Land
Italië
Toscane
Sorte
Rode wijn
Stilisik
sterk & kruidig


Loggia del Sole Sangiovese di Toscana IGT Le Chiantigiane

Le Chiantigiane, Toscane

€ 7,65*
0.75l · € 10,20/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Toscaanse rode wijn uit de wijnstreek van Italië.
  • Geselecteerde Sangiovese druiven voor een intense smaak
  • Aangenaam fruitig met aroma's van kersen en kruiden
  • Harmonieuze balans tussen zuurgraad en tannine
  • Ideale partner voor pasta, pizza en gegrilde gerechten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Le Chiantigiane Loggia del Sole Chianti DOCG Le Chiantigiane
    Le Chiantigiane
    Loggia del Sole Chianti DOCG Le Chiantigiane
    € 8,38*
    Cantine Leonardo da Vinci Leonardo Chianti
    Cantine Leonardo da Vinci
    Leonardo Chianti
    € 7,90*
    Uggiano Uggiano Seratina Chianti Riserva DOCG
    Uggiano
    Uggiano Seratina Chianti Riserva DOCG
    € 7,90*
    Villa Puccini Chianti Superiore DOCG Villa Puccini
    Villa Puccini
    Chianti Superiore DOCG Villa Puccini
    € 8,31*
    Poggio alla Sala Chianti Colli Senesi DOCG
    Poggio alla Sala
    Chianti Colli Senesi DOCG
    € 9,01*
Beschreibung

Wijn noot: Loggia del Sole Sangiovese di Toscana IGT Le Chiantigiane

Robijnrode kleur met lichte reflecties. Goed in balans in de mond met fijne fruitige nuances van wilde bessen. De wijnstokken bevinden zich voornamelijk in de centrale regio van Toscane. Na de oogst worden de druiven geperst en aanvankelijk gefermenteerd op de schillen gedurende 5-6 dagen. Dit wordt gevolgd door verdere verfijning in roestvrijstalen tanks, onder toezicht van ervaren oenologen, voordat de wijn relatief jong wordt gebotteld en vrijgegeven voor de verkoop. Le Chiantigiane is een op kwaliteit gerichte coöperatie die nu ongeveer 2000 geassocieerde wijnproducenten uit centraal Toscane verenigt, met name uit Certaldo, Colle Val d'Elsa, Empoli, Larciano en Castelnuovo Berardenga, waar ook de wijnproductie plaatsvindt. De filosofie van Le Chiantigiane is het gebruik van moderne keldertechnieken met de nieuwste technologieën voor de vinificatie van typische Toscaanse wijnen. De kwaliteit van de wijnen wordt gecontroleerd en begeleid door experts in elke fase van het wijnbereidingsproces.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Loggia del Sole Sangiovese di Toscana IGT Le Chiantigiane

Een heerlijke begeleider van aromatische soepen, lichte vleesgerechten of medium scherpe kazen. Aanbevolen serveertemperatuur 18-20°C.

Le Chiantigiane

Le Chiantigiane de wijnmaker achter Loggia del Sole Sangiovese di Toscana IGT Le Chiantigiane

Le Chiantigiane is een wijnmakerij in het prachtige Toscane die bekend staat om zijn eersteklas wijnen en zijn inzet voor een duurzame en ecologische productie. Al meer dan 50 jaar is het familiebedrijf gespecialiseerd in de productie van Chianti-wijnen, met uitsluitend eigen druiven van de heuvelachtige wijngaarden van de regio. De wijnen van Le Chiantigiane worden gekenmerkt door hun uitstekende kwaliteit, fijne structuur en volle smaak. Bijzonder populair zijn de Chianti Classico, de Chianti Riserva en de Super Tuscan, die allemaal regelmatig prijzen winnen op internationale wijncompetities. Naast de hoge kwaliteit van de wijnen hecht Le Chiantigiane ook veel belang aan duurzaamheid en milieubescherming. De wijnmaker richt zich op ecologische en grondstofbesparende productie en maakt ook gebruik van natuurlijke methoden zoals bijenteelt en groenbemesting. De wijngaarden worden bewerkt zonder chemicaliën en pesticiden en de druiven worden voorzichtig verwerkt. Bezoekers van het wijnhuis kunnen genieten van het prachtige Toscaanse landschap en de unieke aroma's van de wijnen tijdens een wijnproeverij of een rondleiding door de wijngaarden. Daarnaast biedt Le Chiantigiane ook wijnworkshops en culinaire evenementen waar gasten de wijnen kunnen combineren met typisch Toscaanse gerechten.


Toscane

Toscane het teeltgebied van de Loggia del Sole Sangiovese di Toscana IGT Le Chiantigiane

Toscane is het juweel van Italië en het moederland van een aantal van 's werelds meest bewonderde wijnen, een paradijs voor wijnsommateurs. Uitgestrekt van de glooiende heuvels van Siena tot de wilde kust van Maremma, viert Toscane een lang en rijk erfgoed van wijnproductie. Hier is wijncultuur niet alleen landbouw, het is een manier van leven, verweven met de schoonheid van Italië's 'La Dolce Vita'. De wijnen van Toscane zijn net zo divers als het landschap zelf - complex, levendig en gevarieerd. Enkele van de beroemdste druivenrassen gedijen hier, zoals de dieprode Sangiovese, de dominante variëteit in Chianti en Brunello di Montalcino, of Canaiolo, die de rustieke intensiteit van de Toscaanse wijnen ondersteunt. Even opmerkelijk is de Vermentino druif, die lichte en mousserende witte wijnen produceert. Toscane is een van de vier belangrijkste wijngebieden in Italië en is de thuisbasis van enkele van de meest prominente DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) wijngebieden, waaronder Chianti Classico, Brunello di Montalcino en Vino Nobile di Montepulciano. Maar ook de innovatieve 'Super Tuscans', gemaakt van niet-inheemse druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon of Merlot, staan op de wijnkaart en hebben wereldwijd voor een revolutie gezorgd. De wijnen van Toscane zijn authentieke meesterwerken: Brunello di Montalcino, gewaardeerd om zijn diepe kleur en robuuste smaak; Chianti Classico, inventief en complex; en Carmignano, bekend om zijn elegante en soepele karakter. Het terroir van Toscane is ongeëvenaard - van de gipsrijke bodems van Chianti tot de mineraalrijke kleibodems van Montalcino, die de Toscaanse wijnen hun volheid en duurzaamheid geven. Met een klimaat dat wordt gekenmerkt door milde winters en hete, droge zomers, biedt Toscane ideale omstandigheden voor wijnbouw. Samengevat, met zijn overvloed aan wijnmakers, variërend van kleinschalige familiebedrijven tot avant-garde



Loggia del Sole Sangiovese di Toscana IGT Le Chiantigiane wordt geproduceerd door Le Chiantigiane in het teeltgebied Toscane in Italië.
Als je Loggia del Sole Sangiovese di Toscana IGT Le Chiantigiane lekker vond, vind je de andere wijnen van Le Chiantigiane misschien ook lekker.
Le Chiantigiane en Loggia del Sole Sangiovese di Toscana IGT Le Chiantigiane zijn afkomstig van Toscane.

Details

Extra informatie: Loggia del Sole Sangiovese di Toscana IGT Le Chiantigiane

Naam Loggia del Sole Sangiovese di Toscana IGT Le Chiantigiane
Wijnbouwgebied Toscane
Wijnsoort Rode wijn
Alcoholgehalte (% vol.) 12.0
bewaarbaar ca. 3 Jahre
Druivensoorten 100% Sangiovese
Wijnverwerking De wijnstokken bevinden zich voornamelijk in de centrale Toscana regio. Na de oogst worden de druiven geperst en gedurende 5-6 dagen op de schillen gefermenteerd. Dit wordt gevolgd door verdere verfijning in roestvrijstalen tanks onder toezicht van ervaren oenologen voordat de wijn relatief jong wordt gebotteld en vrijgegeven voor de verkoop.
Restsuiker (g/l) 1,5 g/l
Zuurgraad (g/l) 5,3 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Le Chiantigiane SOC.COOP.Agricola r.l., Via Michelangelo, 50145 Cittŕ Metropolitana di Firenze, Italien
Wijnmaker Le Chiantigiane

€ 7,65*
0.75l·€ 10,20/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Le Chiantigiane

    Le Chiantigiane Loggia del Sole Chianti classico DOCG SALE
    Le Chiantigiane
    Loggia del Sole Chianti classico DOCG SALE
    € 10,89*
    Le Chiantigiane Loggia del Sole Sangiovese di Toscana IGT Le Chiantigiane
    Le Chiantigiane
    Loggia del Sole Sangiovese di Toscana IGT Le Chiantigiane
    € 7,65*
    Le Chiantigiane Loggia del Sole Chianti classico DOCG
    Le Chiantigiane
    Loggia del Sole Chianti classico DOCG
    € 12,10*
    Le Chiantigiane Loggia del Sole Chianti DOCG Le Chiantigiane
    Le Chiantigiane
    Loggia del Sole Chianti DOCG Le Chiantigiane
    € 8,38*
    Le Chiantigiane Loggia del Sole Chianti DOCG Le Chiantigiane
    Le Chiantigiane
    Loggia del Sole Chianti DOCG Le Chiantigiane
    € 8,38*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD