Land
Italië
Abruzzen
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fijn & aromatisch

2023

Chardonnay Terre di Chieti IGT Val di Mara

Spinelli, Abruzzen

€ 10,07*
0.75l · € 13,43/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Witte wijn uit de Abruzzen, Italië
  • Smaak van geel fruit, exotisch fruit en citrustonen
  • Medium body met goede zuren en fruitbalans
  • Perfect bij visgerechten, zeevruchten en witvleesgerechten
  • Terre di Chieti IGT - kwaliteitszegel voor topwijnen

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Spinelli Chardonnay Terre di Chieti IGT Val di Mara
    Spinelli
    Chardonnay Terre di Chieti IGT Val di Mara
    € 10,07*
    Santa Margherita Santa Margherita Chardonnay Vigneti delle Dolomiti IGT
    Santa Margherita
    Santa Margherita Chardonnay Vigneti delle Dolomiti IGT
    € 10,28*
    Romagnoli Bianco Emilia IGT - Vitae
    Romagnoli
    Bianco Emilia IGT - Vitae
    € 14,16*
    Rocca delle Macìe Campo Maccione Chardonnay Moonlite Toscana IGT
    Rocca delle Macìe
    Campo Maccione Chardonnay Moonlite Toscana IGT
    € 11,01*
Beschreibung

Wijn noot: Chardonnay Terre di Chieti IGT Val di Mara

De wijnstreek Abruzzo ligt aan de Adriatische kust van Midden-Italië en strekt zich helemaal uit over het binnenland. Het grootste deel van het landschap wordt gekenmerkt door heuvelachtige berguitlopers, die een sterke invloed hebben op de wijnbouw. Het klimaat is evenwichtig en mild, maar de grote temperatuurschommelingen tussen dag en nacht in de zomermaanden geven de wijnen een uniek karakter. De bodem bestaat voornamelijk uit kalkhoudende klei. Het wereldberoemde en uiterst populaire druivenras komt oorspronkelijk uit de Bourgogne in Frankrijk. Eén van de redenen voor zijn populariteit is zijn opmerkelijke veelzijdigheid, die extreem diverse wijnen oplevert afhankelijk van de bodem en de omstandigheden. Chardonnay wordt meestal gevinifieerd als één druivenras. Dit resulteert vaak in zeer volle wijnen die vaak enige tijd rijpen in houten vaten. In de Champagne is het een van de drie druivenrassen die gebruikt worden voor champagne. Kenmerken van deze wijn: Rijke strogele kleur; uitgesproken aroma met toetsen van geel en tropisch fruit; vol fruit en sappige zuren in de mond, fruitige, lange afdronk.
Restsuiker:2.90 / Zuurgraad:5.95
Stalen tank

Awards

Awards für Chardonnay Terre di Chieti IGT Val di Mara

Vintage 2020: Zilveren medaille awc Wenen (2019), Vintage 2020: Zilveren medaille awc Wenen (2018), Vintage 2020: Seal of Approval awc Wenen (2017)

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Chardonnay Terre di Chieti IGT Val di Mara

Uitstekend als aperitief, maar past ook heel goed bij wit vlees of vis en lichte hoofdgerechten, zoals pasta met feta en gerookte ham.

Spinelli

Spinelli de wijnmaker achter Chardonnay Terre di Chieti IGT Val di Mara

Abruzzo heeft een lange wijntraditie, en een van de opkomende wijnmakers die opvalt door de verbazingwekkende kwaliteit en smaak van zijn wijnen is Spinelli. Spinelli heeft zijn reputatie opgebouwd als een van de meest gerenommeerde wijnmakers van de regio vanwege zijn passie voor het maken van wijnen die een uitdrukking zijn van het terroir en het erfgoed van de regio. Hij vertrouwt op oude wijnbouwconcepten en gebruikt alleen lokale biologisch geteelde druiven voor de productie van zijn wijnen. Zijn expertise en ervaring in de wijnbouw stellen hem in staat om wijnen van de hoogste kwaliteit te produceren, met uitzonderlijke aroma's en smaken. Elk van zijn wijnen is uniek en Spinelli blijft ambitieuze doelen stellen om zijn wijnen nog verder te verbeteren en zich te onderscheiden van andere wijnmakers in de regio door middel van creativiteit en innovatie. Met zijn opmerkelijke prestaties in de wijnbouw heeft Spinelli de reputatie van Abruzzo op het wereldtoneel verhoogd en zichzelf gevestigd als een symbool van het beste wat de regio te bieden heeft.


Abruzzen

Abruzzen het teeltgebied van de Chardonnay Terre di Chieti IGT Val di Mara

In het hart van Italië, genesteld tussen de majestueuze Apennijnen en de idyllische Adriatische kust, ligt de adembenemende wijnstreek Abruzzo. Dit schilderachtige en indrukwekkende schijnbaar eeuwige landschap is een onontdekt juweeltje dat een schat aan unieke karaktervolle wijnen voortbrengt. Als sommelier kan ik je verzekeren dat de fantastische terroircombinatie van voedselrijke grond en het optimale mediterrane klimaat slechts een deel van de charme van Abruzzo is. Wat de regio echt onderscheidt is zijn fascinerende historische wijnbouwerfgoed. De wijntraditie van Abruzzo gaat terug tot de Etrusken en door de eeuwen heen heeft zich een cultuur ontwikkeld die de kunst van het wijnmaken met toewijding en precisie bewaart en perfectioneert. Abruzzo is het meest bekend om zijn Montepulciano d'Abruzzo, een fluweelzachte rode wijn met rijke fruitsmaken en opmerkelijke diepte. Van diepe bramen- en kersentonen tot een vleugje aardse ondertonen, deze wijn is een perfect voorbeeld van de ongetemde, rustieke elegantie van deze regio. Even indrukwekkend is Trebbiano d'Abruzzo, een witte wijn die betovert met zijn frisse en levendige fruitigheid, terwijl hij ook verrukt met zijn evenwichtige zuurgraad en subtiele mineraliteit. Naast deze hoofdvariëteiten biedt de regio ook een breed scala aan autochtone variëteiten die het verkennen van de wijnen van Abruzzo tot een voortdurende ontdekkingsreis maken. Van Pecorino tot Passerina, elk glas biedt een nieuwe wereld van smaken die opwindend en uniek zijn. Uiteindelijk is het de adembenemend mooie symbiose van landschap, klimaat en toewijding die de wijnen van Abruzzo tot een onweerstaanbaar genot maakt. De regio mag dan geografisch klein zijn, het is een reus als het gaat om kwaliteit en authenticiteit. Proef een druppel uit deze rijke wijnregio en beleef een oenofiele ode aan de ongebreidelde, natuurlijke schoonheid van Italië. Zo wordt elke wijnproeverij



Chardonnay Terre di Chieti IGT Val di Mara wordt geproduceerd door Spinelli in het teeltgebied Abruzzen in Italië.
Als je Chardonnay Terre di Chieti IGT Val di Mara lekker vond, vind je de andere wijnen van Spinelli misschien ook lekker.
Spinelli en Chardonnay Terre di Chieti IGT Val di Mara zijn afkomstig van Abruzzen.

Details

Extra informatie: Chardonnay Terre di Chieti IGT Val di Mara

Naam Chardonnay Terre di Chieti IGT Val di Mara
Wijnbouwgebied Abruzzen
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 12.50
Druivensoorten Chardonnay
Restsuiker (g/l) 2.90
Zuurgraad (g/l) 5.95
Serveertemperatuur 10°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Saffer Wein GmbH Martin-Kollar-Str. 11 81829 München Deutschland | Abfüller: Spinelli Srl - Atessa - Chieti - Italia
Wijnmaker Spinelli

€ 10,07*
0.75l·€ 13,43/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Spinelli

    Spinelli Sangiovese Terre di Chieti IGT Val di Mara
    Spinelli
    Sangiovese Terre di Chieti IGT Val di Mara
    € 6,46*
    Spinelli Chardonnay Terre di Chieti IGT Val di Mara
    Spinelli
    Chardonnay Terre di Chieti IGT Val di Mara
    € 10,07*
    Spinelli Trebbiano dAbruzzo DOC Val di Mara
    Spinelli
    Trebbiano dAbruzzo DOC Val di Mara
    € 7,60*
    Spinelli Montepulciano dAbruzzo DOC Rue di Piane
    Spinelli
    Montepulciano dAbruzzo DOC Rue di Piane
    € 7,60*
    Spinelli Trebbiano dAbruzzo DOC Val di Mara
    Spinelli
    Trebbiano dAbruzzo DOC Val di Mara
    € 7,60*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD