Preistipp
Prijs tip!
Land
Spanje
Mallorca
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris en mineraal
Rabatt
-21%

2023

Nounat

Binigrau, Mallorca

Normale prijs: € 29,67

Special Price € 23,42*

0.75l · € 31,23/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Verleidelijke smaak van citrusvruchten en tropische noten
  • Uitstekende balans tussen zuurgraad en zoetheid
  • Handgeplukte druiven van biologische teelt
  • Ideaal bij visgerechten en zeevruchten
  • Karaktervolle Spaanse witte wijn uit Mallorca

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Miguel Torres Sons de Prades
    Miguel Torres
    Sons de Prades
    € 29,79*
    Pagos de Araiz Blaneo Chardonnay Navarra DO
    Pagos de Araiz
    Blaneo Chardonnay Navarra DO
    € 17,44*
    Bodegas Muńoz Blas Muńoz Chardonnay
    Bodegas Muńoz
    Blas Muńoz Chardonnay
    € 19,85*
    Bodegas Campillo Campillo Blanco Fermentado en Barrica
    Bodegas Campillo
    Campillo Blanco Fermentado en Barrica
    € 13,49*
    Macia Batle Blanc de Blancs
    Macia Batle
    Blanc de Blancs
    € 18,30*
Beschreibung

Wijn noot: Nounat

Bleekgeel van kleur met gouden glinstering, omrand met groenige tinten. Met een aroma van gedroogd fruit, walnoten en amandelen, maar ook tropisch fruit, ananas en banaan. Goede structuur, evenwichtige zuurgraad, hartig en stimulerend. Een van de meest opwindende jonge wijnhuizen op Mallorca is BiniGrau, gerund door de broers Matías en Miguel Batle. Ze zijn neven van de eigenaar van Macià Batle, dus ze behoren ook tot de uitgebreide Batle wijnmakersdynastie. De twee verkochten hun aandelen in Macià Batle in 2002 om hun droom te verwezenlijken in het voorouderlijk huis van de familie in Biniali: een klein wijnhuis met slechts tien hectare, 60 tot 70 jaar oude wijnstokken en een state-of-the-art kelder: BiniGrau. 'Het succes kwam veel sneller dan we ooit hadden durven hopen,' geeft Matías Batle toe, wiens hoofdbaan directeur van de plaatselijke bank is, maar die elke avond en elke vrije dag in de wijngaard of in de kelder doorbrengt. Met hun topwijn 'Obac de BiniGrau', een verfijnde cuvée van Manto Negro, Callet, Merlot, Cabernet en Syrah, wonnen de gebroeders Batle in 2005 een gouden medaille op een Spaanse wedstrijd, om het jaar daarop opnieuw goud te winnen op het Concours Mondial in Brussel. Na het persen rijpt de BiniGrau Obac twaalf tot 14 maanden in vaten van grofkorrelig eikenhout. De zware wijn bereikt zijn optimale drinkrijpheid al na twee jaar. Een intense robijnrode en elegante granaatkleur schittert door het glas. Onder gedroogd fruit, venkel en zoethout ligt een smaak van rijp fruit, het hout van de eiken vaten is zeer harmonieus geïntegreerd in de totale compositie. Men zou graag een goede 30 euro betalen voor deze wijn. Des te verrassender is het antwoord van Matías Batle op de vraag naar de prijs: 'Ongeveer negen euro van de wijnmakerij. We willen niet te hoog gaan. We zijn nog jong en willen een breed publiek bereiken.'. Bron: capital.de, 13.12.06 Artikel door Klaus Schweinsberg


Awards

Awards für Nounat

87 punten Beste van Spanje Award 2010

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Nounat

De Nounat van Binigrau is een lichte en frisse witte wijn die het best past bij lichte en frisse gerechten zoals vis, zeevruchten, salades, pasta met groenten of wit vlees zoals kip of varkensvlees. Het kan ook een goede keuze zijn bij tapas, olijven en milde kazen. Vermijd echter zware en kruidige gerechten zoals gegrild of heet vlees, die de smaak van de wijn kunnen maskeren.

Binigrau

Binigrau de wijnmaker achter Nounat

De wijnmaker Binigrau van de idyllische Balearen staat bekend om zijn uitzonderlijke wijnen, die zich kenmerken door hun unieke kwaliteit en aromatische smaak. De combinatie van liefde voor de natuur en de oude, traditioneel gebruikte vinificatietechnieken geven de wijn van Binigrau zijn karakter en herkenningswaarde. De wijnmaker besteedt speciale aandacht aan de verzorging van de wijnstokken en het behoud van de bodem om de perfecte omstandigheden te creëren voor de rijping van de druiven. Het resultaat zijn wijnen van exquise kwaliteit en finesse die bij elke slok opnieuw verrukken en de geur en smaak van de Balearen met zich meedragen. Ontdek de wereld van Binigrau en laat je fascineren door exquise wijnen!


Mallorca

Mallorca het teeltgebied van de Nounat

Het wijnbouwgebied op het betoverende eiland Mallorca is een ware schat voor elke sommelier en wijndrinker. Zacht glooiende heuvels, verwarmd door de krachtige Mallorcaanse zon, zijn bezaaid met wijnstokken die zich door de mineraalrijke bodem van het eiland slingeren om wijnen te produceren die net zo diep en gevarieerd zijn als het Mallorcaanse terroir zelf. De wijnmakers van Mallorca hebben een lange traditie die meer dan twee millennia teruggaat. Vandaag de dag profiteert het eiland van de constante heropleving en uitvinding van nieuwe technieken en variëteiten, die de passie en innovatie van de wijnmakers weerspiegelen. De resulterende wijnen zijn fascinerend, waar smaakdiversiteit en onverwachte nuances samenkomen. Het klimaat van Mallorca, gedomineerd door warme, zonnige dagen en een frisse zeebries, is ideaal voor talrijke druivensoorten, vooral de autochtone Manto Negro en Callet druiven. Deze staan bekend om hun robuuste rode wijnen, die worden gekenmerkt door dichte fruitaroma's en een complex karakter. De witte druivensoorten, zoals Prensal Blanc, doen het ook goed en produceren frisse, lichte witte wijnen die getuigen van het verfrissende karakter van de Middellandse Zee. Op Mallorca hebben we ook de mogelijkheid om enkele van de beste biologische wijnmakerijen van Spanje te ontdekken. Respect voor de natuur, traditionele methoden en het gebruik van autochtone druivensoorten staan centraal in hun filosofie. Het resultaat zijn authentieke wijnen met een onvergelijkbare expressiviteit die vertellen over het evenwicht tussen mens en natuur. De charme van een Mallorcaanse wijn ligt niet alleen in de smaak, maar ook in het verhaal dat elke slok bevat. Zo laten de wijnen van dit betoverende eiland ons reizen in een wereld vol traditie, innovatie en passie die elke kenner zal verbazen. Onvergetelijk!



Nounat wordt geproduceerd door Binigrau in het teeltgebied Mallorca in Spanje.
Als je Nounat lekker vond, vind je de andere wijnen van Binigrau misschien ook lekker.
Binigrau en Nounat zijn afkomstig van Mallorca.

Details

Extra informatie: Nounat

Naam Nounat
Wijnbouwgebied Mallorca
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 14
Druivensoorten Prensal Blanc und Chardonnay
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler BiniGrau, Carrer Fiol, 33, 07143 Biniali, Illes Balears, Spanien
Wijnmaker Binigrau

UVP
€ 29,67
€ 23,42*
0.75l·€ 31,23/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Binigrau

    Binigrau Nounat
    Binigrau
    Nounat
    € 23,42*
    Binigrau Obac de Binigrau
    Binigrau
    Obac de Binigrau
    € 17,83*
    Binigrau B Rosat Binigrau
    Binigrau
    B Rosat Binigrau
    € 18,87*
    Binigrau B Negre
    Binigrau
    B Negre
    € 26,62*
    Binigrau 12 Voordeelpakket Nounat
    Binigrau
    12 Voordeelpakket Nounat
    € 276,33*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD