Land
Frankrijk
Bordeaux
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2022

Château Roc de Levraut Bordeaux AOC

Château Roc de Levraut, Bordeaux

Normale prijs: € 9,03

Special Price € 8,80*

0.75l · € 11,73/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rode wijn uit de beroemde wijnstreek Bordeaux
  • Eersteklas kwaliteit door traditionele wijnbereiding
  • Intense aroma's van donker fruit en kruiden
  • Evenwichtige, medium body met een lange afdronk
  • Ideaal bij rood vlees en belegen kaas

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Château Landonnet Château Landonnet Rouge Bordeaux AOC
    Château Landonnet
    Château Landonnet Rouge Bordeaux AOC
    € 9,97*
    Château Haut Barry Château Haut Barry Bordeaux Supérieur AOC
    Château Haut Barry
    Château Haut Barry Bordeaux Supérieur AOC
    € 10,07*
    Château Majoureau Château Majoureau Bordeaux supérieur AOC
    Château Majoureau
    Château Majoureau Bordeaux supérieur AOC
    € 8,38*
    Château Cleyrac Château Cleyrac Bordeaux rouge AOC
    Château Cleyrac
    Château Cleyrac Bordeaux rouge AOC
    € 7,65*
    Château Recougne Château Recougne Rouge AOC Bordeaux Supérieur
    Château Recougne
    Château Recougne Rouge AOC Bordeaux Supérieur
    € 11,01*
Beschreibung

Wijn noot: Château Roc de Levraut Bordeaux AOC

Donker glanzend paars-ruwe rood. Fruitig, geurig bouquet van morellen kersen, rode en zwarte bosbessen met een vleugje cacao, vanille en licht aardse specerijen. In de mond zeer sappig, fruit geaccentueerd met aanwezige, maar zeer zacht gerijpte tannine, rond en evenwichtig met een mooie balans tussen kracht en fruitige frisheid, goede lengte, fijn ondersteund door pure chocolade in de afdronk. Veel drinkplezier voor je geld, perfect om te serveren per glas of bij een banket! Serveer bij kort gebraden, gegrild of in de oven geroosterd vlees en gevogelte, bij voorkeur gekruid met veel mediterrane kruiden, bij gevulde paprika's en aubergines, stevige pastagerechten of als 'vesperwijn' bij gerookte worst, ham en patés!

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Château Roc de Levraut Bordeaux AOC

bij kort geroosterd, gegrild of in de oven geroosterd vlees en gevogelte, bij voorkeur gekruid met veel mediterrane kruiden, bij gevulde paprika's en aubergines, stevige pastagerechten (cannelloni, ravioli met vleesvulling) of ook als 'vesperwijn' bij rookworst, ham en patés.

Château Roc de Levraut

Château Roc de Levraut de wijnmaker achter Château Roc de Levraut Bordeaux AOC

Château Roc de Levraut is een uitstekende Franse wijnmaker uit de Bordeaux-streek die bekend staat om zijn uitstekende wijnen. Hier worden exquise druivenrassen zoals Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc verbouwd om wijnen van de hoogste kwaliteit te produceren. De wijngaarden van het landgoed liggen op de heuvels van Entre-deux-Mers en bieden ideale omstandigheden voor het verbouwen van druiven. De wijn van Château Roc de Levraut wordt niet alleen in Frankrijk maar ook internationaal zeer gewaardeerd om zijn karakteristieke smaak. De wijnen van het domein hebben een dieprode kleur, zijn vol en hebben een subtiele fruitigheid. De geschiedenis van het wijnhuis gaat terug tot de 13e eeuw, toen de wijngaarden voor het eerst werden aangeplant. Vandaag wordt het gerund door een familie die de erfenis van hun voorouders in ere houdt en voortzet. Het château zelf is een indrukwekkend gebouw, daterend uit de 18e eeuw en gelegen op een heuvel. Als je op zoek bent naar goede Bordeaux-wijn, dan is Château Roc de Levraut een uitstekende keuze.


Bordeaux

Bordeaux het teeltgebied van de Château Roc de Levraut Bordeaux AOC

In het hart van het zuidwesten van Frankrijk ligt een majestueus juweel van wijncultuur - de Bordeaux-wijnstreek. Het onovertroffen karakter van dit terroir, omgeven door het milde zeeklimaat en de unieke bodemsamenstelling van kalksteen, grind en zand, vormt de perfecte bakermat voor de productie van enkele van 's werelds meest gerenommeerde wijnen. Als sommelier en kenner van heerlijke wijnen herken ik in Bordeaux-wijn een rijke en diverse symfonie van smaken. Gekenmerkt door de dominante rode druivensoorten Merlot en Cabernet Sauvignon, omwikkeld met een vleugje Cabernet Franc, Malbec en Petit Verdot, ontvouwt zich een boeket van volle tot complexe diepe tonen. Bordeaux-wijnen zijn uniek in hun diversiteit - van de krachtige en langdurige rode wijnen van Médoc en Saint-Émilion, tot de zoete witte wijnen van Sauternes, tot de elegante en complexe wijnen van Pomerol en Graves. Ondanks hun diversiteit delen ze allemaal de kenmerken van de Bordeaux-stijl - expressiviteit, elegantie en het vermogen om te evolueren en prachtig te rijpen. Bordeaux is meer dan alleen een wijnbouwgebied. Het is de hartslag van een duizenden jaren oude wijnhand. Het is een nalatenschap van ongeëvenaarde passie en vakmanschap, gekoppeld aan het doorzettingsvermogen en de toewijding van de wijnmakers en châteaux die elk jaar weer elegant gestructureerde en harmonieus uitgebalanceerde wijnen produceren. Door de eeuwen heen heeft Bordeaux zijn status als onbetwiste leider in de wijnwereld weten te behouden, en ik beschouw het altijd met ontzag en bewondering. Of je nu een nieuwsgierige beginner bent of een ervaren wijnliefhebber, Bordeaux biedt een opwindende reis door een rijk erfgoed van smaken, texturen en ervaringen die in elke druppel van zijn wijnen zijn gevangen. Met alle respect, ik verklaar Bordeaux tot het kroonjuweel van de wijnwereld.



Château Roc de Levraut Bordeaux AOC wordt geproduceerd door Château Roc de Levraut in het teeltgebied Bordeaux in Frankrijk.
Als je Château Roc de Levraut Bordeaux AOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Château Roc de Levraut misschien ook lekker.
Château Roc de Levraut en Château Roc de Levraut Bordeaux AOC zijn afkomstig van Bordeaux.

Details

Extra informatie: Château Roc de Levraut Bordeaux AOC

Naam Château Roc de Levraut Bordeaux AOC
Wijnbouwgebied Bordeaux
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten Merlot: 80%, Cabernet Sauvignon: 20%
Wijnverwerking De druiven worden geoogst wanneer ze volledig rijp zijn, onmiddellijk naar de wijnmakerij gebracht, met de hand gesorteerd, zorgvuldig ontsteeld, gekneusd en vervolgens gefermenteerd bij gecontroleerde temperaturen. De alcoholische gisting en maceratie duren in totaal ongeveer drie weken. Daarna worden de wijnen voorzichtig afgetapt en laten ze rijpen. Herhaaldelijk aftappen van de droesem zorgt voor een zachte, natuurlijke klaring van de wijnen. Tegelijkertijd ondersteunt de bijbehorende fijne zuurstoftoevoer de ontwikkeling van bijzonder zijdezachte en soepele tannines. Na een rijpings- en rustperiode van ongeveer een jaar worden de wijnen uiteindelijk op de wijnmakerij gebotteld.
Serveertemperatuur 18.0°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Vignobles Ballarin SCEA, 3 Balestard, 33540 Sauveterre-de-Guyenne, Frankreich
Wijnmaker Château Roc de Levraut

UVP
€ 9,03
€ 8,80*
0.75l·€ 11,73/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Château Roc de Levraut

    Château Roc de Levraut Château Roc de Levraut Bordeaux AOC
    Château Roc de Levraut
    Château Roc de Levraut Bordeaux AOC
    € 8,80*
    Château Roc de Levraut 6 Voordeelpakket Château Roc de Levraut Bordeaux AOC
    Château Roc de Levraut
    6 Voordeelpakket Château Roc de Levraut Bordeaux AOC
    € 52,03*
    Château Roc de Levraut 12 Voordeelpakket Château Roc de Levraut Bordeaux AOC
    Château Roc de Levraut
    12 Voordeelpakket Château Roc de Levraut Bordeaux AOC
    € 103,69*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD