drinktemperatuur 14-16°C.

Cantina di Soave

Cantina di Soave de wijnmaker achter Bardolino DOC Della Rocca

Cantina di Soave is een wijnmaker uit de schilderachtige wijnstreek Veneto en is sinds de oprichting in 1898 een van de toonaangevende wijnproducenten van Italië. Op basis van hoge kwaliteitsnormen produceert het wijnhuis wijnen met een uitzonderlijk karakter die verrukken door hun verscheidenheid aan aroma's en smaken en hun opmerkelijke structuur. De wijnstokken groeien op de heuvels van Verona en in de idyllische provincies Vicenza en Treviso. De wijngaarden worden volgens een moderne methode bewerkt, met de grootste zorg tijdens het hele productieproces. Cantina di Soave vertrouwt op zowel traditionele wijnbouwtechnieken als moderne apparatuur om de best mogelijke kwaliteit en duurzaamheid te garanderen. Het assortiment wijnen is breed en strekt zich uit van eersteklas witte wijnen zoals de minerale en frisse Soave tot prachtige rode wijnen zoals de volle en fruitige Valpollicella Ripasso. Het wijnhuis legt grote nadruk op authentieke en regionale variëteiten zoals Garganega, Trebbiano, Pinot Grigio en Corvina. Met tientallen jaren ervaring en gedrevenheid is Cantina di Soave niet alleen een van de beste wijnhuizen in Italië, maar geniet het ook een grote internationale reputatie. Als cadeau, voor bij het koken of als traktatie voor jezelf - een glas Cantina di Soave is altijd een speciaal moment dat het alledaagse doet vergeten en pure levensvreugde uitstraalt.


Veneto

Veneto het teeltgebied van de Bardolino DOC Della Rocca

Veneto, een van de mooiste en vruchtbaarste wijngebieden van Italië, is een ware schat voor elke sommelier. Deze regio ligt in het noordoosten van het land en strekt zich uit van de besneeuwde Alpen tot de warme oevers van de Adriatische Zee en biedt een indrukwekkende verscheidenheid aan terroirs.
In Veneto voel je de diepe band tussen mens en natuur, die tot uiting komt in elk glas wijn. Enkele van de beroemdste Italiaanse wijnen worden hier geproduceerd - van de sprankelende Prosecco tot de fluweelzachte Amarone della Valpolicella en de elegante Soave.
De bodems in Veneto zijn divers, variërend van krijtachtige en kleiachtige ondergronden in de heuvelachtige gebieden tot zanderige, steenachtige bodems aan de kust. Deze verschillende omstandigheden vormen de basis voor een breed scala aan wijnen met een onvergelijkbaar karakter.
Prosecco uit het gebied rond Valdobbiadene en Conegliano is waarschijnlijk de bekendste vertegenwoordiger van deze regio. Zijn fijne perlage en verfrissende zuren maken het een perfect aperitief of begeleider van lichte visgerechten.
In de Valpolicella regio produceert het traditionele appassimento proces complexe rode wijnen zoals Amarone: een weelderige wijn met intense tonen van gedroogd fruit, chocolade en kruiden en een lange afdronk.
Maar ook witte wijnen hebben hun plaats in Veneto. Soave is een uitstekend voorbeeld: een elegante, minerale wijn met tonen van groene appels en bloemen, perfect bij zeevruchten of risotto met paddenstoelen.
Elk bezoek aan Veneto is een ontdekkingsreis voor het gehemelte. De passie en toewijding van de wijnmakers wordt weerspiegeld in elke slok van hun wijnen - een eerbetoon aan deze unieke regio en zijn eeuwenoude wijntraditie.



Bardolino DOC Della Rocca wordt geproduceerd door Cantina di Soave in het teeltgebied Veneto in Italië.
Als je Bardolino DOC Della Rocca lekker vond, vind je de andere wijnen van Cantina di Soave misschien ook lekker.
Cantina di Soave en Bardolino DOC Della Rocca zijn afkomstig van Veneto.

Details

Extra informatie: Bardolino DOC Della Rocca

Naam Bardolino DOC Della Rocca
Wijnbouwgebied Veneto
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 11.5
Druivensoorten 70% Corvina, 20% Rondinella, 10% Molinara
Wijnverwerking De wijnstokken zijn aangeplant in het 'pergola' systeem, zoals traditioneel is in Veneto. De druiven worden half september met de hand geoogst. Na de oogst worden de druiven voorzichtig geperst en de most wordt vervolgens gefermenteerd in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen. De wijn wordt dan geklaard en gefilterd voordat hij wordt overgebracht naar stalen tanks om te rijpen.
Restsuiker (g/l) 2,0 g/l
Zuurgraad (g/l) 5,3 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Cantina di Soave s.a.c., Viale Vittoria 100, 37038 Soave (VR) - Italien
Wijnmaker Cantina di Soave

€ 12,67*
0.75l·€ 16,89/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Cantina di Soave

    Cantina di Soave Valpolicella IGT Della Rocca
    Cantina di Soave
    Valpolicella IGT Della Rocca
    € 8,40*
    Cantina di Soave Bardolino DOC Della Rocca
    Cantina di Soave
    Bardolino DOC Della Rocca
    € 12,67*
    Cantina di Soave Pinot Grigio DOC "Poesie"
    Cantina di Soave
    Pinot Grigio DOC "Poesie"
    € 7,13*
    Cantina di Soave Chardonnay IGT Della Rocca
    Cantina di Soave
    Chardonnay IGT Della Rocca
    € 6,62*
    Cantina di Soave Soave DOC Della Rocca
    Cantina di Soave
    Soave DOC Della Rocca
    € 6,55*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD