Preistipp
Prijs tip!
Land
Italië
Trentino
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fijn & aromatisch
Rabatt
-16%

2022

Santa Margherita Chardonnay Vigneti delle Dolomiti IGT

Santa Margherita, Trentino

Normale prijs: € 12,27

Special Price € 10,28*

0.75l · € 13,71/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Elegante witte wijn uit het hart van Trentino
  • 100% Chardonnay druiven: Fruitig en fris
  • Minerale tonen met fijne zuren
  • Harmonieuze begeleider van visgerechten & gevogelte
  • Levendige elegantie in het glas

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Settesoli / Mandrarossa Settesoli Collezione Grillo Chardonnay
    Settesoli / Mandrarossa
    Settesoli Collezione Grillo Chardonnay
    € 9,03*
    Spinelli Chardonnay Terre di Chieti IGT Val di Mara
    Spinelli
    Chardonnay Terre di Chieti IGT Val di Mara
    € 10,07*
    Romagnoli Bianco Emilia IGT - Vitae
    Romagnoli
    Bianco Emilia IGT - Vitae
    € 14,16*
Beschreibung

Wijn noot: Santa Margherita Chardonnay Vigneti delle Dolomiti IGT

Een levendige, fruitige wijn met een delicaat aroma van rijpe appels en subtiele honingtoetsen. Harmonieus en aanhoudend in de mond, met fijn fruit en de juiste zuurgraad, die blijft hangen op de afdronk! De wijnstokken staan aangeplant op een hoogte van 150-400 meter boven zeeniveau op middelzware, skeletachtige alluviale rivierbodems in Trentino en voornamelijk op kalkhoudende bodems in Zuid-Tirol. Ze worden voornamelijk geteeld in de Trentino pergola of cordon stijl, met een plantdichtheid van 2.000-4.000 wijnstokken per hectare. Na de oogst eind augustus/begin september worden de druiven voorzichtig geperst en ondergaan ze een temperatuurgecontroleerde gisting. Deze wijn wordt in de lente na de oogst jong en fris gebotteld en op de markt gebracht. Het wijnhuis werd in de jaren 1930 opgericht door de ingenieuze en vooruitziende zakenman Gaetano Marzotto. Zijn droom was om zijn interesses in zowel landbouw als industrie te combineren om het beste uit de bodems van Veneto en Trentino-Alto Adige te halen. Santa Margherita's sensationele concept om een single-vineyard wijn van uitstekende kwaliteit te produceren met beperkte opbrengsten was revolutionair. Door deze consistente focus op kwaliteit werd Santa Margherita een van de meest gerenommeerde wijnhuizen in de hele regio.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Santa Margherita Chardonnay Vigneti delle Dolomiti IGT

Uitstekend als aperitief of als begeleider van lichte maaltijden zoals zomerse salades of verse vegetarische of visgebaseerde pasta's. Ook lekker bij verse rauwe groenten en risotto met zeevruchten. Aanbevolen drinktemperatuur ongeveer 9°C.

Santa Margherita

Santa Margherita de wijnmaker achter Santa Margherita Chardonnay Vigneti delle Dolomiti IGT

Santa Margherita is een gerenommeerde wijnproducent uit Pramaggiore, een van de belangrijkste wijngebieden in Noord-Italië. De geschiedenis van het wijnhuis gaat terug tot de 19e eeuw. In de afgelopen decennia heeft het wijnhuis zich echter ontwikkeld tot een van de toonaangevende producenten van kwaliteitswijnen. De wijngaarden van Santa Margherita beslaan bijna 100 hectare en zijn voornamelijk beplant met de druivensoorten Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Malbec. De druiven worden met liefde en zorg verbouwd en geoogst om de hoogste kwaliteit en smaak te garanderen. De wijnen van Santa Margherita staan bekend om hun elegantie, veelzijdigheid en verfijning. De wijnen zijn vaak licht en fris met fruitige aroma's en hebben een perfecte structuur. De rode en witte wijnen van het wijnhuis winnen regelmatig prijzen op nationale en internationale wedstrijden en zijn populair bij sommeliers, wijnliefhebbers en fijnproevers. Bezoekers van het wijnhuis kunnen genieten van het prachtige landschap, wijnproeven en het wijnhuis verkennen. Het nabijgelegen restaurant biedt ook heerlijke gerechten die perfect samengaan met de wijnen. Als je op zoek bent naar een Italiaanse wijn van hoge kwaliteit, dan moet je Santa Margherita zeker eens proberen. Je zult niet teleurgesteld zijn.


Trentino

Trentino het teeltgebied van de Santa Margherita Chardonnay Vigneti delle Dolomiti IGT

In het noorden van Italië, omringd door hoge bergtoppen en weelderige groene valleien, ligt het prachtige wijngebied Trentino. Dit schilderachtige gebied combineert alpine elegantie met zonnige mediterrane warmte, en de resulterende wijnen zijn van onovertroffen schittering. Trentino staat bekend om zijn adembenemende berglandschappen en kristalheldere meren. De unieke geografische en klimatologische omstandigheden van Trentino vormen een unieke voedingsbodem voor wijnstokken. De koele, door de wind beschermde valleien laten de druiven langzaam en gelijkmatig rijpen, wat resulteert in wijnen met complexe, fijn uitgebalanceerde smaken. Als sommelier benadruk ik graag de diversiteit van het wijnaanbod van Trentino. Met zijn brede scala aan variëteiten, van de autochtone Teroldego tot de internationaal populaire Chardonnay, is Trentino in staat om een verscheidenheid aan wijnstijlen te produceren die elk gehemelte aanspreken. Ik wil vooral de aandacht vestigen op de elegante, gestructureerde rode wijn uit Trentino, waarvan de fijne tannines en diepe fruittonen worden aangevuld door de alpiene frisheid. Trentodoc, de wereldberoemde mousserende wijn uit Trentino, is ook fascinerend. Deze bubbelwijn wordt verbouwd in de hooggelegen wijngaarden en geproduceerd volgens de traditionele methode van gisting op fles, met een heerlijke balans tussen een rijke smaak en verfrissende zuren. Zijn levendige perlage en elegante, aanhoudende schuim maken van Trentodoc een uitgelezen keuze voor speciale gelegenheden. De wijnboeren van Trentino hebben een eeuwenoude traditie van wijnmaken en combineren deze met de modernste teeltmethoden. Het resultaat van deze combinatie zijn wijnen die zowel een uitdrukking zijn van de unieke terroirs als betoverend complex en verfrissend modern. Trentino, genesteld in het betoverende landschap van Noord-Italië, biedt wijnen van onschatbaar plezier. Zijn geografie, gematigde klimaat en de passie van zijn wijnmakers creëren wijnen die een onweerstaanbare combinatie zijn van alpiene frisheid, mediterrane zonneschijn



Santa Margherita Chardonnay Vigneti delle Dolomiti IGT wordt geproduceerd door Santa Margherita in het teeltgebied Trentino in Italië.
Als je Santa Margherita Chardonnay Vigneti delle Dolomiti IGT lekker vond, vind je de andere wijnen van Santa Margherita misschien ook lekker.
Santa Margherita en Santa Margherita Chardonnay Vigneti delle Dolomiti IGT zijn afkomstig van Trentino.

Details

Extra informatie: Santa Margherita Chardonnay Vigneti delle Dolomiti IGT

Naam Santa Margherita Chardonnay Vigneti delle Dolomiti IGT
Wijnbouwgebied Trentino
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten 100% Chardonnay
Wijnverwerking De wijnstokken groeien op een hoogte van 150-400 meter boven de zeespiegel op middelzware, skeletachtige rivieralluviale bodems in Trentino en voornamelijk op kalkbodems in Zuid-Tirol. Ze worden voornamelijk geteeld volgens de Trentino pergola of cordon methode, met een plantdichtheid van 2.000-4.000 wijnstokken per hectare. Na de oogst eind augustus/begin september worden de druiven voorzichtig geperst en ondergaan ze een temperatuurgecontroleerde gisting. Deze wijn wordt in de lente na de oogst jong en fris gebotteld en op de markt gebracht.
Restsuiker (g/l) 2,1 g/l
Zuurgraad (g/l) 5,8 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Santa Margherita Spa, Fossalta di Portogruaro - Via Ita Marzotto 8, 30025 Venezia, Italien
Wijnmaker Santa Margherita

UVP
€ 12,27
€ 10,28*
0.75l·€ 13,71/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Santa Margherita

    Santa Margherita Santa Margherita Prosecco Valdobbiadene Superiore Brut DOCG
    Santa Margherita
    Santa Margherita Prosecco Valdobbiadene Superiore Brut DOCG
    € 13,08*
    Santa Margherita Pinot Grigio Valdadige Santa Margherita DOC
    Santa Margherita
    Pinot Grigio Valdadige Santa Margherita DOC
    € 12,05*
    Santa Margherita Stilrosé Chiaretto Riviera del Garda Classico Santa Margherita DOC
    Santa Margherita
    Stilrosé Chiaretto Riviera del Garda Classico Santa Margherita DOC
    € 11,84*
    Santa Margherita Lugana Santa Margherita DOC
    Santa Margherita
    Lugana Santa Margherita DOC
    € 15,10*
    Santa Margherita Santa Margherita Chardonnay Vigneti delle Dolomiti IGT
    Santa Margherita
    Santa Margherita Chardonnay Vigneti delle Dolomiti IGT
    € 10,28*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD