Preistipp
Prijs tip!
Land

Western Cape
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris & fruitig
Rabatt
-15%

2023

Leopard´s Leap Culinaria Chenin Blanc

Leopard's Leap Family Vineyards, Western Cape

>> Slechts 4 stukken beschikbaar

Normale prijs: € 14,20

Special Price € 12,13*

0.750l · € 16,17/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Fijne witte wijn uit het teeltgebied van de Westkaap
  • Verfrissend fruitige smaken van perzik en abrikoos
  • Elegant geïntegreerde zuren met een goede structuur
  • Ideaal als begeleider van vis en wit vlees
  • Chenin Blanc - de populairste witte wijn van Zuid-Afrika

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Laborie Chenin Blanc Western Cape
    Laborie
    Chenin Blanc Western Cape
    € 8,41*
    Boekenhoutskloof The Wolftrap White
    Boekenhoutskloof
    The Wolftrap White
    € 7,85*
    Delheim Wines Delheim Chenin Blanc Wild Ferment Stellenbosch
    Delheim Wines
    Delheim Chenin Blanc Wild Ferment Stellenbosch
    € 15,23*
    Backsberg Backsberg Chenin Blanc
    Backsberg
    Backsberg Chenin Blanc
    € 14,01*
    Mulderbosch Mulderbosch Chenin Blanc Steen op Hout
    Mulderbosch
    Mulderbosch Chenin Blanc Steen op Hout
    € 10,06*
Beschreibung

Wijn noot: Leopard´s Leap Culinaria Chenin Blanc

Klassieke bushwijnstokken op kale, niet-bevloeide bodems in Paarl en Darling leveren de druiven voor deze authentieke Chenin Blanc in de stijl van de beste Loirewijnen. Het fruit is knapperig en knapperig, het gehemelte is soepel en complex met een subtiele houtsmaak, heel origineel.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Leopard´s Leap Culinaria Chenin Blanc

Leopard's Leap Culinaria Chenin Blanc past goed bij visgerechten, vooral zeevruchten zoals garnalen, mosselen of sint-jakobsschelpen. Het past ook goed bij kip- of varkensvleesgerechten, vooral als het op smaak wordt gebracht met verse kruiden en citrusvruchten. Het is ook een goede keuze voor salades, vooral die met een lichte vinaigrette. Zachte kazen of geitenkazen zijn ook goede keuzes bij deze witte wijn.

Leopard's Leap Family Vineyards

Leopard's Leap Family Vineyards de wijnmaker achter Leopard´s Leap Culinaria Chenin Blanc

Leopard's Leap Family Vineyards is een bekroond wijnhuis in de schilderachtige regio Franschhoek in Zuid-Afrika. Het wijnhuis wordt gerund door de familie Hein Koegelenberg en ligt op een prachtig landgoed omringd door majestueuze bergketens. Het staat bekend om zijn uitstekende wijnen, gemaakt van de beste druiven. De druivensoorten die worden verbouwd zijn onder andere Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Elke wijn wordt met de grootste zorg en passie geproduceerd en weerspiegelt de unieke kenmerken van de Franschhoek regio. Leopard's Leap is echter niet alleen een wijnmakerij, maar ook een plek om te ontspannen en te genieten. Er is een moderne proefruimte, een bekroond restaurant met panoramisch uitzicht op de bergen en een winkel waar de wijnen van het landgoed en andere regionale producten worden verkocht. Het landgoed staat ook bekend om zijn betrokkenheid bij sociale projecten, waaronder steun voor onderwijs en cultuur. Een rondleiding door de wijnmakerij biedt niet alleen de mogelijkheid om de uitstekende wijnen te proeven, maar ook een inzicht in de betrokkenheid van de wijnmakerij bij het ondersteunen van de gemeenschap. Leopard's Leap Family Vineyards is een prachtige plek om het beste te ervaren dat Franschhoek te bieden heeft - een prachtig uitzicht, fantastische wijnen en een sterke band met de gemeenschap.


Western Cape

Western Cape het teeltgebied van de Leopard´s Leap Culinaria Chenin Blanc

De Westkaap, gelegen in het meest zuidwestelijke deel van Zuid-Afrika, is een van de meest opkomende wijngebieden ter wereld. Als sommelier vind ik het fascinerend hoe de Westkaap zowel traditionele als innovatieve wijnstijlen combineert, wat de Zuid-Afrikaanse wijnen hun unieke identiteit geeft. De regio profiteert van het mediterrane klimaat met natte, milde winters en hete, droge zomers. De verschillende terroirs, gevormd door de omliggende oceanen, bergen en valleien, geven de wijnen een ongelooflijke verscheidenheid aan smaken en stijlen. De wijnbouwgeschiedenis van de Westkaap, die al in de 17e eeuw door de Nederlanders werd geïntroduceerd, is diep verankerd in de cultuur en wordt liefdevol van generatie op generatie doorgegeven. Van oudsher beroemd om zijn Vin de Constance, een zoete wijn gemaakt van de muskaatdruif die eindeloos werd geprezen door Napoleon en Jane Austen, heeft de regio onlangs erkenning gekregen voor zijn rode en witte wijnen van hoge kwaliteit. Terwijl de rode wijnen, voornamelijk van de druivenrassen cabernet sauvignon en merlot, indruk maken met hun structuur en diepte, worden de complexe, minerale en vaak gerijpte witte wijnen van chardonnay en sauvignon blanc wereldwijd gewaardeerd. Daarnaast overtuigen ook de inheemse variëteiten zoals Pinotage en Chenin Blanc. De wijnroutes van de Westkaap zijn een ware traktatie voor elke wijnliefhebber. Ze voeren door adembenemende landschappen, langs pittoreske wijngaarden, en bieden de mogelijkheid om het uitgebreide wijnaanbod van de Westkaap te proeven. Elk bezoek heeft een persoonlijk tintje - of je nu een grote wijnmakerij bezoekt, geniet van een proeverij in een boutique wijnmakerij of een gesprek aangaat met de wijnmakers zelf. De Westkaap is niet alleen een plek die uitzonderlijke wijnen produceert - het is een levendige wijnregio die een unieke wijnervaring biedt in zijn diversiteit en identiteit. Als sommelier ben ik altijd verbaasd over de passie en toewijding die in elke fles zit, en ik kijk uit naar



Leopard´s Leap Culinaria Chenin Blanc wordt geproduceerd door Leopard's Leap Family Vineyards in het teeltgebied Western Cape in .
Als je Leopard´s Leap Culinaria Chenin Blanc lekker vond, vind je de andere wijnen van Leopard's Leap Family Vineyards misschien ook lekker.
Leopard's Leap Family Vineyards en Leopard´s Leap Culinaria Chenin Blanc zijn afkomstig van Western Cape.

Details

Extra informatie: Leopard´s Leap Culinaria Chenin Blanc

Naam Leopard´s Leap Culinaria Chenin Blanc
Wijnbouwgebied Western Cape
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten Chenin Blanc
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weinland Ariane Abayan GmbH, , Hamburg, Deutschland
Wijnmaker Leopard's Leap Family Vineyards

>> Nur noch 4 Stück verfügbar

UVP
€ 14,20
€ 12,13*
0.750l·€ 16,17/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Leopard's Leap Family Vineyards

    Leopard
    Leopard's Leap Family Vineyards
    Leopard´s Leap Chardonnay Pinot Noir
    € 8,32*
    Leopard
    Leopard's Leap Family Vineyards
    Leopards Leap Sauvignon Blanc
    € 9,00*
    Leopard
    Leopard's Leap Family Vineyards
    Leopard´s Leap Culinaria Chenin Blanc
    € 12,13*
    Leopard
    Leopard's Leap Family Vineyards
    Leopard`s Leap Culinaria Grand Vin
    € 13,57*
    Leopard
    Leopard's Leap Family Vineyards
    Leopards Leap Pinotage Shiraz
    € 9,00*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD