Land
Italië
Toscane
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris & fruitig

2022

Loggia del Sole Orvieto DOCG Le Chiantigiane

Le Chiantigiane, Toscane

€ 6,87*
0.75l · € 9,16/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Toscaanse witte wijn, Orvieto DOCG, Italië
  • Fris en kruidig met evenwichtige fruitaroma's.
  • Complexe tonen van appel, perzik en honingzoetheid
  • Perfect aperitief of begeleider van zeevruchten en salades
  • Hoogwaardige witte wijn van de gerenommeerde Loggia del Sole wijngaard

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Borgo Molino Vigne & Vini I Ciari Pinot Grigio Venezia DOC
    Borgo Molino Vigne & Vini
    I Ciari Pinot Grigio Venezia DOC
    € 11,01*
    Nativ Falanghina IGT
    Nativ
    Falanghina IGT
    € 10,58*
    Baglio di Pianetto Insolia DOC Sicilia
    Baglio di Pianetto
    Insolia DOC Sicilia
    € 10,60*
    Spinelli Chardonnay Terre di Chieti IGT Val di Mara
    Spinelli
    Chardonnay Terre di Chieti IGT Val di Mara
    € 10,07*
Beschreibung

Wijn noot: Loggia del Sole Orvieto DOCG Le Chiantigiane

Strogeel van kleur. De wijn is erg fruitig, met een droge, evenwichtige structuur in de mond en een delicate afdronk. De wijn wordt verbouwd in Umbrië in centraal Italië. De wijngaarden liggen tussen 100 en 500 meter boven zeeniveau. Na de oogst worden de druiven voorzichtig geperst en vindt de gisting plaats onder gecontroleerde temperaturen van 15-18°C in roestvrijstalen tanks. Deze wijn wordt jong gebotteld om zijn frisse fruitige aroma's volledig te ontwikkelen. Le Chiantigiane is een kwaliteitsgerichte coöperatie die nu ongeveer 2000 geassocieerde wijnproducenten uit centraal Toscane verenigt, met name uit Certaldo, Colle Val d'Elsa, Empoli, Larciano en Castelnuovo Berardenga, waar ook de wijnproductie plaatsvindt. De filosofie van Le Chiantigiane is het gebruik van moderne keldertechnieken met de nieuwste technologieën voor de vinificatie van typische Toscaanse wijnen. De kwaliteit van de wijnen wordt gecontroleerd en begeleid door experts in elke fase van het wijnbereidingsproces.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Loggia del Sole Orvieto DOCG Le Chiantigiane

Zeer geschikt als begeleider van diverse voorgerechten of gevogelte. Aanbevolen drinktemperatuur 8-10°C.

Le Chiantigiane

Le Chiantigiane de wijnmaker achter Loggia del Sole Orvieto DOCG Le Chiantigiane

Le Chiantigiane is een wijnmakerij in het prachtige Toscane die bekend staat om zijn eersteklas wijnen en zijn inzet voor een duurzame en ecologische productie. Al meer dan 50 jaar is het familiebedrijf gespecialiseerd in de productie van Chianti-wijnen, met uitsluitend eigen druiven van de heuvelachtige wijngaarden van de regio. De wijnen van Le Chiantigiane worden gekenmerkt door hun uitstekende kwaliteit, fijne structuur en volle smaak. Bijzonder populair zijn de Chianti Classico, de Chianti Riserva en de Super Tuscan, die allemaal regelmatig prijzen winnen op internationale wijncompetities. Naast de hoge kwaliteit van de wijnen hecht Le Chiantigiane ook veel belang aan duurzaamheid en milieubescherming. De wijnmaker richt zich op ecologische en grondstofbesparende productie en maakt ook gebruik van natuurlijke methoden zoals bijenteelt en groenbemesting. De wijngaarden worden bewerkt zonder chemicaliën en pesticiden en de druiven worden voorzichtig verwerkt. Bezoekers van het wijnhuis kunnen genieten van het prachtige Toscaanse landschap en de unieke aroma's van de wijnen tijdens een wijnproeverij of een rondleiding door de wijngaarden. Daarnaast biedt Le Chiantigiane ook wijnworkshops en culinaire evenementen waar gasten de wijnen kunnen combineren met typisch Toscaanse gerechten.


Toscane

Toscane het teeltgebied van de Loggia del Sole Orvieto DOCG Le Chiantigiane

Toscane, een schilderachtig juweeltje in het hart van Italië, is een vochtig, vruchtbaar paradijs voor wijnliefhebbers en wijnmakers. Doorkruist door glooiende heuvels die zich uitstrekken tot weelderige groene rijen wijnstokken, produceert deze strook aarde enkele van 's werelds meest geprezen wijnen. Als sommelier kan ik de aantrekkingskracht van deze wijnen alleen maar benadrukken - ze zijn echt uitzonderlijk. In Toscane is het klimaat ideaal voor het verbouwen van druiven, met warme zomers en zachte winters waardoor de druiven gelijkmatig kunnen rijpen en de wijnen hun unieke kenmerken krijgen. Het samenspel van kalkrijke bodems, overvloedige zonneschijn en koele nachtelijke briesjes geeft de wijnen een bijzondere complexiteit en finesse. Toscane is de thuisbasis van enkele van 's werelds beroemdste wijnsoorten, waaronder de krachtige Sangiovese, het belangrijkste paradepaardje van de regio, die volledig tot uiting komt in de Chianti en Brunello di Montalcino. Ze worden vergezeld door exquise witte wijnen zoals Vernaccia di San Gimignano en de sprankelende Vermentino. Een ander juweel van Toscane zijn de 'Supertoscans', een groep eersteklas rode wijnen gemaakt van internationale druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon en Merlot, waarmee de reputatie van Toscane als producent van eersteklas wijnen is verstevigd. Maar de ware magie van de Toscaanse wijnen ligt niet alleen in hun hoge kwaliteit en variatie, het is ook diep geworteld in de cultuur en joie de vivre van de mensen hier. Wijn is een integraal onderdeel van de lokale traditie, een geschenk van de natuur dat van generatie op generatie wordt doorgegeven, en elke fles die uit Toscane komt vertelt een verhaal van eeuwenoud vakmanschap, puur respect voor de natuur en een ongeëvenaarde passie voor wijnbouw. Het is deze authenticiteit die de wijnen uit Toscane zo onderscheidend en vertederend maakt - een belichaming van de Italiaanse ziel in zijn puurste en lekkerste vorm.



Loggia del Sole Orvieto DOCG Le Chiantigiane wordt geproduceerd door Le Chiantigiane in het teeltgebied Toscane in Italië.
Als je Loggia del Sole Orvieto DOCG Le Chiantigiane lekker vond, vind je de andere wijnen van Le Chiantigiane misschien ook lekker.
Le Chiantigiane en Loggia del Sole Orvieto DOCG Le Chiantigiane zijn afkomstig van Toscane.

Details

Extra informatie: Loggia del Sole Orvieto DOCG Le Chiantigiane

Naam Loggia del Sole Orvieto DOCG Le Chiantigiane
Wijnbouwgebied Toscane
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 12.0
Druivensoorten Trebbiano Toscano, Verdello, Grechetto, Canaiolo Bianco und Malvasia Toscana
Wijnverwerking De wijn wordt verbouwd in Umbrië in centraal Italië. De wijngaarden liggen tussen 100 en 500 meter boven zeeniveau. Na de oogst worden de druiven voorzichtig geperst en gefermenteerd bij gecontroleerde temperaturen van 15-18°C in roestvrijstalen tanks. Deze wijn wordt jong gebotteld om zijn frisse, fruitige smaken volledig te ontwikkelen.
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Le Chiantigiane SOC.COOP.Agricola r.l., Via Michelangelo, 50145 Cittŕ Metropolitana di Firenze, Italien
Wijnmaker Le Chiantigiane

€ 6,87*
0.75l·€ 9,16/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Le Chiantigiane

    Le Chiantigiane Loggia del Sole Chianti classico DOCG SALE
    Le Chiantigiane
    Loggia del Sole Chianti classico DOCG SALE
    € 10,99*
    Le Chiantigiane Loggia del Sole Sangiovese di Toscana IGT Le Chiantigiane
    Le Chiantigiane
    Loggia del Sole Sangiovese di Toscana IGT Le Chiantigiane
    € 7,65*
    Le Chiantigiane Loggia del Sole Chianti classico DOCG
    Le Chiantigiane
    Loggia del Sole Chianti classico DOCG
    € 12,10*
    Le Chiantigiane Loggia del Sole Chianti DOCG Le Chiantigiane
    Le Chiantigiane
    Loggia del Sole Chianti DOCG Le Chiantigiane
    € 8,38*
    Le Chiantigiane Loggia del Sole Chianti DOCG Le Chiantigiane
    Le Chiantigiane
    Loggia del Sole Chianti DOCG Le Chiantigiane
    € 8,38*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD