Land
Italië
Trentino
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris en mineraal

2023

Pinot Grigio Valdadige Santa Margherita DOC

Santa Margherita, Trentino

€ 12,05*
0.75l · € 16,07/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Nuances van wit fruit met florale hints
  • Boeiende mineraliteit en verkwikkende frisheid
  • Trentino regio, Italië
  • Elegant en evenwichtig
  • DOC-classificatie zegel

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Antonutti Pinot Grigio Grave DOC
    Antonutti
    Pinot Grigio Grave DOC
    € 12,10*
    St. Michael-Eppan Pinot Grigio DOC
    St. Michael-Eppan
    Pinot Grigio DOC
    € 16,77*
    Collavini Villa Canlungo Pinot Grigio Collio DOC
    Collavini
    Villa Canlungo Pinot Grigio Collio DOC
    € 13,81*
    La Prendina Pinot Grigio DOC Garda DV
    La Prendina
    Pinot Grigio DOC Garda DV
    € 11,83*
    H. Lun Pinot Grigio DOC
    H. Lun
    Pinot Grigio DOC
    € 15,15*
Beschreibung

Wijn noot: Pinot Grigio Valdadige Santa Margherita DOC

Bleke, strogele kleur. Zuivere, intense smaken met een aangename afdronk van rijpe appels maken hem onmiskenbaar. Santa Margherita was het eerste wijnhuis dat de roze Pinot Grigio druiven verwerkte tot een witte wijn. Tijdens de vinificatie blijft de wijn niet op de schillen liggen, zodat de kleurstoffen in de schillen de kleur niet beïnvloeden. Na een zachte persing gist de most 10-15 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 18°C. Na de vinificatie blijft de wijn in roestvrijstalen tanks bij een stabiele temperatuur van 15-16°C voordat hij jong en fris wordt gebotteld en vrijgegeven voor de verkoop. Het wijnhuis werd in de jaren 1930 opgericht door de geniale en vooruitziende zakenman Gaetano Marzotto. Zijn droom was om zijn landbouw- en industriële belangen te combineren om het beste uit de bodems van Veneto en Trentino-Alto Adige te halen. Santa Margherita's sensationele concept om een single-variietal wijn van uitstekende kwaliteit te produceren met beperkte opbrengsten was revolutionair. Deze consistente focus op kwaliteit maakte van Santa Margherita een van de meest gerenommeerde wijnhuizen in de hele regio.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Pinot Grigio Valdadige Santa Margherita DOC

Uitstekend als aperitief, ideale begeleider van zeevruchtensalades, vis en pasta- en rijstgerechten op basis van vis. Drinktemperatuur ongeveer 10-12°C.

Santa Margherita

Santa Margherita de wijnmaker achter Pinot Grigio Valdadige Santa Margherita DOC

Santa Margherita is een gerenommeerde wijnproducent uit Pramaggiore, een van de belangrijkste wijngebieden in Noord-Italië. De geschiedenis van het wijnhuis gaat terug tot de 19e eeuw. In de afgelopen decennia heeft het wijnhuis zich echter ontwikkeld tot een van de toonaangevende producenten van kwaliteitswijnen. De wijngaarden van Santa Margherita beslaan bijna 100 hectare en zijn voornamelijk beplant met de druivensoorten Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Malbec. De druiven worden met liefde en zorg verbouwd en geoogst om de hoogste kwaliteit en smaak te garanderen. De wijnen van Santa Margherita staan bekend om hun elegantie, veelzijdigheid en verfijning. De wijnen zijn vaak licht en fris met fruitige aroma's en hebben een perfecte structuur. De rode en witte wijnen van het wijnhuis winnen regelmatig prijzen op nationale en internationale wedstrijden en zijn populair bij sommeliers, wijnliefhebbers en fijnproevers. Bezoekers van het wijnhuis kunnen genieten van het prachtige landschap, wijnproeven en het wijnhuis verkennen. Het nabijgelegen restaurant biedt ook heerlijke gerechten die perfect samengaan met de wijnen. Als je op zoek bent naar een Italiaanse wijn van hoge kwaliteit, dan moet je Santa Margherita zeker eens proberen. Je zult niet teleurgesteld zijn.


Trentino

Trentino het teeltgebied van de Pinot Grigio Valdadige Santa Margherita DOC

In het noorden van Italië, omringd door hoge bergtoppen en weelderige groene valleien, ligt het prachtige wijngebied Trentino. Dit schilderachtige gebied combineert alpine elegantie met zonnige mediterrane warmte, en de resulterende wijnen zijn van onovertroffen schittering. Trentino staat bekend om zijn adembenemende berglandschappen en kristalheldere meren. De unieke geografische en klimatologische omstandigheden van Trentino vormen een unieke voedingsbodem voor wijnstokken. De koele, door de wind beschermde valleien laten de druiven langzaam en gelijkmatig rijpen, wat resulteert in wijnen met complexe, fijn uitgebalanceerde smaken. Als sommelier benadruk ik graag de diversiteit van het wijnaanbod van Trentino. Met zijn brede scala aan variëteiten, van de autochtone Teroldego tot de internationaal populaire Chardonnay, is Trentino in staat om een verscheidenheid aan wijnstijlen te produceren die elk gehemelte aanspreken. Ik wil vooral de aandacht vestigen op de elegante, gestructureerde rode wijn uit Trentino, waarvan de fijne tannines en diepe fruittonen worden aangevuld door de alpiene frisheid. Trentodoc, de wereldberoemde mousserende wijn uit Trentino, is ook fascinerend. Deze bubbelwijn wordt verbouwd in de hooggelegen wijngaarden en geproduceerd volgens de traditionele methode van gisting op fles, met een heerlijke balans tussen een rijke smaak en verfrissende zuren. Zijn levendige perlage en elegante, aanhoudende schuim maken van Trentodoc een uitgelezen keuze voor speciale gelegenheden. De wijnboeren van Trentino hebben een eeuwenoude traditie van wijnmaken en combineren deze met de modernste teeltmethoden. Het resultaat van deze combinatie zijn wijnen die zowel een uitdrukking zijn van de unieke terroirs als betoverend complex en verfrissend modern. Trentino, genesteld in het betoverende landschap van Noord-Italië, biedt wijnen van onschatbaar plezier. Zijn geografie, gematigde klimaat en de passie van zijn wijnmakers creëren wijnen die een onweerstaanbare combinatie zijn van alpiene frisheid, mediterrane zonneschijn



Pinot Grigio Valdadige Santa Margherita DOC wordt geproduceerd door Santa Margherita in het teeltgebied Trentino in Italië.
Als je Pinot Grigio Valdadige Santa Margherita DOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Santa Margherita misschien ook lekker.
Santa Margherita en Pinot Grigio Valdadige Santa Margherita DOC zijn afkomstig van Trentino.

Details

Extra informatie: Pinot Grigio Valdadige Santa Margherita DOC

Naam Pinot Grigio Valdadige Santa Margherita DOC
Wijnbouwgebied Trentino
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 12.0
Druivensoorten 100% Pinot Grigio
Wijnverwerking Santa Margherita was het eerste wijnhuis dat de roze Pinot Grigio druiven verwerkte tot een witte wijn. Tijdens de vinificatie blijft de wijn niet op de schillen liggen, zodat de kleurstoffen in de schillen de kleur niet beïnvloeden. Na een zachte persing gist de most 10-15 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 18°C. Na de vinificatie blijft de wijn in roestvrijstalen tanks bij een stabiele temperatuur van 15-16°C voordat hij jong en fris wordt gebotteld en vrijgegeven voor de verkoop.
Restsuiker (g/l) 1,5 g/l
Zuurgraad (g/l) 5,8 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Santa Margherita Spa, Fossalta di Portogruaro - Via Ita Marzotto 8, 30025 Venezia, Italien
Wijnmaker Santa Margherita

€ 12,05*
0.75l·€ 16,07/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Santa Margherita

    Santa Margherita Santa Margherita Prosecco Valdobbiadene Superiore Brut DOCG
    Santa Margherita
    Santa Margherita Prosecco Valdobbiadene Superiore Brut DOCG
    € 13,08*
    Santa Margherita Pinot Grigio Valdadige Santa Margherita DOC
    Santa Margherita
    Pinot Grigio Valdadige Santa Margherita DOC
    € 12,05*
    Santa Margherita Stilrosé Chiaretto Riviera del Garda Classico Santa Margherita DOC
    Santa Margherita
    Stilrosé Chiaretto Riviera del Garda Classico Santa Margherita DOC
    € 11,84*
    Santa Margherita Lugana Santa Margherita DOC
    Santa Margherita
    Lugana Santa Margherita DOC
    € 15,10*
    Santa Margherita Santa Margherita Chardonnay Vigneti delle Dolomiti IGT
    Santa Margherita
    Santa Margherita Chardonnay Vigneti delle Dolomiti IGT
    € 10,28*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD