Preistipp
Prijs tip!
Land
Italië
Veneto
Sorte
Witte wijn
Stilisik
aromatisch & fris
Rabatt
-18%

2022

Lugana Maiolo DOP

Ca Maiol - Provenza, Veneto

Normale prijs: € 14,23

Special Price € 11,65*

0.75l · € 15,53/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Karaktervolle witte wijn uit de teeltregio Veneto, Italië.
  • Smaakbeleving van perzik, gele appel en citrustonen
  • Expressieve mineraliteit met een elegante, lange afdronk
  • Perfect bij vis, zeevruchten en wit gevogelte
  • DOP-kwaliteit, duurzame teelt en handgeplukte druiven

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Roveglia Lugana DOC Wighel
    Roveglia
    Lugana DOC Wighel
    € 12,50*
    Valerio Zenato Lugana DOC Benedictus Le Morette
    Valerio Zenato
    Lugana DOC Benedictus Le Morette
    € 14,16*
    Cecilia Beretta Lugana DOC Ca
    Cecilia Beretta
    Lugana DOC Ca' Nova
    € 15,90*
    Cavalchina
    Cavalchina
    'L Lac Lugana DOC
    € 13,36*
    Cá dei Frati Lugana I Frati DOC
    Cá dei Frati
    Lugana I Frati DOC
    € 14,21*
Beschreibung

Wijn noot: Lugana Maiolo DOP

Strogeel van kleur met groenige hints. Heldere neus met hints van appels, limoenen en wat wilde tijm. Delicate nuances van haver en witte peper. Aangenaam zacht en vineus in de mond, fruitig en goed in balans met een minerale afdronk. Deze Lugana komt uit de geclassificeerde regio met dezelfde naam tussen Sirmione en Desenzano ten zuiden van het Gardameer. De wijngaarden waar deze wijn vandaan komt beslaan 25 hectare. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar en zijn opgeleid volgens het Silvoz en Guyot systeem. De wijnstokken staan aangeplant op kalkrijke kleigrond, die deze wijn zijn typische tonen geeft. De handmatige oogst gevolgd door een zachte persing van de druiven, de temperatuurgecontroleerde gisting en het bottelen onder stikstof garanderen de uitstekende kwaliteit van deze Lugana. In 1967 begon Walter Contato met de bouw van zijn wijnmakerij aan de zuidelijke oever van het Gardameer. Met veel passie legde hij toen, samen met andere wijnboeren, de eerste steen voor het huidige beschermende consortium van de Lugana DOC. Zijn zoon Fabio Contato haalde vervolgens de bekende Bordelais wijnmaker Michel Rolland binnen als consultant om zijn wijnen naar een nieuw kwaliteitsniveau te brengen. Sinds 2017 is Santa Margherita, een van de meest gerenommeerde bedrijven van Italië, eigenaar van deze mooie Lugana producent.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Lugana Maiolo DOP

Bij een aanbevolen serveertemperatuur van 10-12°C een heerlijke begeleider van schelp- en schaaldieren, pasta of risotto en gebakken visgerechten.

Ca Maiol - Provenza

Ca Maiol - Provenza de wijnmaker achter Lugana Maiolo DOP

De wijnmaker Cŕ Maiol komt uit de Italiaanse regio Veneto en is een ware parel voor alle wijnliefhebbers. De wijnen van Cŕ Maiol worden gekenmerkt door hun hoge kwaliteit en onvergelijkbare aroma. Gemaakt van de beste druiven uit de regio en met de hand geplukt om aan de hoge kwaliteitseisen van de wijnmaker te voldoen, zorgt Cŕ Maiol ervoor dat zijn producten niet alleen een smaakervaring zijn, maar ook een lust voor het oog. Of je nu de voorkeur geeft aan een lichte, aromatische witte wijn of een sterke, tanninerijke rode wijn, bij Cŕ Maiol vind je gegarandeerd wat je zoekt. De wijnmaker Cŕ Maiol heeft een lange traditie van wijn maken en is er trots op deze traditie voort te zetten. De wijngaarden liggen in de heuvels rond het Gardameer en bieden een droomachtige achtergrond voor de productie van de edele druppels. Of je nu zelf wijnliefhebber bent of op zoek naar een speciaal cadeau voor vrienden of familie, de wijnen van Cŕ Maiol zijn altijd een goede keuze en zullen je overtuigen met hun karakteristieke smaak.


Veneto

Veneto het teeltgebied van de Lugana Maiolo DOP

Als een van de meest gerenommeerde en productieve wijngebieden van Italië is Veneto een paradigma voor wijnexpressie, waarbij traditionele teeltpraktijken en unieke terroirs in ere worden gehouden, terwijl ze voortdurend in ontwikkeling zijn om gelijke tred te houden met wereldwijde wijntrends. Veneto ligt in het noordoosten van Italië en profiteert van een opmerkelijke geografische diversiteit - van de koele, alpiene uitlopers in het noorden tot de warme, vlakke vlaktes van de Adriatische Zee in het zuiden. Dankzij deze klimatologische diversiteit kan Veneto een opmerkelijke verscheidenheid aan wijnstijlen produceren. De wijngaarden zijn gezegend met rijke, goed gedraineerde bodems die voornamelijk bestaan uit kalksteen, mergel en klei, wat optimale omstandigheden biedt voor het verbouwen van een verscheidenheid aan wijnstokken. De nadruk ligt op inheemse druivensoorten, waaronder de aromatische Garganega, de rode Corvina en natuurlijk Prosecco - de belangrijkste attractie van de regio. Prosecco is een schuimige balans tussen elegantie en toegankelijkheid en heeft de Veneto wereldwijde erkenning gebracht. Maar de regio heeft ook andere opmerkelijke wijnen te bieden, waaronder de volle Amarone, de delicate Soave, de fruitige Valpolicella en de sierlijke Bardolino. De productiemethoden variëren van traditionele tot moderne technieken, waarbij veel producenten de appassimento-methode gebruiken om bijzonder krachtige en complexe wijnen te creëren. Er worden voortdurend nieuwe technologieën geïntroduceerd om de kwaliteit en duurzaamheid van de wijnproductie te verbeteren. Over het algemeen worden wijnen uit Veneto gekenmerkt door hun evenwichtige zuurgraad, duidelijke, precieze fruittonen en soepele karakter. Ze staan hoog aangeschreven in de wijnwereld en worden gewaardeerd door zowel ervaren sommeliers als alledaagse wijnliefhebbers. De regelmatige kunstwerken die door wijnhuizen in Veneto worden geproduceerd, zijn verenigd in hun streven om de typische kenmerken van het terroir en de nuances van elk oogstjaar perfect te belichamen. Een wijn uit Veneto is meer dan een drankje,



Lugana Maiolo DOP wordt geproduceerd door Ca Maiol - Provenza in het teeltgebied Veneto in Italië.
Als je Lugana Maiolo DOP lekker vond, vind je de andere wijnen van Ca Maiol - Provenza misschien ook lekker.
Ca Maiol - Provenza en Lugana Maiolo DOP zijn afkomstig van Veneto.

Details

Extra informatie: Lugana Maiolo DOP

Naam Lugana Maiolo DOP
Wijnbouwgebied Veneto
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten 100% Trebbiano di Lugana
Wijnverwerking Deze Lugana komt uit de geclassificeerde regio met dezelfde naam tussen Sirmione en Desenzano ten zuiden van het Gardameer. De wijngaarden waar deze wijn vandaan komt beslaan meer dan 25 hectare. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar en zijn opgeleid volgens het Silvoz en Guyot systeem. De wijnstokken staan aangeplant op kalkrijke kleigrond, die deze wijn zijn typische smaken geeft. De handmatige oogst, gevolgd door een zachte persing van de druiven, temperatuurgecontroleerde gisting en botteling onder stikstof garanderen de uitstekende kwaliteit van deze Lugana.
Restsuiker (g/l) 7,9 g/l
Zuurgraad (g/l) 6,3 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Azienda Agricola Cŕ Maiol, Via dei Colli Storici 119, 25015 Desenzano del Garda (BS), Italien
Wijnmaker Ca Maiol - Provenza

UVP
€ 14,23
€ 11,65*
0.75l·€ 15,53/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Ca Maiol - Provenza

    Ca Maiol - Provenza Lugana DOC Prestige Cà Maiol
    Ca Maiol - Provenza
    Lugana DOC Prestige Cà Maiol
    € 14,49*
    Ca Maiol - Provenza Lugana Maiolo DOP
    Ca Maiol - Provenza
    Lugana Maiolo DOP
    € 11,65*
    Ca Maiol - Provenza Molin Lugana DOP
    Ca Maiol - Provenza
    Molin Lugana DOP
    € 19,20*
    Ca Maiol - Provenza Negresco Garda Classico Rosso DOC Cà Maiol
    Ca Maiol - Provenza
    Negresco Garda Classico Rosso DOC Cà Maiol
    € 19,28*
    Ca Maiol - Provenza Roseri Valtenesi Chiaretto DOP Cà Maiol
    Ca Maiol - Provenza
    Roseri Valtenesi Chiaretto DOP Cà Maiol
    € 14,49*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD