Land
Spanje
Utiel-Requena
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2019

Marqués de Chivé Utiel-Requena Crianza DO

Vicente Gandia, Utiel-Requena

€ 7,19*
0.75l · € 9,59/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

Dit product is beschikbaar voor aankoop in stappen van slechts Marqués de Chivé Utiel-Requena Crianza DO.
  • Spaanse rode wijn uit het teeltgebied Utiel-Requena
  • Gebotteld door Vicente Gandia
  • Crianza DO kwaliteit
  • Intense, fruitige en kruidige aroma's
  • Perfect evenwicht tussen tannines en zuren

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Pagos del Rey Condado de Oriza Tinto
    Pagos del Rey
    Condado de Oriza Tinto
    € 8,53*
    Bodegas Farińa Tartana Roble
    Bodegas Farińa
    Tartana Roble
    € 8,00*
    Bodegas Nodus Viña Capellana Tinto
    Bodegas Nodus
    Viña Capellana Tinto
    € 7,34*
    Marques de Pluma Cosecha
    Marques de Pluma
    Cosecha
    € 9,00*
    Pinord Clos Torribas Reserva
    Pinord
    Clos Torribas Reserva
    € 9,35*
Beschreibung

Wijn noot: Marqués de Chivé Utiel-Requena Crianza DO

Donker kersenrood van kleur. Complexe aroma's van fruit en vanilletonen in de neus. Mild, zacht en rond met hints van frambozen in de mond. Heerlijke afdronk! De wijngaarden liggen ongeveer 800 m boven de zeespiegel. In de zomer worden warme dagen afgewisseld met koele nachten. De bodem bestaat voornamelijk uit klei en kalksteen. Na de oogst vindt de gisting plaats gedurende 7 dagen in roestvrijstalen tanks onder gecontroleerde temperaturen van rond de 25°C. Daarna rijpt de wijn gedurende minstens 8 maanden in Amerikaanse eiken vaten, gevolgd door een verdere rijping in de fles gedurende 2-3 maanden. Pas daarna wordt de wijn vrijgegeven voor verkoop. Het wijnhuis werd in 1885 opgericht door Vicente Gandía in El Grao, Valencia, en is vandaag de dag nog steeds eigendom van de familie. Sinds de oprichting is de ambitie van de oprichter om elk jaar betere kwaliteitswijnen op de markt te brengen blijven bestaan. De filosofie en passie voor het produceren van kwaliteitswijnen is al 4 generaties lang doorgegeven. Als gevolg hiervan is Gandía nu een van de grootste wijnexporteurs van Spanje met klanten in meer dan 80 landen op 5 continenten wereldwijd. Ongeveer 75% van de wijnproductie wordt momenteel geëxporteerd, terwijl 25% in Spanje wordt verkocht. Vandaag de dag worden de wijnen uit Gandía internationaal erkend om hun individuele stijl en sterke expressie.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Marqués de Chivé Utiel-Requena Crianza DO

Serveer op ongeveer 17°C. Past goed bij paella, gegrild eten, intense vleesgerechten en kaas van gemiddelde leeftijd.

Vicente Gandia

Vicente Gandia de wijnmaker achter Marqués de Chivé Utiel-Requena Crianza DO

Vicente Gandia is een gerenommeerde wijnmaker uit de Spaanse regio Utiel-Requena en wordt beschouwd als een van de toonaangevende wijnproducenten van het land. Het familiebedrijf houdt zich al sinds 1885 bezig met wijnbouw en heeft in de loop der jaren een reputatie opgebouwd voor de hoogste kwaliteit en uitstekende smaak. De wijngaarden van Vicente Gandia beslaan een gebied van meer dan 400 hectare en zijn beplant met de beste druivensoorten uit de omgeving. De grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht zorgen ervoor dat de druiven langzaam en gelijkmatig rijpen, wat tot uiting komt in de unieke smaak van de wijnen. Vicente Gandia staat vooral bekend om zijn rode wijnen, die een diepe, krachtige kleur en een intens aroma hebben. Maar ook zijn witte en rosé wijnen zijn van de hoogste kwaliteit en worden gewaardeerd door wijnliefhebbers over de hele wereld. Naast de uitstekende kwaliteit van zijn wijnen hecht Vicente Gandia ook veel waarde aan duurzaamheid en milieubescherming. Zo worden de druiven met de hand geoogst en worden er alleen natuurlijke meststoffen gebruikt. Bezoekers zijn van harte welkom om de wijngaarden en kelders van Vicente Gandia te bezichtigen en de uitzonderlijke wijnen te proeven tijdens een wijnproeverij. Het familiebedrijf streeft ernaar de traditie van de wijnbouw in de regio te behouden en tegelijkertijd innovatieve technologieën en methoden te gebruiken om de beste wijnen te produceren.


Utiel-Requena

die Rebsorte des Marqués de Chivé Utiel-Requena Crianza DO



Utiel-Requena

Utiel-Requena het teeltgebied van de Marqués de Chivé Utiel-Requena Crianza DO

In het hart van Spanje, in het achterland van Valencia, ligt een wijngebied dat onnavolgbare charmes biedt en ware Spaanse passie onthult in elke druppel - Utiel-Requena. Als sommelier waardeer ik deze regio bijzonder, vol eindeloze variëteit en ware wijnpoëzie. Het terroir is uniek, gekenmerkt door een continentaal klimaat met mediterrane invloeden. Koude winters en hete, droge zomers kenmerken het klimaat, waartussen de wijngaarden gedijen op hoogtes tot 900 meter boven zeeniveau. Deze omstandigheden vormen de perfecte basis voor de productie van kwaliteitswijnen met rijke aroma's en een goed rijpingspotentieel. Utiel-Requena staat niet alleen bekend om de kwantiteit, maar vooral om de kwaliteit van zijn wijnen. De hoofdrol is weggelegd voor de autochtone druivensoort Bobal, een robuuste druif die perfect is aangepast aan de barre klimatologische en geologische omstandigheden. Hij produceert intense, volle rode wijnen met tonen van donkere bessen en kruiden en een heerlijke zuurgraad. Maar het wijngebied beperkt zich niet alleen tot deze druivensoort. Andere druivenrassen die worden verbouwd zijn Tempranillo, Garnacha, Merlot, Cabernet Sauvignon en Syrah voor rode wijnen en Macabeo en Chardonnay voor witte wijnen. Wijnen uit Utiel-Requena staan bekend om hun authenticiteit en complexiteit. Hoewel rode wijnen domineren, zijn er ook witte, rosé en mousserende wijnen die de grote diversiteit van de wijnproductie in deze regio weerspiegelen. Een groot deel van de aantrekkingskracht van Utiel-Requena ligt in de traditionele wijnproductie. Veel wijnmakerijen behouden nog steeds de oude kunst van het wijnmaken, met behulp van inheemse methoden en het gisten en rijpen van de wijnen in ondergrondse grotten. Het is dit soort toewijding en passie dat de wijnen uit Utiel-Requena tot een echte ontdekking maakt voor elke wijnliefhebber. Utiel-Requena - een wijngebied dat niet alleen wijnen produceert, maar ook verhalen vertelt en het erfgoed van een oude traditie bewaart. Een plaats,



Marqués de Chivé Utiel-Requena Crianza DO wordt geproduceerd door Vicente Gandia in het teeltgebied Utiel-Requena in Spanje.
Als je Marqués de Chivé Utiel-Requena Crianza DO lekker vond, vind je de andere wijnen van Vicente Gandia misschien ook lekker.
Vicente Gandia en Marqués de Chivé Utiel-Requena Crianza DO zijn afkomstig van Utiel-Requena.

Details

Extra informatie: Marqués de Chivé Utiel-Requena Crianza DO

Naam Marqués de Chivé Utiel-Requena Crianza DO
Wijnbouwgebied Utiel-Requena
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2019
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten 100% Tempranillo
Rebsorte Crianza, Tempranillo
Wijnverwerking De wijngaarden liggen ongeveer 800 meter boven zeeniveau. In de zomer worden warme dagen afgewisseld met koele nachten. De bodem bestaat voornamelijk uit klei en kalksteen. Na de oogst vindt er gedurende 7 dagen gisting plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van ongeveer 25°C. De wijn wordt dan gedurende minstens 8 maanden geraffineerd. De wijn rijpt vervolgens minstens 8 maanden in Amerikaanse eiken vaten, gevolgd door nog eens 2-3 maanden in de fles. Pas dan wordt de wijn vrijgegeven voor verkoop.
Restsuiker (g/l) 2,3 g/l
Zuurgraad (g/l) 4,9 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Vicente Gandía Plá S.A., Ctra. Cheste a Godelleta s/n, 46370 Chiva, Valencia, Spanien
Wijnmaker Vicente Gandia

€ 7,19*
0.75l·€ 9,59/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Vicente Gandia

    Vicente Gandia Cero Coma Tinto
    Vicente Gandia
    Cero Coma Tinto
    € 6,45*
    Vicente Gandia Cero Coma Blanco
    Vicente Gandia
    Cero Coma Blanco
    € 6,24*
    Vicente Gandia Marqués de Chivé Crianza Tempranillo Bag in Box
    Vicente Gandia
    Marqués de Chivé Crianza Tempranillo Bag in Box
    € 15,62*
    Vicente Gandia Marqués de Chivé Utiel-Requena Crianza DO
    Vicente Gandia
    Marqués de Chivé Utiel-Requena Crianza DO
    € 7,19*
    Vicente Gandia Marqués de Chivé Crianza Tempranillo Bag in Box
    Vicente Gandia
    Marqués de Chivé Crianza Tempranillo Bag in Box
    € 15,62*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD