Land
Spanje
Ribera del Duero
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

€ 9,00*
0.75l · € 12,00/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Uitstekende rode wijn uit de regio Ribera del Duero
  • Onderscheidende smaak met rijke bessen- en pruimentonen
  • Elegante rijping in houten vaten zorgt voor fijne vanille- en kruidensmaken
  • Vakkundig evenwicht tussen fruit, tannine en zuren
  • Perfect bij rood vlees en kaas

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Tinedo Max  VdlT de Castilla
    Tinedo
    Max VdlT de Castilla
    € 11,92*
    Iniesta Corazon Loco Tinto
    Iniesta
    Corazon Loco Tinto
    € 9,00*
    Bodegas Nodus Viña Capellana Tinto de Autor Barrica
    Bodegas Nodus
    Viña Capellana Tinto de Autor Barrica
    € 11,09*
    Bodegas Garcia Carrion Pata Negra Roble, Toro
    Bodegas Garcia Carrion
    Pata Negra Roble, Toro
    € 9,00*
    Bodegas Garcia Carrion Pata Negra Roble, Valdepenas DO
    Bodegas Garcia Carrion
    Pata Negra Roble, Valdepenas DO
    € 9,00*
Beschreibung

Wijn noot: Cosecha

Marques de Pluma (Pinord), Ribera del Duero D.O. Spanje. Rode wijn. Druivensoort: Tempranillo. ALCOHOLgehalte ; ZUURTE ; RESIDUELE SUIKER: 14% vol ; 4,9 g/l ; 2,1 g/l
Restsuiker:2.1 / Zuurgraad:4.9

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Cosecha

Als volle en smaakvolle rode wijn past de Cosecha van Marques de Pluma goed bij verschillende gerechten. Enkele aanraders zijn: - rood vlees, zoals ossenhaas of lamskoteletjes, gegrild of gebraden - gerechten met donkere sauzen, zoals runderstoofpot of ossenstaart - gestoofde gerechten, zoals coq au vin of boeuf bourguignon - pittige gerechten, zoals chili con carne of pittige pastagerechten - belegen kaas, zoals pecorino of parmezaan Het is ook een goed idee om de rode wijn licht te koelen om de aroma's en tannines te benadrukken.

Marques de Pluma

Marques de Pluma de wijnmaker achter Cosecha

Marques de Pluma is een gerenommeerde wijnmaker uit de Ribera del Duero regio in Spanje. Zijn passie voor wijnbouw wordt weerspiegeld in elke druppel van zijn wijnen. Zijn jarenlange ervaring, diepgewortelde liefde voor het terroir en knowhow maken hem tot een van de beste wijnmakers van het land. Marques de Pluma maakt wijnen van uitzonderlijke kwaliteit en elegantie die zowel door critici als wijnliefhebbers worden gewaardeerd. De bodem van de wijngaarden is kalkrijk en zeer divers, wat terug te zien is in elke fles. Bij de productie van zijn wijnen vertrouwt Marques de Pluma op traditionele methoden en het gebruik van geavanceerde technologie. Alle stappen worden met de grootste zorg uitgevoerd om het beste uit de druiven te halen. De wijnen van Marques de Pluma maken indruk met hun verscheidenheid aan aroma's, complexiteit en balans. Ze verleiden het gehemelte met fruitige en kruidige tonen, perfecte zuren en een zachte tanninestructuur. Marques de Pluma heeft het tot zijn missie gemaakt om wijnen van de hoogste kwaliteit te produceren die het terroir waarin ze verbouwd worden perfect weerspiegelen. Zijn wijnen behoren zonder twijfel tot de beste van de Ribera del Duero regio. Iedereen die de passie van de wijnmaker en de unieke wijnen heeft geproefd, zal begrijpen waarom Marques de Pluma een van de beste wijnproducenten van Spanje is.


Ribera del Duero

Ribera del Duero het teeltgebied van de Cosecha

Het majestueuze landschap van de Ribera del Duero, dat het grootste deel van de noordelijke vlaktes van Spanje beslaat, wordt zonder twijfel beschouwd als een van de beste en meest prestigieuze wijnbouwgebieden ter wereld. Als sommelier ben ik trots op dit spectaculaire gebied, dat zich uitstrekt op een hoog plateau tot 800 meter boven de zeespiegel en zich uitstrekt langs de rivier de Duero. De strenge klimatologische omstandigheden, gekenmerkt door extreme temperatuurschommelingen en langdurige droge periodes, maken het moeilijk voor de wijnstokken om te overleven en hebben toch geresulteerd in zeer intense, expressieve wijnen. De doorlaatbare, kalkhoudende en ijzerhoudende bodem reageert harmonieus op deze barre omstandigheden en zorgt voor een natuurlijke drainage en mineraliteit die de wijnen diepte en complexiteit geeft. Het middelpunt van de Ribera del Duero is ongetwijfeld de inheemse Tinto Fino of Tempranillo, bekend als de koning van de Spaanse rode druivenrassen. Deze druivensoort produceert kenmerkende, intense rode wijnen, diep kersenrood van kleur, gekenmerkt door aroma's van donker fruit, kruiden en vaak delicate rokerige tonen, samen met een indrukwekkende structuur en lange levensduur. Ribera del Duero is de thuisbasis van grote wijnhuizen en wereldberoemde wijnmerken zoals Vega Sicilia en Pesquera, die robuuste, energieke wijnen van uitstekende kwaliteit produceren. Maar ook kleinere bodega's dragen bij aan de hoge standaarden van de regio en bieden innovatieve wijnen die experimenteel nieuwe gebieden betreden. De reputatie van de Ribera del Duero wordt terecht erkend door wijncritici en wijnliefhebbers wereldwijd. Elke druppel wijn uit deze regio weerspiegelt de harde, rauwe en onvergeeflijke omstandigheden die de wijnstokken moeten doorstaan en is een subliem teken van de vereniging van mens en natuur op hun strakst en mooist. Tegelijkertijd is elke fles Ribera del Duero wijn niet alleen een plezier, maar ook een uiting van de passie en toewijding die de wijnmakers in het cultiveren van dit speciale wijngebied stoppen.



Cosecha wordt geproduceerd door Marques de Pluma in het teeltgebied Ribera del Duero in Spanje.
Als je Cosecha lekker vond, vind je de andere wijnen van Marques de Pluma misschien ook lekker.
Marques de Pluma en Cosecha zijn afkomstig van Ribera del Duero.

Details

Extra informatie: Cosecha

Naam Cosecha
Wijnbouwgebied Ribera del Duero
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 14
Druivensoorten Tempranillo
Restsuiker (g/l) 2.1
Zuurgraad (g/l) 4.9
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Pinord, tor Pasteur 6, E-08720 Vilafranca del Penedès
Wijnmaker Marques de Pluma

€ 9,00*
0.75l·€ 12,00/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Marques de Pluma

    Marques de Pluma Cosecha
    Marques de Pluma
    Cosecha
    € 9,00*
    Marques de Pluma Reserva
    Marques de Pluma
    Reserva
    € 18,40*
    Marques de Pluma Roble
    Marques de Pluma
    Roble
    € 11,06*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD