Land
Oostenrijk
Thermenregion
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2020

Die Versuchung

Krug, Thermenregion

€ 26,04*
0.75l · € 34,72/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rode wijn uit het gerenommeerde teeltgebied Thermenregion.
  • Aromatisch bouquet met sporen van wilde bessen en specerijen.
  • Evenwichtige zuren, fijne tannines en lange afdronk.
  • Perfect bij sterke vleesgerechten en kaas
  • Met passie en zorg gemaakt in Oostenrijk

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Tement Arachon Evolution
    Tement
    Arachon Evolution
    € 31,79*
    Vereinte Winzer Horitschon ARACHON evolution T.F.X.T Mittelburgenland QbA trocken
    Vereinte Winzer Horitschon
    ARACHON evolution T.F.X.T Mittelburgenland QbA trocken
    € 31,79*
    Kollwentz - Römerhof Zweigelt Föllikberg QbA Burgenland
    Kollwentz - Römerhof
    Zweigelt Föllikberg QbA Burgenland
    € 20,40*
    Gesellmann OP Eximium No 32 QbA Burgenland
    Gesellmann
    OP Eximium No 32 QbA Burgenland
    € 32,91*
    Nittnaus Anita & Hans Pannobile Rot
    Nittnaus Anita & Hans
    Pannobile Rot
    € 28,69*
Beschreibung

Wijn noot: Die Versuchung

De bekende klassieker van KRUG. Complexe en elegante rode wijncuvée van cabernet sauvignon, merlot en zweigelt. Rijp bessenfruit, geurige cassis, veel braambes en mooie extractzoetheid. De delicate houttoetsen geven de verleiding een internationaal karakter. Geschikte steakwijn.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Die Versuchung

Omdat de rode wijn Die Versuchung van Weingut Krug een krachtige, tanninerijke en fruitige wijn is, passen de volgende gerechten er goed bij: - Gegrilde biefstuk met kruidenboter en gepofte aardappelen - Gebraden lamsvlees met rozemarijn en knoflook, geserveerd met ratatouille of mediterrane groenten - Gebraden eendenborst met kersensaus en spätzle of aardappelpuree - Wildgerechten zoals gebraden hert of hertenbout met cranberrysaus en spätzle of rode kool - Kaasplateau met sterke soorten zoals Gorgonzola, In het algemeen gaan pure chocolade en desserts met bessen of kersen ook goed samen met deze rode wijn.

Krug

Krug de wijnmaker achter Die Versuchung

Wijnmaker Krug wordt beschouwd als een van de meest gerenommeerde wijnproducenten in de Thermenregio. Met veel passie en toewijding cultiveert hij zijn wijnstokken op een oppervlakte van 20 hectare en zorgt zo voor de uitstekende kwaliteit van zijn wijnen. Zijn wijngaard ligt op een zonovergoten helling, waardoor de omstandigheden optimaal zijn voor het oogsten van rijpe en aromatische druiven. Zijn wijnen worden gekenmerkt door een harmonieuze balans tussen fruit en zuurgraad en een onderscheidend terroir. De wijnmaker vertrouwt op traditionele vinificatiemethoden en geeft zijn wijnen voldoende tijd om hun volledige potentieel te ontwikkelen. Daarom rijpen veel van zijn wijnen meerdere jaren in eiken vaten voordat ze op de markt komen. Veel klanten zijn vooral gecharmeerd van zijn Bourgogne-variëteiten, zoals Chardonnay en Pinot Noir. Deze worden gekenmerkt door een indrukwekkende diepte en complexiteit en verrukken met hun aroma's van rijp fruit en elegante kruiden. Maar ook zijn andere wijnen, zoals Grüner Veltliner en Blaue Zweigelt, zijn overtuigend. Wijnmaker Krug is een ware meester in zijn vak en is een van de beste wijnmakers in de Thermenregio. Zijn wijnen zijn een must voor alle wijnliefhebbers die op zoek zijn naar uitstekende kwaliteit en oprecht genot.


Thermenregion

Thermenregion het teeltgebied van de Die Versuchung

De Thermenregio, een juweel in het Oostenrijkse wijnlandschap dat niet over het hoofd mag worden gezien, strekt zich uit ten zuiden van Wenen en is een paradijs voor liefhebbers van uitzonderlijke wijnen. De zonovergoten wijngaarden van dit uitstekende wijngebied staan vooral bekend om hun elegante en complexe witte en rode wijnen. De regio wordt onvermijdelijk geassocieerd met de autochtone druivenrassen Zierfandler en Rotgipfler, die een spectaculaire reeks wijnen produceren. Deze unieke variëteiten gedijen vooral in de subregio Gumpoldskirchen en leveren elegante, gestructureerde wijnen met fijne zuren die uitzonderlijk goed verouderen na verloop van tijd. Rode variëteiten hebben ook een vaste plaats in deze regio. De Bourgondische variëteit Pinot Noir kenmerkt de zuidelijke Badense regio en produceert wijnen vol subtiliteit en finesse. Daarnaast vind je in deze schilderachtige regio de inheemse druivensoort Sankt Laurent, die zelfs de meest veeleisende fijnproevers kan bekoren met zijn fluweelzachte smaak en karakteristieke kruidigheid. Het speciale terroir van de thermale regio, gekenmerkt door kalkhoudende leem- en zandgronden, zorgt voor de productie van warme, droge en minerale wijnen. Elementen uit Zuidoost-Europa zijn hier merkbaar, wat de wijnen uit de regio een extra dimensie geeft. Bovendien profiteert de thermale regio, zoals de naam al doet vermoeden, van thermische winden die zorgen voor perfecte rijpingsomstandigheden. De thermale regio is meer dan alleen een wijnbouwgebied, het is een epos van wijngenot; een plek waar traditie en innovatie harmonieus samenkomen om een uitzonderlijke wijnreis te garanderen. Als sommelier waardeer ik deze regio om zijn authenticiteit en diversiteit. De wijnen uit de Thermen bieden een zintuiglijke ervaring die zowel geraffineerd als verheffend is. Wie een fles uit de Thermenregio tegenkomt, ontdekt een facet van de Oostenrijkse wijnbouw dat uitnodigt om steeds opnieuw te ontdekken en ervan te genieten.



Die Versuchung wordt geproduceerd door Krug in het teeltgebied Thermenregion in Oostenrijk.
Als je Die Versuchung lekker vond, vind je de andere wijnen van Krug misschien ook lekker.
Krug en Die Versuchung zijn afkomstig van Thermenregion.

Details

Extra informatie: Die Versuchung

Naam Die Versuchung
Wijnbouwgebied Thermenregion
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2020
Alcoholgehalte (% vol.) 14.0
Druivensoorten Zweigelt, Merlot, Cabernet Sauvignon
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler KRUG Gumpoldskirchen GmbH, Kirchenplatz 1, 2352 Gumpoldskirchen, Österreich
Wijnmaker Krug

€ 26,04*
0.75l·€ 34,72/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Krug

    Krug Rosé Spumante
    Krug
    Rosé Spumante
    € 14,49*
    Krug Die Versuchung
    Krug
    Die Versuchung
    € 26,04*
    Krug Cuvée Classic
    Krug
    Cuvée Classic
    € 12,46*
    Krug Kreuzweingarten Rotgipfler  Zierfandler
    Krug
    Kreuzweingarten Rotgipfler Zierfandler
    € 18,25*
    Krug Chardonnay Reserve
    Krug
    Chardonnay Reserve
    € 14,49*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD