Land

Cafayate
Sorte
Rode wijn
Stilisik
sterk & kruidig

2022

Michel Torino El Esteco Coleccion Malbec

Bodega El Esteco, Cafayate

>> Slechts 1 stukken beschikbaar

€ 11,43*
0.75l · € 15,24/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Levendige Argentijnse Malbec uit de Cafayate regio.
  • Rijk aan aroma's van pruimen, bessen en kruiden
  • Volle body met goed gestructureerde, scherpe tannines
  • Perfect bij vleesgerechten, kaas of als solist
  • Een rode wijn met een groot bewaarpotentieel en een lange levensduur

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bodega Colomé Colomé Malbec  Valle Calchaquí Salta
    Bodega Colomé
    Colomé Malbec Valle Calchaquí Salta
    € 13,94*
    Bodegas Staphyle Vástago de Gea Malbec
    Bodegas Staphyle
    Vástago de Gea Malbec
    € 18,25*
    Bodegas Staphyle Vástago de Gea Bonarda
    Bodegas Staphyle
    Vástago de Gea Bonarda
    € 18,25*
    Finca Las Moras Malbec San Juan
    Finca Las Moras
    Malbec San Juan
    € 7,37*
    Masi Agricola Masi Tupungato Passo Doble
    Masi Agricola
    Masi Tupungato Passo Doble
    € 10,03*
Beschreibung

Wijn noot: Michel Torino El Esteco Coleccion Malbec

Een diepe, donkere robijnrode kleur. Intens bouquet van rijpe kersen en pruimen, aangevuld met zoete hints van vanille en rozemarijn, goede structuur met stevige tannines, de afdronk wordt gedragen door een warme kruidige noot. David en Salvador Michel stichtten Bodega La Rosa in 1892 in de Calchaqui Vallei vlakbij de stad Cafayate, in de Argentijnse noordoostelijke provincie Salta. Het huwelijk van David Michel met Gabriela Torino, van Italiaanse afkomst, gaf het landgoed zijn toenmalige naam, Michel Torino. Ze plantten de eerste wijngaarden aan op vruchtbaar terrein in de uitlopers van de Andes op een hoogte van 1.600 tot 2.000 meter boven de zeespiegel. Het uitstekende terroir en het unieke microklimaat leken hen perfect geschikt voor wijnbouw van hoge kwaliteit. De wijngaarden van de vallei, met hun fijne zandgrond op een steenachtige tot rotsachtige ondergrond, behoren tot de hoogstgelegen wijngaarden ter wereld.
De 350 dagen zon en temperatuurschommelingen van 40° overdag en 12° 's nachts zijn bijzonder gunstige omstandigheden voor een perfecte rijping van de druiven. Deze hebben een ideale verhouding tussen een hoog suikergehalte en goede zuurwaarden. Er worden spannende witte wijnen met een fris fruitkarakter en diepe, sappige rode wijnen geproduceerd. Sinds 1990 worden de huidige 720 hectare bebouwd volgens ecologische principes. De moderne wijnmakerij werkt met de nieuwste technologie en cultiveert tegelijkertijd klassieke wijntradities met zijn uitgebreide barrique kelder. Hier wijdt het El Esteco team zich vooral aan de zorgvuldige ontwikkeling van de uitzonderlijke Argentijnse Malbec druif.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Michel Torino El Esteco Coleccion Malbec

Smaakintensieve gerechten zoals steaks, gestoofd vlees, wild, maar ook chocolade en kaas

Bodega El Esteco

Bodega El Esteco de wijnmaker achter Michel Torino El Esteco Coleccion Malbec

Bodega El Esteco is een van de meest gerenommeerde wijnbouwgebieden in Cafayate, Argentinië. Bodega El Esteco, opgericht in 1892, is uitgegroeid tot een belangrijke speler in de wijnindustrie en staat nu bekend om zijn bekroonde wijnen. Met de prachtige achtergrond van het Andesgebergte produceert Bodega El Esteco een breed scala aan heerlijke wijnen, waaronder Malbec, Cabernet Sauvignon en Torrontés. Het wijnhuis is trots op het combineren van oude tradities met moderne technologie en het respecteren van het milieu en de biodiversiteit. Bodega El Esteco is een must voor wijnliefhebbers en biedt een unieke ervaring met zijn wijnproeverijen en rondleidingen.


Cafayate

Cafayate het teeltgebied van de Michel Torino El Esteco Coleccion Malbec

Als gerenommeerd sommelier vertel ik je vandaag over het prestigieuze wijnbouwgebied Cafayate, een waar juweel in de hooglanden van Argentinië. Cafayate, gelegen in de provincie Salta, is een poëtische synthese van spectaculaire natuurlijke schoonheid en unieke wijnterroirs - een plek die internationaal wordt gewaardeerd en bewonderd, niet alleen om zijn betoverende landschap, maar ook om zijn voortreffelijke wijnen. Cafayate staat bekend om zijn verbazingwekkende verscheidenheid aan microklimaten en verschillende bodemomstandigheden, die een ideaal terroir vormen voor het verbouwen van een reeks druivensoorten. Gelegen op een hoogte van meer dan 1.600 meter, wordt deze regio gekenmerkt door het droge, zonnige klimaat en de koele nachten die de wijnstokken ten goede komen en een rijke variëteit aan aroma's en smaken produceren, vooral in de vlaggenschipdruif van het land, Malbec, maar ook in andere variëteiten zoals Tannat en Torrontés. De Torrontés uit Cafayate is bijzonder opmerkelijk. Als het enige authentiek Argentijnse druivenras onthult het zijn ware karakter in deze regio, met wijnen met een ongelooflijke expressiviteit, intense aroma's en evenwichtige zuren. De wijnen vertonen vaak exquise toetsen van perzik, rozenblaadjes en citrusvruchten, overgoten met een elegante mineraliteit die ongetwijfeld het terroir van Cafayate weerspiegelt. De Malbec van Cafayate is ook onderscheidend. Met zijn dieprode kleur en robuuste, levendige aroma's van rood en zwart fruit zoals pruim en braam, ingebed in een subtiele kruidigheid, biedt hij een intense smaakervaring. Zijn evenwichtige zuurgraad en fluweelzachte tannines resulteren in een wijn met een groot bewaarpotentieel. Het wijnassortiment van Cafayate wordt vervolledigd door een reeks rode wijnen gemaakt van de Tannat-druif. Deze wijnen staan bekend om hun dikke tannines en donkere, bijna ondoordringbare kleur. Ze bieden aroma's van donkere bessen, k



Michel Torino El Esteco Coleccion Malbec wordt geproduceerd door Bodega El Esteco in het teeltgebied Cafayate in .
Als je Michel Torino El Esteco Coleccion Malbec lekker vond, vind je de andere wijnen van Bodega El Esteco misschien ook lekker.
Bodega El Esteco en Michel Torino El Esteco Coleccion Malbec zijn afkomstig van Cafayate.

Details

Extra informatie: Michel Torino El Esteco Coleccion Malbec

Naam Michel Torino El Esteco Coleccion Malbec
Wijnbouwgebied Cafayate
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.50
Druivensoorten Malbec
Serveertemperatuur 15°C-18°C°C
Allergeneninformatie Enthält Sulfite
Verdeler Weinkontor Freund GmbH, Nienkamp 17, 33829 Borgholzhausen
Wijnmaker Bodega El Esteco

>> Nur noch 1 Stück verfügbar

€ 11,43*
0.75l·€ 15,24/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Bodega El Esteco

    Bodega El Esteco Michel Torino El Esteco Coleccion Torrontes
    Bodega El Esteco
    Michel Torino El Esteco Coleccion Torrontes
    € 8,95*
    Bodega El Esteco Michel Torino El Esteco Coleccion Malbec SALE
    Bodega El Esteco
    Michel Torino El Esteco Coleccion Malbec SALE
    € 7,19*
    Bodega El Esteco Michel Torino El Esteco Coleccion Malbec
    Bodega El Esteco
    Michel Torino El Esteco Coleccion Malbec
    € 11,43*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD