Land

Franschhoek
Sorte
Rosé wijn
Stilisik
fruitig & zacht

2023

Leopard´s Leap Chardonnay Pinot Noir

Leopard's Leap Family Vineyards, Franschhoek

Normale prijs: € 9,03

Special Price € 8,32*

0.75l · € 11,09/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Fruitige, frisse roséwijn gemaakt van Chardonnay en Pinot Noir
  • Streek Franschhoek, Zuid-Afrika
  • Aroma's van aardbei, kersen en citrusvruchten
  • Perfect voor zomeravonden en lichte maaltijden
  • Duurzame teelt en familiebedrijf

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    L’ Ormarins L´Ormarins Brut Classique Rosé
    L’ Ormarins
    L´Ormarins Brut Classique Rosé
    € 16,08*
    La Motte La Motte Rosé
    La Motte
    La Motte Rosé
    € 13,17*
    De Wetshof Estate Danie de Wet Good Hope Rosé W.O. Robertson
    De Wetshof Estate
    Danie de Wet Good Hope Rosé W.O. Robertson
    € 7,49*
    Cederberg Sustainable Rosé
    Cederberg
    Sustainable Rosé
    € 13,03*
    Delheim Wines Delheim Pinotage Stellenbosch
    Delheim Wines
    Delheim Pinotage Stellenbosch
    € 18,25*
Beschreibung

Wijn noot: Leopard´s Leap Chardonnay Pinot Noir

Deze elegante rosé combineert de twee koninklijke druivenrassen van Bourgondië tot een uitstekend gestructureerde compositie. Het toont intense smaken van rood, geel en citrusfruit, met delicate hints van amandelen. Het gehemelte is indrukwekkend met zijn mooie balans en delicate afdronk. De twee druivensoorten werden apart gevinifieerd. De druiven werden geperst en gefermenteerd op een gecontroleerde manier. De jonge wijn bleef 6 weken op de droesem om zijn intensiteit en elegantie te verhogen. Daarna werd de blend gecreëerd en gebotteld.

Awards

Awards für Leopard´s Leap Chardonnay Pinot Noir

SA Womens Wine Awards: gouden medaille (jaar 18)

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Leopard´s Leap Chardonnay Pinot Noir

Een uitstekende begeleider van kip, eend, vis, maar ook van de mediterrane keuken en zachte kazen zoals brie of mozarella.

Leopard's Leap Family Vineyards

Leopard's Leap Family Vineyards de wijnmaker achter Leopard´s Leap Chardonnay Pinot Noir

Leopard's Leap Family Vineyards is een bekroond wijnhuis in de schilderachtige regio Franschhoek in Zuid-Afrika. Het wijnhuis wordt gerund door de familie Hein Koegelenberg en ligt op een prachtig landgoed omringd door majestueuze bergketens. Het staat bekend om zijn uitstekende wijnen, gemaakt van de beste druiven. De druivensoorten die worden verbouwd zijn onder andere Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Elke wijn wordt met de grootste zorg en passie geproduceerd en weerspiegelt de unieke kenmerken van de Franschhoek regio. Leopard's Leap is echter niet alleen een wijnmakerij, maar ook een plek om te ontspannen en te genieten. Er is een moderne proefruimte, een bekroond restaurant met panoramisch uitzicht op de bergen en een winkel waar de wijnen van het landgoed en andere regionale producten worden verkocht. Het landgoed staat ook bekend om zijn betrokkenheid bij sociale projecten, waaronder steun voor onderwijs en cultuur. Een rondleiding door de wijnmakerij biedt niet alleen de mogelijkheid om de uitstekende wijnen te proeven, maar ook een inzicht in de betrokkenheid van de wijnmakerij bij het ondersteunen van de gemeenschap. Leopard's Leap Family Vineyards is een prachtige plek om het beste te ervaren dat Franschhoek te bieden heeft - een prachtig uitzicht, fantastische wijnen en een sterke band met de gemeenschap.


Franschhoek

Franschhoek het teeltgebied van de Leopard´s Leap Chardonnay Pinot Noir

Franschhoek, wat vertaald 'Franse hoek' betekent, is een schilderachtig wijnbouwgebied in de majestueuze bergen van Zuid-Afrika en wordt door sommeliers beschouwd als een van de meest cultureel rijke wijnbouwgebieden op het zuidelijk halfrond, een uitstekend gebied om van te genieten en te verkennen. Franschhoek wordt gekenmerkt door zijn unieke geografische ligging en klimaat. De ruige bergketens die de vallei omlijsten beschermen het tegen de harde woestijnwinden en de diepe, goed gedraineerde bodems bieden een ideale basis voor het verbouwen van wijnstokken. Het klimaat is een merkwaardige mix van mediterrane en continentale invloeden, wat resulteert in een relatief koel maar zonnig klimaat. Dit is ideaal voor het verbouwen van een breed scala aan druivensoorten, vooral Chardonnay en Pinot Noir, die hier echt spectaculaire wijnen produceren. Franschhoek werd in de 17e eeuw gesticht door Franse hugenoten en heeft een rijke wijnbouwtraditie. Elke wijngaard heeft zijn eigen unieke verhaal en zijn eigen manier van wijn maken. De wijnen staan bekend om hun balans en complexiteit, met lagen fruitige, bloemige en minerale smaken en een fijne structuur en lengte. In Franschhoek wordt wijn gemaakt met passie en respect voor het milieu. Veel wijnmakerijen passen duurzame wijnbouw toe en besteden veel zorg aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Hier wordt wijn niet alleen gezien als een product, maar als een uitdrukking van het terroir, de mensen en hun cultuur. Als sommelier kan ik zeker zeggen dat de wijnen van Franschhoek een onvergelijkbare smaakervaring bieden. Met elke slok ontvouwt zich een stukje van het gevarieerde landschap, de rijke geschiedenis en het onderscheidende karakter van deze opmerkelijke wijnstreek. Franschhoek is zonder twijfel een parel in de kroon van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw.



Leopard´s Leap Chardonnay Pinot Noir wordt geproduceerd door Leopard's Leap Family Vineyards in het teeltgebied Franschhoek in .
Als je Leopard´s Leap Chardonnay Pinot Noir lekker vond, vind je de andere wijnen van Leopard's Leap Family Vineyards misschien ook lekker.
Leopard's Leap Family Vineyards en Leopard´s Leap Chardonnay Pinot Noir zijn afkomstig van Franschhoek.

Details

Extra informatie: Leopard´s Leap Chardonnay Pinot Noir

Naam Leopard´s Leap Chardonnay Pinot Noir
Wijnbouwgebied Franschhoek
Wijnsoort Rosé wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten Chardonnay: 70%, Pinot Noir: 30%
Wijnverwerking De twee druivensoorten werden apart gevinifieerd. De druiven werden geperst en gefermenteerd op een gecontroleerde manier. De jonge wijn bleef 6 weken op de droesem om zijn intensiteit en elegantie te verhogen. Daarna werd de blend gecreëerd en gebotteld.
Optimal trinkreif jetzt
Serveertemperatuur 9.0°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weinland Ariane Abayan GmbH & Co. KG, Erikastraße 67, 20251 Hamburg
Wijnmaker Leopard's Leap Family Vineyards

UVP
€ 9,03
€ 8,32*
0.75l·€ 11,09/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Leopard's Leap Family Vineyards

    Leopard
    Leopard's Leap Family Vineyards
    Leopard´s Leap Chardonnay Pinot Noir
    € 8,32*
    Leopard
    Leopard's Leap Family Vineyards
    Leopards Leap Sauvignon Blanc
    € 9,00*
    Leopard
    Leopard's Leap Family Vineyards
    Leopard´s Leap Culinaria Chenin Blanc
    € 12,13*
    Leopard
    Leopard's Leap Family Vineyards
    Leopard`s Leap Culinaria Grand Vin
    € 13,57*
    Leopard
    Leopard's Leap Family Vineyards
    Leopards Leap Pinotage Shiraz
    € 9,00*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD