Land
Italië
Veneto
Sorte
Rode wijn
Stilisik
sterk & kruidig

2021

Merlot Venezia DOC Settimo Podere

Pizzolato, Veneto

€ 21,90*
0.75l · € 29,20/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Biologisch geproduceerde rode wijn uit de teeltregio Veneto.
  • Merlot Venezia DOC met een intens, fruitig aroma.
  • Elegant en evenwichtig, met een levendige en aanhoudende structuur.
  • Perfect bij rood vlees, wild en kaas
  • Geproduceerd volgens traditionele productiemethoden

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Mea Culpa Mea Culpa Vino Rosso - in Holzkiste -
    Mea Culpa
    Mea Culpa Vino Rosso - in Holzkiste -
    € 22,46*
    Scarbolo Campo del Viotto Friuli DOC
    Scarbolo
    Campo del Viotto Friuli DOC
    € 21,43*
    Cusumano Noà Sicilia DOC
    Cusumano
    Noà Sicilia DOC
    € 28,29*
    Casa di Terra Mosaico Bolgheri DOC
    Casa di Terra
    Mosaico Bolgheri DOC
    € 30,66*
    Fattoria di Magliano Poggio Bestiale Rosso della Maremma IGT
    Fattoria di Magliano
    Poggio Bestiale Rosso della Maremma IGT
    € 28,18*
Beschreibung

Wijn noot: Merlot Venezia DOC Settimo Podere

Veneto is een van de drie grootste wijngebieden van Italië. De regio rond Venetië aan de Adriatische kust, de Povlakte en de uitlopers van de Alpen rond het Gardameer wordt gekenmerkt door veel verschillende karakters. De bergen in het noorden beschermen het gebied en zorgen voor een evenwichtig klimaat. Steenachtige en kalkrijke bodems bieden optimale groeiomstandigheden. Merlot wordt wereldwijd beschouwd als een van de populairste rode wijnsoorten. Zijn oorsprong gaat terug tot de Franse Bordelais. Vandaag is merlot te vinden in bijna alle warmere wijnstreken ter wereld, niet in het minst omwille van zijn uitstekende eigenschappen. Het wordt zowel gewaardeerd als single varietal als cuvée en overtuigt door zijn zachtheid, harmonie en toegankelijkheid. Als de bessen goed en lang rijpen, zullen rode wijnen op basis van merlot je verrukken met hun fijne bessenaroma's, vergezeld van rode bes en kers. Kenmerken van deze wijn: Donker robijnrood. In de neus fruitige aroma's van pruimen en kersen. In de mond droge, bloemige tonen van viooltjes en zwarte bessen. Goed gebalanceerde zuurgraad met een zachte body. Ecol. Controlenummer: IT 005 operatore controllato n. T694
Restsuiker:1.50 / Zuurgraad:5.10
Roestvrij stalen tank

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Merlot Venezia DOC Settimo Podere

Een uitstekende begeleider van pasta met groenten, bijvoorbeeld penne met groentenpesto of jonge, niet te lang gerijpte kaas.

Pizzolato

Pizzolato de wijnmaker achter Merlot Venezia DOC Settimo Podere

De wijnmaker Pizzolato uit Veneto is een bekende producent van biodynamische wijnen. Zijn wijnen worden gekenmerkt door uitzonderlijke kwaliteit en intensiteit van smaak. De wijnstokken worden op een duurzame en ecologische manier verbouwd, zonder gebruik van pesticiden of kunstmest. De biologische wijnen van Pizzolato zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van zijn klanten. Met zijn inzet voor duurzaam beheer en het behoud van hulpbronnen is Pizzolato een van de toonaangevende wijnmakers in de regio Veneto. De traditionele productie en zorgvuldige selectie van druiven maken de wijn van Pizzolato tot een onmiskenbare smaakervaring. Wie op zoek is naar bijzondere wijnen met karaktervolle aroma's en een geweldige drinkervaring, mag de kwaliteitswijnen van Pizzolato niet missen.


Veneto

Veneto het teeltgebied van de Merlot Venezia DOC Settimo Podere

Veneto, een van de mooiste en vruchtbaarste wijngebieden van Italië, is een ware schat voor elke sommelier. Deze regio ligt in het noordoosten van het land en strekt zich uit van de besneeuwde Alpen tot de warme oevers van de Adriatische Zee en biedt een indrukwekkende verscheidenheid aan terroirs.
In Veneto voel je de diepe band tussen mens en natuur, die tot uiting komt in elk glas wijn. Enkele van de beroemdste Italiaanse wijnen worden hier geproduceerd - van de sprankelende Prosecco tot de fluweelzachte Amarone della Valpolicella en de elegante Soave.
De bodems in Veneto zijn divers, variërend van krijtachtige en kleiachtige ondergronden in de heuvelachtige gebieden tot zanderige, steenachtige bodems aan de kust. Deze verschillende omstandigheden vormen de basis voor een breed scala aan wijnen met een onvergelijkbaar karakter.
Prosecco uit het gebied rond Valdobbiadene en Conegliano is waarschijnlijk de bekendste vertegenwoordiger van deze regio. Zijn fijne perlage en verfrissende zuren maken het een perfect aperitief of begeleider van lichte visgerechten.
In de Valpolicella regio produceert het traditionele appassimento proces complexe rode wijnen zoals Amarone: een weelderige wijn met intense tonen van gedroogd fruit, chocolade en kruiden en een lange afdronk.
Maar ook witte wijnen hebben hun plaats in Veneto. Soave is een uitstekend voorbeeld: een elegante, minerale wijn met tonen van groene appels en bloemen, perfect bij zeevruchten of risotto met paddenstoelen.
Elk bezoek aan Veneto is een ontdekkingsreis voor het gehemelte. De passie en toewijding van de wijnmakers wordt weerspiegeld in elke slok van hun wijnen - een eerbetoon aan deze unieke regio en zijn eeuwenoude wijntraditie.



Merlot Venezia DOC Settimo Podere wordt geproduceerd door Pizzolato in het teeltgebied Veneto in Italië.
Als je Merlot Venezia DOC Settimo Podere lekker vond, vind je de andere wijnen van Pizzolato misschien ook lekker.
Pizzolato en Merlot Venezia DOC Settimo Podere zijn afkomstig van Veneto.

Details

Extra informatie: Merlot Venezia DOC Settimo Podere

Naam Merlot Venezia DOC Settimo Podere
Wijnbouwgebied Veneto
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 12.00
Druivensoorten Merlot
Restsuiker (g/l) 1.50
Zuurgraad (g/l) 5.10
Serveertemperatuur 16°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Pizzolato S.r.l. Via IV Novembre 12 31020 Villorba CTV) Italien | Abfüller: La Cantina Pizzolato S.R.L. - Villorba - Italia
Wijnmaker Pizzolato

€ 21,90*
0.75l·€ 29,20/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Pizzolato

    Pizzolato Merlot Venezia DOC Settimo Podere
    Pizzolato
    Merlot Venezia DOC Settimo Podere
    € 21,90*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD